Potreban mi je savet!! U pitanju je Toyota Carina 2 GL, 1991 godište. Motor je 4-AF, 1600 kubika, 16 ventila, 93 konja sa ugrađenim plinom. Cilj mi je da iz motora izvučem jos par konja, a da pri tome ne dođe do većeg povećanja potrošnje. Koliko sam se do sad savetovao sa ljudima svi mi preporučuju dvogrli karburator pa sam hteo da razjasnim par stvari:
1)Koliko bi konja otprilike mogao da dobijem?
2)Koliko će se povećati potrošnja? Čuo sam priče da se pri umerenoj vožnji potrošnja možda čak i smanjuje a da će se tek pod većim gasom potrošnja izrazito povećati, da li je to tačno?
3)Da li je procedura izmene dovoda plina do dvogrlog karburatora komplikovana? Da li bih morao da pravim veće izmene na plinskom sistemu?
4)Da li se smanjuje radni vek motora?
5)Koju marku mi preporučujete i koja je okvirna cena?
P.S. Ukoliko neko ima bolju ideju za povećanje snage bio bih zahvalan na savetu.
1)Koliko bi konja otprilike mogao da dobijem?
2)Koliko će se povećati potrošnja? Čuo sam priče da se pri umerenoj vožnji potrošnja možda čak i smanjuje a da će se tek pod većim gasom potrošnja izrazito povećati, da li je to tačno?
3)Da li je procedura izmene dovoda plina do dvogrlog karburatora komplikovana? Da li bih morao da pravim veće izmene na plinskom sistemu?
4)Da li se smanjuje radni vek motora?
5)Koju marku mi preporučujete i koja je okvirna cena?
P.S. Ukoliko neko ima bolju ideju za povećanje snage bio bih zahvalan na savetu.

Comment