prepravka, tj. laksi tuning, kucista leptira gasa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Type_R
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2007
    • 900
    • Valjevo

a i ne znam zašto bi tu trebao kada se ne radi o karburaciji goriva.
    OK, shvatio sam.

Type_R: Proveri kako ti nalezhe usisna grana na glavu i ako je potrebno tamo odradi port matching. Obichno se u tom delu javlja restrikcija...
    Trenutno za to nemam vremena, ali je u planu, inace dobija li se sta port matching-om i zbog cega to vec fabricki nije reseno??
    3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• kilson
      Moderator
      • 09.10.2004
      • 3216
      • NoviBGD
      • AR 75 GT

Dobija se sigurno ali pod uslovom da nije dobro (odlichno) resheno u startu. Razlozi zashto fabrichki nije uradjeno ok; od namernog svrstavanja automobila u nizhu osiguravajucu grupu, preko losheg odlivka itd...
      Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• X9
        CBC Senator XXL
        • 28.06.2005
        • 3179
        • Wien-Sabac
        • RX-8 i X-9

Oops, looks like the page is lost. Start your website on the cheap.

j sam na mojoj klapni odradio ovo(fotka sa klapnom),ostaje mi da odradim portmatching zbog razlike izmedju glave i usisne grane.
        na vris klapnama je to vec fabricki odradjeno da nema restrikcije,znachi da je klapna i osovinica koja je nosi skoro pa u istoj ravni.
        samo da onako bezveze prosiris promer TB-a nemoj,trazi bas meru za tvoj motor,i kao sto reche 206 tesko ces naci da ti neko posle odradi klapnu po novoj meri.ja sam od ideje odustao,i odradio samo optimiranje osovinice i to bas na ovom mestu-sredini
        "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• Type_R
          CBC Senator XXL
          • 26.05.2007
          • 900
          • Valjevo

Ostao sam Vam duzan utiske i rezultate,
          kasnije cu okaciti slike, sada samo kratko, nisam imao mnogo vremena da testiram "uradjeno" kuciste leptira ali zato sigurno mogu da kazem da je port matching izmedju izduvnih kanala i izduvne grane donelo malo poboljsanja
          3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• Type_R
            CBC Senator XXL
            • 26.05.2007
            • 900
            • Valjevo

postavio sam sliku velikog formata da bi mogli da vidite jedan detalj...
            a to je prosijavanje kada je klapna gasa u nultom polozaju, malo sam preterao sa poliranjem smirglom....
            tako da je u zatvorenom polozaju prolazilo malo vazduha izmedju zidova kucista i klapne i narano dobio sam ler na 1500obr, cudno je da step motor to nije mogao da koriguje, iskljucivanjem stem motora uspeo sam da smanjim ler na 900-1000 obr kod zagrejanom motora, problem koji je onda nasta je da hladan nije hteo da radi lepo prvim par minuta...
            3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• Type_R
              CBC Senator XXL
              • 26.05.2007
              • 900
              • Valjevo

Kao sto sam rekao drugom modifikacijom sam vise nego zadovoljan i preporucio bi svakome ko ima ovaj sistem da ga ODMAH SKINE,

po informaciji koju sam nasao na zavanicnom sajtu rs2000 skidanje ovog sistem donosi 1-3ks u zavisnosti od stanja motora,

primer, na delu puta gde obicno testiram auto (uvek ista polazna i krajnja tacka) dolazio sam do 180km/h limit u cetvrtoj brzini i onda kocenje, sada dolazim do pete brzine i 190km/h,
              3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• BokiRS
                CBC Veteran
                • 20.06.2008
                • 174
                • Beograd

I ja sam zadovoljan drugom modifikacijom.Moracu da se pozabavim i prvom kad budem pazario ostale igrackice
                ne moze brze,jurimo 30

Comment

Working...
                X