sa 8v na 16v?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Karter
    CBC Veteran
    • 06.05.2007
    • 133
    • NBG

sa 8v na 16v?

jel to moguce izwesti,konkretno na mom autu? i jel neshto shkodi,oce biti bolje? pojma ti ga neam! i shta bi swe morao da promenim,da bi do toga menjao?
    2007 otishao Fiat Stilo 1.9 JTD
    sada Passat 2.0 TDI
  • mishio
    CBC Senator XXL
    • 29.05.2007
    • 1204

za mene najbolji stilo je bas sa jtd motorom, ali ga nikako ne bih tunirao niti tretirao kao "sportski" auto .. taj motor je bruka, ide i po sebi sam ekstra, trosi malo, stavis chip i vozis ko covek, sve ostalo je za mene nepotrebno

Comment

• neshaoct
      Banovan
      • 18.08.2007
      • 1754
      • Beograd, Rakovica

...znas da je Fiat to vec uradio...
      Dizel sa 8v na 16v...ali je plus promenjen i sistem ubrizgavanja, i tako nastade M-Jet...
      I, sa tim ''izmenama'', 1.9 M-Jet ima 140KS...

Comment

• STILISTA
        CBC Veteran
        • 17.12.2007
        • 182
        • BEOGRAD

najjednostavnije je da narucis jednog
        multidzeta od 140 ks!

Comment

• Lord_o21
          CBC Senator XXL
          • 29.04.2006
          • 494
          • Novi Sad

Ili ga cipujes, pa ima 140ks...
          ...technology is the only Replacement for Displacement.

Comment

• Karter
            CBC Veteran
            • 06.05.2007
            • 133
            • NBG

AU.......momci jbg,da ocu da menjam auto,znam shta bi uzeo! ali poshto netju,ocu owaj! i ja ga tretiram kao sportsku mashinu,i mislim da moze da parira brojnim takozwanim sportskim mashinama! ja sam pitao pitanje konkretno,shta i kako,nisam hteo razloge,zashto ne bi,bolje ti owo itd...itd! Hwala!
            2007 otishao Fiat Stilo 1.9 JTD
            sada Passat 2.0 TDI

Comment

• Darko
              CBC Senator XXL
              • 29.03.2005
              • 528
              • Beograd

Pa brate sta ocekujes da ti neko kaze? Sve moze samo je pitanje zdravog razuma i isplativosti, ako je tebi normalno da lupam das 3 soma evra za tako nesto, sta da ti kazem, sta cekas onda... I ne, taj JTD je sve samo ne sportska masina i moze sve samo ne da parira iole ozbiljnijem benzincu po bilo cemu sem po potrosnji naravno. Da se ne razumemo pogresno, fenomenalan motor za ono sto je napravljen ali to S od sportskog auta nije. I jedino sto ces postici vozeci ga kao da je neka ozbiljna jurilica je da ces pre da ga s****s. Ali dobro tad bar imas izgovor da stavis mjet unutra

Comment

• Majstor BOB
                CBC Senator XXL
                • 27.04.2006
                • 340
                • Zemun

Bojim se da bi bio skup sport da se budži bez zamene celog motora.. Videću danas sa jednim likom koji je expert u tome... šta i koliko bi koštalo....

Evo neki izbor JTD-ova (nema veze sa ovom temom puno ali ne škodi )
                * 1.9 8v JTD (100)
                * 1.9 8v JTD (105)
                * 1.9 8v JTD (110)
                * 1.9 8v JTD (115)
                * 1.9 8v JTDm (120)
                * 1.9 16v JTD (140)
                * 1.9 16v JTD (150)
                * 1.9 16v JTDm (150)
                * 1.9 16v JTDm (170)
                * 2.4 10v JTD (136)
                * 2.4 10v JTD (150)
                * 2.4 20v JTD (175)
                * 2.4 20v JTD (180)
                * 2.4 20v JTDm (200)
                * 2.4 20v JTDm (210)
                Astra GSI

Comment

• mishio
                  CBC Senator XXL
                  • 29.05.2007
                  • 1204

taj JTD sto je kod tebe je sve SEM sportska masina, ne znam kojim tom "trkalicama" moze da parira ? to je odlican dizel motor, pouzdan, mali potrosac, ali trkac nikako nije i kao takav se ne sme ni tretirati.
                  kao sto mi m-jet isto nije trkacki auto, dizeli "trkackog" duha je npr ibiza fr cupra, to stvarno ide kao sportski auto.

racionalno je sledece, ali otpada posto si i sam rekao da ti se ne menja auto, je kao sto sam npr i ja sam radio od bravo 1.2 sa 80ks, misleci da vadim motor, menjam itd uzmes i prodas i uzmes neki jaci auto, ako ti je vec zelja za vise snage jaka. posto neces da menjas sve ostalo je po usima za ne tako mnogo snage, i plus ko zna sta ce iz svega toga izaci, gde ces moci da odradis, a cene ne bih zeleo ni da pomislim koje su jer to mozes samo u delti da nabavis
                  kako ti volja mojne se ljutis ja samo pisem drugarski svoje iskreno misljenje a ti ako imas para, vremena na pretek da se upustas u tako nesto zarad jako malog dobitka, samo rokaj

Comment

• Dragon
                    CBC Senator XXL
                    • 15.11.2006
                    • 963
                    • Beograd

Ako ti se ne menja auto, cipuj ga kod Lorda i cao. Druga realna solucija ti je samo zamena kolica.
                    Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• reaper_HGT
                      CBC Senator XXL
                      • 05.09.2007
                      • 888
                      • Beograd

ako chelic moze da izvuche preko 160hp iz 1.9jtd od 80hp u puntu onda moze i tvoj da se uradi, pitanje je koliko dugo ce raditi
                      chipuj kod lorda, najbolja opcija

Comment

• jevtic
                        CBC Senator XXL
                        • 26.11.2006
                        • 729
                        • beograd

za dizele ne predstavlja veliku rayliku ako je 8v ili ako je 16v kao što to predstavlja razliku na benzincu.

bolje ti je da radiš neke druge prepravke kao na primer drugi turbo, dizne, interkuler, .....
                        ex - fabia 1.9 tdi
                        golf 2.0 tfsi

Comment

• Darko_NS
                          CBC Senator XXL
                          • 02.12.2004
                          • 557
                          • Srpska Atina

davno sam gledao jedan klip, covek je kupio nov stilo Mjet 16v 150ks
                          nista preterano nije cackao oko motora, samo mu je stavio chip na 170ks
                          cak je i taj chip neka fabricka varijatna cini mi se (kao sto sad ima alfa gt mjet 16v 170ks)
                          to nije zdravo kako taj stilo ide, ubrzanja su neverovatna, cini mi se da su izmerili 7.9s do 100kmh ili tako nesto.. nisam siguran, probacu da iskopam taj klip

Comment

• dusman13
                            CBC Član
                            • 24.07.2007
                            • 81
                            • Beograd

Dobar motor svakako NIJE sportista kako ti mislis ali je odlican motor mislim da ti se ne isplati da to radis jer mnogo neces dobiti budi siguran, ali ajde ako si zapeo za 16V cepaj ali nece ti taj auto dugo trajati mada mozda je to dobro jer ces posle toga moci da uzmes jacu masinu benzinca naravno.
                            Pozz
                            Money will not buy happiness, BUT IT WILL LET YOU BE UNHAPPY IN NICE PLACES

Comment

• Semi
                              CBC Veteran
                              • 04.03.2008
                              • 192
                              • Smederevo

Originally posted by Darko_NS
                              davno sam gledao jedan klip, covek je kupio nov stilo Mjet 16v 150ks
                              nista preterano nije cackao oko motora, samo mu je stavio chip na 170ks
                              cak je i taj chip neka fabricka varijatna cini mi se (kao sto sad ima alfa gt mjet 16v 170ks)
                              to nije zdravo kako taj stilo ide, ubrzanja su neverovatna, cini mi se da su izmerili 7.9s do 100kmh ili tako nesto.. nisam siguran, probacu da iskopam taj klip
                              Pitanje je da li je to bio stilo, mislim da je Stilio MultiJet imao 140ks, a novi Bravo ima 150ks. Mada, nije ni toliko bitno, jer Stilo Multijet sa chipom ima verovatno oko 160-165ks, a to verovatno ide kao ludo

Comment

Working...
                              X