Nadji negde JTD 2.4 10V ili još bolje 20V pa turi to u stila. Taj motor ima iste dimenzije kao 2.4 u stilu abarth, a može da se načipuje do ~200ks. Pitaj lorda kako podivlja u 156ici. Još staviš 6speed menjač i veselju nikad kraja.
karter većina ovde što ti priča da jtd nije sportski ili jurilicia verovatno nije ni sela u neki dizel novije generacije a kamoli jtd. svi su kao pametni a vamo voze 1.2 ili 1.6, ili čak 1.9d.
da je jtd tako loš ne bi alfa izbacivala razne specijalne 147 verzije upravo sa motorom 1.9 jtd.
moram da ti kažem da nemoj da se zanosiš da možeš da ga prebaciš sa 8v na 16v a i za tim nemaš potrebe.
znači turbo, dizne, interkuler, onda odgovarajući remap i dobićeš solidne performanse.
hehe .. taman posla. ja sam sam taj stilo gledao da uzmem, ali zbog manjka para u tom momentu sam odustao i to naravno jtd.
sto si ti napisao za turbo, interkuler itd. . to je totalno druga prica, gde tad taj JTD postaje ne samo pouzdan i dobar motor sto je sad, nego tad je vec dizel trkalica, ali fabricki za 115ks nikako nije, ja sam samo na to dao komentar, da sad sa ovim nije blizu trakalice, neki malo nabrijani jugic ga odere.
e vec veci turbo, interkuler, chip itd .. to je ozbiljna stvar, ali ono sto mene tu brine koliko je to tad pouzdan auto ?
istina jeste, da vecinu i drugara koji voze novije dizele, i sam imam jednog, svi se malo "tripuju" i voze ih do panja stalno kao vidis kako ide, a po vecina tih stock dizela je namenjana svemu sem trkanju i kidanju.
ali mislim da ne gusimo temu, najbolji odgovor je dao jevtic, zasto bacati pare na m-jet, mislim da ci i manje izaslo veci turbo, interkuler +chip i sigurno ce biti mnogo efektivnije nego da samo zamenis na 16v
Upravo tako, niko ne kaze da je to 1.6d i da ne moze nista na njemu da se uradi. Ja samo kazem da je sa moje tacke gledista ta investicija upitna i to je to. Ako se decko pronalazi u tome, pa normalno da treba to da radi i to je to. 115ks na 1300 i kusur kila sa vozacem i gorivom je sve samo ne sportska masina. 150ks isto. O 200ks vec mozemo ozbiljnije da pricamo ali ipak treba malo vise rada da se taj dizel dovede do te snage...
Naravno da filozofiramo mozemo do sutra koja investicija je isplativija, iskreno i mene to pomalo zanima Mada npr pogledajte da se taj motor (16v, doduse u Opelu) samo remapiranjem dize na ~200ks...
karter većina ovde što ti priča da jtd nije sportski ili jurilicia verovatno nije ni sela u neki dizel novije generacije a kamoli jtd. svi su kao pametni a vamo voze 1.2 ili 1.6, ili čak 1.9d.
Da li si primetio dozu cinizma u mom odgovoru?
Ako nisi evo napisacu jos jednom, ali malo plastichnije da bi mogao da razumes...
"E ali moram i ja da ti napomenem.. to NIKAKO NIJE jurilica "
Vidish da stoji smajli na kraju? Video sam kako ide Karterov auto, i dobro znam kako ide, vozio sam 2.4 jtd i ide dosta dobro. Takodje znam kako ide Chelin auto, a uradjene su dizne, chip i turbo....
Znachi ne omalovazavam JTD nego se zaje8avam...
To shto vozim 1.9d ne znachi da ne vidim kako idu druga kola.
Comment