koliko kosta kompletan b16a2 swap

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Boso
    CBC Član
    • 05.02.2007
    • 21
    • BL/Baile Atha Cliath

Originally posted by jevtic
    Originally posted by PINHEAD
    U ove cene bi naravno trebalo ukljuciti i takse i dazbine drzavi, jer cini mi se da ni to nije mala stavka.

priča se da po novom zakonu neće biti upisivani brojevi motora u saobraćajnoj. tako da ćeš moći samo da odeš promeniš motor i vratiš se za srbiju.
    Isto spominju u BiH, samo ne vjerujem da ce to bash tako lako ici, ali se iskreno i mnogo nadam.

Originally posted by coco
    jel poznajes sasu kajica?
    Ne sorry dude

Originally posted by VR6

Nije to referentan link za swap, to je adresa na kojoj je ovaj decko, zajedno sa slikama, opisao kompletan swap i probleme koji su ga mucili. Moze svima koji misle nesto slicno raditi pomoci da skontaju kakvi ih problemi mogu cekati pri tome. Ti ocito zivis negdje drugo, kako ti neko spomenu, kod nas imas i poreze, a i cijena transporta iz japana nije besplatna. Takodjer, ova masina koju je on uzeo presla je nekih 30000-ak i u stanju je kao nova.

Ovo je trenutno najbrzi CRX iz BiH koliko sam ja upoznat. Za tvoj info, BiH jos nema ni generalnog zastupnika Honde, Honda se kod nas jos uvijek ne prodaje. Mozda ti kod sebe mozes nabaviti kompletan ITR za 3000 Eura, u BiH postoji sve skupa jedan cestovni ITR i jos par trkacih. Znaci ovdje je ne mozes ni kompletnu kupiti, a za swap, sanse su jos manje. Moze se nama doci hvaliti i neko iz Japana da je kod njih kompletan swap 500 Eura, al sta to nama vrijedi, kad ce masina samo u putu do nas, poskupiti trostruko?
    Pazi, poenta mog posta je bila da nema potrebe se daje 5k eura za bilo kakav swap kod nas bez obzira sta se vozi. Da znam tacno sta se vozi kao sto znam koje sve honde imamo na trkama ukljucujuci makedoniju. Za taj cestovni itr ne znam naravno. Kada sam spominjao itr mislio sam na kompletan swap, cisto poredjenja radi jer tih 5k za b16b mi bash bode oci. Ja cu ti naci kompletan ek9 civic za 5k eura i dobaciti ga do tebe za josh extra 600. Sada da li je on presao 30k km ili 70k km to nema veze ali sigurno nece biti preko 100k km, u USA i UK imas primjere koji su presli i po 300k km i rade savrseno. Ali nema veze, nije ni poenta da se neko hvali ovde, mene kao i skyline-a kao i doticnog gospodina gore zanima cijena swapova kod nas i hvala za tvoj odgovor, sada su mi stvari mnogo jasnije,
    Zamalo da zaboravim, ne nije tacno da cijena prevoza do nas poskupi trostruko, prevoz cijelog auta iz bilo gdje u japanu do bile gdje u evropi izadje oko 600 eura. Moj sir_s krece sutra i bice u BiH za 40 dana, brodarina ukljucujuci export tax i brodsko osiguranje me izasla tacno 500 eura. Sada skontaj koliko otprilike moze izadje prevoz swapa.

Originally posted by TRIO_driver
    @Boso:

Sad mi upade nesto u oci...Jesi li ti imao Civic EG, japanski SiR, pa ga menjao za neki Mitsubishi, tako nesto?

Ma, kratko i jasno, jel ti brat Srdjan studira u NS?
    ne vjerujem. Jel Stanarevic? Nisam ja u pitanju ali moj dobar kolega iz BL

ovaj crni SiR?

Comment

• VR6
      CBC Senator XXL
      • 31.10.2004
      • 512
      • Sarajevo

Boso jel znas kakvu Hondu VTI - VTEC u BiH da se prodaje?

Neki Civic recimo, 92+ godista...

Comment

• skyline
        CBC Senator XXL
        • 31.07.2007
        • 3149
        • Cacak

@TRIO_driver - matori, da ti ovaj ortak nije slucajno clan i www.pungas.com foruma, posto mi je ova Sylvia mnoooogo poznata
        Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

Ne znam decka licno, znam mu brata..Vrlo je moguce, voli tuning i iz Bosne je poreklom..Kada dodje za EXIT, upoznacemo se, pa ako ima neku semu za dobavku tako tih brm, brm motora, sto da ne zapocnemo i mi swap scenu u Srbiji..

Comment

• skyline
            CBC Senator XXL
            • 31.07.2007
            • 3149
            • Cacak

znam da se jedan momak sa osrtva ( mislim bas irska ) predstavio na pungasu sa svojim S13 sa 450bhp, ali malo me mrzi da iskopavam temu

ima i video
            jeza kako ide
            Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• Boso
              CBC Član
              • 05.02.2007
              • 21
              • BL/Baile Atha Cliath

Jeste to je on. Sinoc je bash bio ovde kod mene, trali neki Kane & Lynch dead men do 4 jutros.

Najvecu gresku je napravio kada je prodao taj civic, to je ustvari auto koje sam ja trebao uzmem ali mi se neke stvari nisu svidjele na njemu pa nisam kupio onda ode on i uzme. Odlican je bio, utegnut do bola i ne znam sta mu bi da ga proda.
              A u vr6-ici nas neki lik sa e klasom odvalio u guzu tj njega odvalio neki berlingo sa 120 i natjerao na nas, mi isli da uzmemo nekog golfa mojoj djevojci, ona sjedila nazad i mnogo dobro je prosla a i mi s njom s obzirom da nazad nije bilo pojaseva u njegovom golfu, nas dvojica smo slomili oba prednja sica pri udaru i popadali nazad njoj u krilo, eto kad je pola komandne table ispalo na nas.
              R33 gtst, tuzna prica, mada ja ih ne bih pustio da mi odvezu auto, kao sto nisam kada je bila u pitanju moja honda.

Skyline, mislis na video nocna voznja snimanje sata i ubrzanje? Ako mislis na taj to je ovaj 180sx, ja snimao telefonom. E ovo je odlican primjer da ti odgovorim na jedno tvoje pitanje, crveni civic je ovo pratio u branik do 190km/h, naravno u pitanju je rolling start na autoputu, na 190 obojica imali limit (jdm). Znas i sam sta je bilo radjeno na civicu (prakticno nista) tako da, DA bices odusevljen mb6-icom
              Samo otkud ti brojka od 450bhp? Da je imala 450 bhp ovo gore napisano se vec ne bi desavalo, 280 je u pitanju.

Originally posted by VR6
              Boso jel znas kakvu Hondu VTI - VTEC u BiH da se prodaje?

Neki Civic recimo, 92+ godista...
              Ne ali znam da dolazi jedna sa upakovanim b18c agregatom i znam da sve zajedno ukljucujuci cijenu auta nece kostati 5k eura

Comment

• skyline
                CBC Senator XXL
                • 31.07.2007
                • 3149
                • Cacak

Originally posted by Boso
                Skyline, mislis na video nocna voznja snimanje sata i ubrzanje? Ako mislis na taj to je ovaj 180sx, ja snimao telefonom. E ovo je odlican primjer da ti odgovorim na jedno tvoje pitanje, crveni civic je ovo pratio u branik do 190km/h, naravno u pitanju je rolling start na autoputu, na 190 obojica imali limit (jdm). Znas i sam sta je bilo radjeno na civicu (prakticno nista) tako da, DA bices odusevljen mb6-icom
                Samo otkud ti brojka od 450bhp? Da je imala 450 bhp ovo gore napisano se vec ne bi desavalo, 280 je u pitanju.
                da,da, bas sam mislo na taj SX, ali mi je nesto bilo u glavi da je 450ks

ali ok,naravno, ti bolje znas auto

a to sto si njenih 280ks pratio sa onim crvenim zvrkom me jako raduje

Comment

• BGILLEGAL
                  CBC Senator XXL
                  • 22.05.2006
                  • 653
                  • Beograd

http://www.hondaclubhr.com/forum/index. ... topic=2906.

Evo vidim da ste malo otisli od teme. Prodaje lik kompletan swap za oko 2000e. Koga interesuje to je dobra stvar. Sto se tiche registracije stranih motora PM.

Comment

Da ja dodam malo..

Bio sam kod Robike danas i pricali smo, standard, o svemu, a najvise o Hondama..
                    I pomenuo sam mu veliko interesovanje za swapovanje, pogotovo HCS clanova, ali i drugih..

On mi je rekao ovako:

On bi to radio, i vec je radio tako nesto, a kako on misli, to bi ovako islo:

OVDE PISEM SAMO ZA RUKE, ZNACI VI DONOSITE SVE POTREBNE DELOVE, ON IH UGRADJUJE:

Ako je jednostavan swap, npr. 1.3 ED motor out, 1.6 ED motor in, to nije previse komplikovano, i uzima do 3 radna dana, ako se samo time bavi, a okvirno ruke kostaju oko 200 evra...

Ako je ono sto vecina vas zeli, tipa Integrin motor u EG, to uzima 7-10 radnih dana, samo to da radi, i ruke su 400 evra okvirno..Opisivao mi je sta sve ide kad se to radi, i licno te ruke vrede..

Naravno, pre zapocinjanja bilo cega, pricalo bi se ozbiljno, ali licno on ima umeca, znanja i ENTUZIJAZMA, da odradi tako nesto...

Licno je radio takav swap, doduse bio je 2.0 TD motor iz Rovera out, unutra ubacen 1.8 Hondin benzin, nista apsolutno nije bilo isto...

Dakle, moze, ali sve kosta...Uostalom, bice on na HCS skupu, pa cete ga moci uzivo pitati...

Comment

• Boso
                      CBC Član
                      • 05.02.2007
                      • 21
                      • BL/Baile Atha Cliath

7-10 radnih dana za dohc motor? pa ne stavlja 3 pod jednu haubu.

Anyway, nazad na cijenu swapa, imam tj imacu uskoro swap b16a jdm 170ks presao 120 000km, auto je navodno u perfektnom stanju kao i sam motor i mjenjac, ja ga josh nisam vidio jer nije stigao, u pitanju je moj civic koji je trenutno na brodu ko zna gdje, uglavnom stize za nekih 5 sedmica, cim stigne znacu tacno u kakvom je stanju sve mada kao sto rekoh vjerujem da je sve 100%. Ja najvjerovatnije izbacujem sve iz njega i zadrzavam skoljku tako da cu ostalo prodajem.
                      2k eura i u tu cijenu ulazi apsolutno sve ukljucujuci kocnice i suspenzija, znaci:
                      motor, mjenjac, kvacilo, nosaci motora i mjenjaca, kompletna prednja elektronika ukljucujuci ECU + control box + brava za paljenje, osovine, poluge mjenjaca sa rucicom mjenjaca, kompletan usis incl fuel rail, kompletan izduv ukljucujuci granu sa senzorom + srednji lonac + zanji lonac, hladnjak sa ventilatorom i crijevima i expansion bocom, kompletna klima sa svim crijevima, alternator, kompletan servo uredjaj, kompletan upravljacki sistem sa volanom, glavcine sa diskovima i paknama, kociona klijesta sa ispravnim i dobrim crijevima i naravno kocioni servo +booster + bias ventil, 4 amortizera, original dohc vtec felne sa gumama, sve jedan moguci prednji i zadnji control arm ( kako se to vec zove na nasem?) - upper, lower naprijed nazad ama bash sve ukljucujuci anti roll bars i one sipke koje vezu koseve naprijed nazad. U to cijenu cu ubacim nov honda OEM original remen ali necu da ga stavljam ukoliko kupac to ne zeli. Garantujem 100%-tnu isravnost svih senzora i solenoida i naravno svega ostalog navedenog, jer cu sam skidam i pakujem, znaci ako nesto ne bude 100% ispravno bice zamjenjeno novim OEM djelom.
                      Ako sam nesto zaboravio dobacite, uglavnom ide sve sto je potrebno za kompletanu transformaciju nekog "obicnog" civica u 1.6 16v dohc vtec, idem na to da ce kupac imati ama bash i apsolutno sve sve sto mu je potrebno bez daljneg davanja novca da bi odradio swap, samo to naravno ne garantujem jer ne znam u kakvom je stanju necije auto logicno, ali sa moje strane obecavam/garantujem sve 100%
                      Za prebacivanje mozemo se dogovorimo da se i to odradi za otprilike DZ samo mora se ceka kasno ljeto.

Pinhead, izvini na neodgovaranji na pp, vidio sam poruku ali ti nisam stigao provjeriti sve, javim cim saznam konkretno sta i koliko.

PS, ineteresuje me kakva je situacija sa lupanim hondama u srbiji, prakticno bilo koja vezrija ef eg ili ek, ono cijene i da li ih ima uopste na prodaju i gdje bi to moglo se provjeri?

Comment

• V-Tec
                        CBC Senator XXL
                        • 30.06.2006
                        • 1615
                        • Beograd
                        • '89 Civic d16a6

Ovo sve dolazi iz Japana?Kolika je ukupna cena + majstor koliko bi uzeo?
                        shuto-expressway.com

Comment

• skyline
                          CBC Senator XXL
                          • 31.07.2007
                          • 3149
                          • Cacak

napisao je da 2k eura dodje sve

Comment

• Boso
                            CBC Član
                            • 05.02.2007
                            • 21
                            • BL/Baile Atha Cliath

Originally posted by V-Tec
                            Ovo sve dolazi iz Japana?Kolika je ukupna cena + majstor koliko bi uzeo?
                            Dolazi kompletan auto iz japana, potpuno standardan nikad modifikovan. Koliko bi ti majstor uzeo ne znam, sve zavisi najbolje da sam to provjeris kod koga vec radis, pregledaj prethodne postove - oko 400 eura

Comment

Working...
                            X