Pa ako ne bude radilo makar ce da izgleda lepo u dnevnoj sobi
Bice ovo zeznuto ustelovati da radi kako treba. Ima TOLIKO zezancija koje moraju da prorade iz prve, toliko coglajznica koje su sasvim nove i neproverene, toliko stvari nikad ranije isprobanih koje mogu da podju naopacke...mislim, nema razloga da sve ne radi iz prve, ali ipak, kako se priblizava prvo paljenje, cudno covek razmislja.
The difference between men and boys is the price of their toys
Ma nije vise stvar u zurbi, stvar je u tome sto se neke stvari odredjuju malo sporije nego sto bih ja voleo i sto je realno moguce odraditi ih brze, ali hajde, neka bude, zavrsicemo i tako, i to prilicno skoro.
Maltene sve pod haubom je gotovo, ostalo je jos da se uradi: povezivanje kutije sa osiguracima sa instalacijom, povezivanje ventilatora, N2O i CO2 el. instalacije, povezivanje BOV-a, magnetnog ventila, protivpozarna instalacija da se dovuce do motornog prostora, merac nivoa ulja u karteru, par vakuumskih creva, "sminkanje" jos par detalja (novo deklo glave itd...) - i to je to.
Posle toga, "selidba" u kabinu, gde je 90% posla vezano za instalacije, odnosno ozicenje do svih kompjutera i dataloggera glavna tabla, centralna konzola, itd. Posle toga, spremno je sve za tapaciranje, i to bi bilo to.
Ja 35 godina radim kola na svake načine, od mehanike, limarije, farbanja pa sad i plin. Rečenica koja me uvek užasava je "pasuje šraf na šraf"... Kad izvadiš motor iz nekog auta pa ga vraćaš u taj isti ni onda ne pasuje šraf na šraf.
Ovo je više nego ozbiljna stvar koju radiš i sasvim sam siguran da će mnogo stvari poći u pravcu koji ne želiš, prevenstveno mislim na baš to uskladjivanje svih tih ideja i sigurnosnih šlajzvrca što si stavio na taj motor pa do eventualnog rasporeda nekih komponenti ali ne sumnjam da će to na kraju raditi kako treba i da će biti primer kako to treba.
Nego kad planiraš da provozaš
Ok,ok, Hm da.... Tačno
Nema nikakvog svecanog paljenja, ali auto ne napusta radionicu dok SVE ne bude radilo onako kako treba da radi. A kad proradi i izadje...pa bice valjda i neki skup
Sraf na sraf...heh, veca glupost ne postoji. To me podseca na jedno uputstvo za zamenu nosaca motora na, ne secam se vise na kom autu, koje pocinje sa: "First, remove the engine" - ili "za pocetak, uklonite motor" - i tu te s*ebe na pocetku price
Ovo je projekat koji, iskreno, nisam planirao da odradim do ovolikih detalja i da to podrazumeva ovoliko obimnu preradu, da se to sada moze nazvati maltene samogradnjom potpuno novog automobila. Ali ni u jednom jedinom trenutku nisam se zeznuo ili upitao zasto se sve radi. Ono sto znam je da ce sve, na kraju, raditi kako treba, ali uvek postoji onaj crvic koji kopa negde
Kad planiram da provozam...prvu voznju ga teram do tebe na ugradnju gasa, pa se ti zahebavaj s njim
206....zaljubljen sam u tebe
Sto kaze Dora...toliko to sve lepo izgleda ko novogodisnja jelka da bi mi bilo zao da ga vozim...stajao bi ko exponat i isao samo na izlozbe po evropi, bimer i tako to...
To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Da li je moguce da ja i dalje gledam u ove slike, sve sam ih otvorio i prosto ne mogu da ih iskljuchim. Chak sam provalio da imam isti noz kao ovaj shto bleji na ladnjaku. A shto se tiche malih promena u odnosu na prethodno okachele slike, aaaa nije bio postavljen zeleni filter? sa sve recirculating BOV-om? jer sam pogodio, bua. Ali zelen? Zashto zelen? Ne mogu, sve je savrsheno ali moj ricerski duh me tera da mi ta zelena boja bode ochi.
Da, nije bilo zelenog filtera, pomocne vodene pumpe, BOV-a...kao ni usisne grane, na primer
Filter sam kupovao po propusnoj moci. Jedini dovoljno propusan a da se po dimenzijama uklapao, je bio ovaj, proizvodjac je Green, pa je i on jadnicak zelen, sta da mu radim. Valjda ce da pocrveni malo kad ga nauljimo...
A ti Gumeni, sledeci put kad dodjes (odnosno sutra), slobodno reci koje crevo ne treba da bude tu, pa skini visak Jos i fali par komada...
Comment