HHO - Praktična primena

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: HHO - Praktična primena

Ne bih da mutim ali nije svejedno da li greju tri sijalice od 300w ili kalorifer sa fenom od 300w za osećaj topline koji je subjektivan i zavisi od mnogo čega. Hteo sam reći da nije samo brute force računica, ima tu još svega

Da li je ovo navedeno dovoljno ili ne, ne upuštam se
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Pera Zdera
      CBC Član
      • 24.09.2010
      • 68
      • Novi Sad

Na zalost kilovat je kilovat (ili vat je vat). Narocito kada se pretvara u toplotu.
      Da li ce u casi vise biti vode ako sipamo 1 decilitar iz bokala ili iz slavine?

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Nažalost nije. -20 u Švedskoj nije ni približno kao ovde a +20 u Keniji nije ni približno kao ovde.
        moze da zagreva prostor u kom ce se osecati prijatno
        Ovo si napisao.
        Sedi na sijalicu od 100 vati pa ćeš videti kako greje.

https.autogas.rs

Comment

• zoranbg
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2005
          • 4098
          • Rooster's Hill , Beog
          • Grande Punto 1.2

zagrejace **** , a noge ?

PS : zagrejati sobu od 20 kvadrata sa "fenom" od 300 W je nemoguca misija.jedino da je izolovana ko termos boca.
          mozda i moze.
          ja u ovoj temi ne volim da razgovaram o cinjenicama, jer ode onda cela tema dodjavola...
          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Pa kad zagreje ljubu, onda će mu poteći suze pa će zagrejati i gornji deo a onda se okrene naopako i ponovi postupak. Ako stavi ventilator iza sijalice može izbeći suze.
            Hteo sam da kažem da nije čista formula merilo za objektivan i subjektivan osećaj toplote. Ima mnogo faktora koji na to utiču kao i način na koji se koristi tih koliko god vati. Eskimi greju iglo sa lojanom svećom a čujem danas ovi noviji to rade na bater lampu...

300 vati je 300 vati, više je od ništa, ako treba 10 godina da ugreje zidove, ugrejaće a posle će trebati 100 vati da dogreva. Nije svejedno da li je napolju -10 ili +2 (sem ako nikad ne otvaraš prozor ili vrata) kolika je izolacija grejnog objekta, željena temperatura (nekom je hladno na 22 a neko voli u majci da sedi) i kako se koristi ta energija itd... Kotao radi sa 110 posto iskorišćenja...

Reagovao sam na matematičko dokazivanje da je ona računica nemoguća, ne kažem da matematički nije tačna, možda eksperomentator nije merio nešto dobro pa je loša računica a možda je otkrio rupu na saksiji kao što cela ova i ona tema pokušava da dokaže da rupa baš i nije okrugla...

https.autogas.rs

Comment

• painter
              Banovan
              • 04.03.2010
              • 738
              • beograd,m.mostanica

Posle svog ovog istrazivanja i eksperimentisanja mogu da kazem da sam maltene potpuno siguran da su nas previse lagali,i u skoli i van nje. Svaka sila u prirodi ima svoju suprotnost,i besplatna energija se izgleda krije u korespondenciji dveju suprotnih sila.Ucili su nas termodinamici a skoro potpuno sakrili kriodinamiku,kao sto su sakrili antigravitaciju itd.Kada HHO gori pretvara se (ponovo) u vodu.To je u stvari implozija iliti uvlacenje,u****vanje,hladjenje...Izgleda da se na tom nivou oslobadja ili uzima dodatna energija koja nije nastala ni iz cega niti ima veze samo sa termodinamikom,ali ima je i to je bitno! Tesla je zvao ETER,Wilhelm Rajh ORGON,kvantni fizicari ENERGIJA VAKUMA ili NULTE TACKE itd.Razumevajuci taj princip mogu da menjam procenat smanjenja potrosnje goriva na vozilu ili kolicinu toplote neophodne za zagrevanje prostora.Izgleda da teorije termodinamike nisu narusene nego jednostavno ne vaze u ovoj prici.Moze se na razne nacine delovati na kiseonik i vodonik tako da im se poveca potencijalna energija pre sagorevanja a isto tako i u toku ili posle sagorevanja. Tek sada mi je jasno zasto su se desavale sve one cudne stvari dok sam eksperimentisao a isto sam slusao i od drugih,recimo da nekad sa 0,5lpm dobijes ustedu goriva od 50% a nekad sa 2lpm dobijes ustedu od 20%.Definitivno nije fora u kolicini gasa (osim na odredjenom nivou) vec u nacinu upotrebe.Za zagrevanje prostora HHO-om ogromna je razlika ako uperis plamen u kotao i ako plamen "zarobis" unutar kotla,a onda krecu opet ogromne razlike u zavisnosti od materijala od kojeg je kotao kao i od toga da li zidovi kotla reflektuju toplotu nazad ka gorioniku ili ne...Koriscenje raznih katalizatora koji pospesuju reakciju a ne trose se u procesu stvara "visak" energije u sistemu i to je bitno da taj visak vidimo kao besplatan a odakle se stvorio odnosno DOSAO nije toliko bitno.
              Naveo bih jedan primer koji pokazuje da su gubici vezani iskljucivo za termodinamiku:Tesla je napravio spravicu koja prikuplja elektricitet iz prostora.To je posle usavrsio amerikanac mislim da se zvao Henry Morey.Kada prikljuci obicne sijalice na taj izvor elektriciteta one sijaju dosta jace nego inace i potpuno su hladne!Cini mi se da ne moze da povredi coveka ako pipa zice.Nazvali su to "hladni elektricitet" i "sjajna energija".Naravno,buduci da se radi o potpuno besplatnoj energiji to nikad nije zazivelo.

Comment

• Pera Zdera
                CBC Član
                • 24.09.2010
                • 68
                • Novi Sad

Ovaj deo foruma se zove "Prakticna Primena". Teorije cemo izlagati u delu "HHO - znamo li nesto o tome ?"

Dugo godina se bavim grejanjem i ono sto iz prakse znam je da je u Srbiji minimalna kolicina energije (i to ako koristimo podno grejanje) oko 80W/m2. Ako se slozimo da je 16W/m2 moguce onda dobijamo podatak koji je ravolucija u svetu jer je stepen korisnog dejstva 500%. Svi smo svesni da to nije tako.

Ja sam prvi za to da HHO radi kako je to subancbf napisao. U mom poslu bi to znacilo da cu biti bogat sledece godine u ovo vreme. Sa nasim HHO modulom i nekoliko verzija gorionika i izmenjivaca toplote nikako ne uspevamo da znacajno popravimo (smanjimo) potrebnu kolicinu ulazne energije da bi smo vodu zagrejali na odredjenu temperaturu. Zdrav razum mi ne dozvoljava da poverujem da je HHO koji dobije subancbf drugaciji ili "kaloricniji" od naseg.

Na zalost, u ovom periodu sam jako zauzet i nikako ne uspevam da pronadjem vremena da posetim taj objekat i vidim sta je to drugacije na terenu od onog sto sam ja sebi predstavio u glavi na osnovu podataka koje nam je subancbf dao.

Otvorenog sam uma i ne robujem sablonima tako da cu biti prvi koji ce prihvatiti tu tehnologiju samo ako se uverim da je to istina.

Comment

• [darkside]
                  CBC Veteran
                  • 19.03.2009
                  • 107
                  • Beograd

Originally posted by painter
                  Izgleda da teorije termodinamike nisu narusene nego jednostavno ne vaze u ovoj prici.Moze se na razne nacine delovati na kiseonik i vodonik tako da im se poveca potencijalna energija pre sagorevanja a isto tako i u toku ili posle sagorevanja.
                  Ja stvarno želim da neko od nas uspe u ovome ali.... Zakoni termodinamike i dalje itekako važe na planeti Zemlji a i šire. Na kiseonik i vodonik se verovatno može delovati na milion načina ali ni na jedan način se ne može potrošiti manja energija, a dobiti veća. Ti ako si ovo provalio onda - kapa dole brale! Naravno, posle toga dolazi pitanje:" šta [PAZI NA RECNIK ! ] radiš na ovom forumu onda? trebao bi da si već zaposlen u NASI..." (šala, nemoj se ljutiš)
                  od kad sam se vratio u domovinu shvatio sam da je nostalgija mnogo bolje rešenje.....

Comment

• banekg
                    CBC Senator XXL
                    • 06.09.2010
                    • 1274
                    • Nis
                    • Toyota Carina e 2.0

Moze se na razne nacine delovati na kiseonik i vodonik tako da im se poveca potencijalna energija pre sagorevanja a isto tako i u toku ili posle sagorevanja
                    Ja ovde ne vidim krsenje zakona termo-dinamike, vec poboljsanja efikasnosti dobijanja energije. To se meni cini, pa ako nije tako ispravite me.

Sto se tice krsenja zakona fizike, verujem da je moguce, jer su kroz istoriju, vise puta, revolucionarno obarani postojeci zakoni fizike, i postavljani su novi, tako da to ne bi bio presedan, a da bi ljudi koji to uspeju vec bili u Nasi i slicno, to se apsolutno slazem.
                    Long Live CBC!!!

Comment

• 206
                      Admin od ispočetka :)
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Originally posted by banekg
                      Sto se tice krsenja zakona fizike, verujem da je moguce, jer su kroz istoriju, vise puta, revolucionarno obarani postojeci zakoni fizike, i postavljani su novi...
                      Navedi jedan.
                      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• banekg
                        CBC Senator XXL
                        • 06.09.2010
                        • 1274
                        • Nis
                        • Toyota Carina e 2.0

Kada je pocepan atom, nista vise nije bilo isto, a to se desilo "juce".
                        Long Live CBC!!!

Comment

• 206
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

To je novo naucno saznanje, koji zakon fizike je tu prekrsen?

Comment

• banekg
                            CBC Senator XXL
                            • 06.09.2010
                            • 1274
                            • Nis
                            • Toyota Carina e 2.0

Kvantna mehanika je fundamentalna grana teorijske fizike, kojm su zamenjene, klasicna mehanika i klasicna elektrodinamika. Kvantna mehanika predstavlja jedan od stubova savremene fizike. Neki bazicni aspekti kvantne mehanike se jos uvek zvanicno izucavaju.
                            Mozda sam pogresio u pisanju da su prekrseni zakoni fizike, nisu, vec je zamenjeno kompletno dotadasnje ucenje.
                            Long Live CBC!!!

Comment

• 206
                              • 09.12.2004
                              • 9548
                              • Beograd
                              • 206

Nisu ZAMENJENE nego DOPUNJENE - kvantna mehanika je primenjiva samo na kvantnom nivou, nema znacenje i neprimenjiva je na makro nivou - isto vazi i za klasicnu mehaniku i ED koja nema znacenje na subatomskom nivou. Znaci, nista nije oboreno, niti zamenjeno, nego dopunjeno. Isto tako je klasicna Njutnovska mehanika dopunjena teroijom relativiteta, i medjusobno se ne iskljucuju vec dopunjuju, funkcionisu na potpuno razlicitim nivoima.

Nebitno, znamo obojica sta onaj drugi misli.

Comment

• banekg
                                CBC Senator XXL
                                • 06.09.2010
                                • 1274
                                • Nis
                                • Toyota Carina e 2.0

Uz duzno postovanje, jer je ocigledno da si veoma jak u praksi, i od tebe se mnogo moze nauciti, (ja o ovome pisem, samo iz teoretskih spoznaja, putem knjiga, delom sa net-a, a ponajvise iz BBC emisija), ali oko nekih pitanja se necu sloziti. Ali, to samo po sebi nije problem, jer je oko slicnih pitanja, nauka na svetskom nivou, veoma podeljena.

Evo da dam jedan primer "pogresnog" ucenja na zvanicnom univerzitetu: imam tasta koji je zavrsio 3 fakulteta - Istoriju, Politicke nauke i Vojnu akademiju, u penziju je otisao kao pukovnik veze. To je svakako za postovanje i jako volim tog coveka, ali problem nastaje kada se drzi necega naucenog kao pijan plota.

"Električna struja je usmereno kretanje naelektrisanja pod uticajem električnog polja ili razlike električnih potencijala"

Ovo su oni ucili na Vojnoj akademiji kao definiciju struje, iako u zvanicnoj nauci ne postoji definicija struje kao takva, vec ima preko 200 predpostavki i teorija.

Poenta je, da uvek verujem, da nesto, mozda, nije bas tako kako je napisano, jer zakone u nauci pisu ljudi, a ljudi grese. Cinjenica jeste, da kada nesto na naucnom nivou postane zakon, znaci da je utemeljeno na jako mnogo dokaza i izuzetno je tesko ga oboriti, ali ja zelim da verujem, i zato volim da citam ove dve teme.
                                Ono sto si smrtno u pravu, ocigledno da, jos uvek, nema pravog uspeha na polju HHO, medjutim, ima tu nesto.
                                Long Live CBC!!!

Comment

Working...
                                X