Naravno da cemo da kacimo i sve lepo zabelezimo.
Dobra je stvar jer u ovom slucaju nema veze sto je Hondin motor, bitan je princip i zanima nas koliko promena restrikcije na usisu moze doprineti povecanju snage bez ikakve druge prepravke ili remapa.
Generalno bitno za sve koji zele nesto da nauce i razjasnimo mnoge nedoumice i dileme.
To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Pa koliko ja znam ECU moze da koriguje smeshu (kolicinu benzina u odnosu na protok vazduha) u nekom opsegu vrednosti.....otud tih 7 konja a ne 15. Timi?
Postovani
Vidim da ste naceli i oduzili meni zanimljivu temu mada se nisam ukljucivao odavno. Posto vozim civica '99 1.4 hteo bih da mi nesto proverite jer imate dosta iskustva i znate gde sta da procitate i odgovorite mi. Pitanje je slicno ko na pocetku price. Elem hteo bih da znam da'l je moj civic 75 ks ili 90 ks. U saobracajnoj pise da je 55 kw pa ako je zaista toliko mozda cu i ja da uradim ovu promenu dihtunga kako bi dobio nesto (dovoljno) vise kw.
Broj motora je D14A41204715 a sasije JHMEJ9340WS006389.
Molio bih one koji znaju da mi kazu koji je tacan broj kw da mi pomognu i ako se ustanovi da je od 55 kw verovatno cu probati sa ovom Vasom probnom varijantom jer se iz Vaseg izlaganja vidi da se nista ne moze izgubiti. Inace ima injection sistem ubrizgavanja pa zato mislim da ima 66 kw bez obzira na ono sto stoji u saobracajnoj, ne znam da'l onaj od 55 kw ima injection ubrizgavanje.
Da Vas ne bih previse davio ocekujem Vas brzi odgovor i bicu Vam jako zahvalan !
Pozdrav svim hondasima iz Pirota !
Hvala na veoma brzom odgovoru sto znaci da bih i ja odradio tu promenu dihtunga ukoliko se pokaze adekvatnom. Zelim da dam 5 jevreja samo ne znam kako i kome odavde iz Pirota (kad je pirocanac bio cicija hehe). Inace iduce nedelje sam u Bg par dana sluzbeno pa mogu i licno da dam pare nadleznom kao i da kupim dihtung gde ga vec ima.
Pozdrav i voleo bih kao i ostali da vidim rezultate sto pre =]
R.
Pa koliko ja znam ECU moze da koriguje smeshu (kolicinu benzina u odnosu na protok vazduha) u nekom opsegu vrednosti.....otud tih 7 konja a ne 15. Timi?
Cini mi se da je ovo bas velika razlika u kolicini vazduha i da ce morati da se radi remap, ako ne i zamena kompa. Vredi probati, 700 kinti i pola sata opustenog igranja, pa i ako se nista ne dobije - vrlo lako se moze vratiti reducir.
Comment