Letovanje iz snova (kosmarnih)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Originally posted by djape1977 View Post
    nema klimu? otvoris prozor i uzivancija.
    Išao sam par puta južnije od Olimpa, pa mi je nešto pisalo za spoljnu temperaturu konstantno preko 40 C, do čak 43,5...
    Pauzu smo pravili jednom, pretrčali smo iz auta u klimatizovan restoran. I ne shvataju ljudi koliko ih troši nekomforan auto, posle 19 sati autu ne pije mi se kafa, treba mi krevet,...ako sam uopšte ikad toliko i bio u autu...
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• djape1977
      CBC Senator XXL
      • 08.03.2008
      • 401
      • bg
      • fiat 132 i lada 2103

Originally posted by Chubbs View Post
      ukratko,

smaras.

Prestani.
      nije tesko napraviti 4801 post... tesko je imati stav i argumente da ga potkrepe

Comment

• Igor_sd
        CBC Veteran
        • 23.12.2007
        • 146
        • Smederevo
        • 607 2.2 B tiptronic

Kad smo vec skroz presli na drugi kolosek...
        Iza sebe imam mnogo kilometara. Vozio sam svakojake, od Fice, Warburga, preko raznih "srednjih" do Mercedesa S i Forda Linkolna (towncar). Nisu svi bili moji, da ne mislite da sam neki tamo...
        Svaki moj auto je morao da bude 200% ispravan. Do poslednje sijalicice na instrument tabli. Ili makar da meni bude apsolutno poznat problem i samim tim i posledice neblagovremenog saniranja. Slatko sam se navozao sa Renoom 9, 1.4 benzinac. Jos tamo negde u proslom veku, kad je benzin bio 5,5 dinara (dodje mi da placem) a plin 1,73 i meni jedina poznata pumpa u Ovci, ugradio sam sebi i drugaru Elplin Borci uredjaje. Cetiri godine sam sipao plin (gas, TNG, kako ko voli), menjao ulje i dosipao vodu za sofersajbnu. Jedina mana mu je bio neki kilavi motorcic ventilatora hladnjaka, koji sam zamenio ventilatorom sa Yuga. Takodje bi izdvojio Pezo 605, 2.0 benzinac. Sve isto kao sa Renoom, s` tom razlikom sto me je jednom ostavio na putu. Raspao se homokineticki zglob, za koji sam znao da ne valja i imao vec spremljen drugi, tako da me nije mnogo najedio. Za razliku od Renoa, poceo sam mnogo manje vremena da provodim u kolima, jer je Reno na nekih 150 vec postajao neprijatno bucan, pa sam ga drzao tu do 140. Jedini auto, u kome sam se udobnije vozio od tog Pezoa je Linkoln. 4800ccm, graviran do 180Km/h, i ide svih 180, i u njemu tisina, i imas utisak da ides oko 90. Tockovi 18-ice, ne vidi ni lezece ni letece policajce, ni rupe niti bilo sta drugo, ali jednostavno, nisam ja iz tog sveta i nisam nikada ni razmisljao da imam takvog. Iz sjajnog iskustva sa 605, proizaslo je opredeljenje za 607. Tvrdji je od 605. Od samog vesanja, preko pneumatika (605 - 195, 607 - 225), do tvrdoce samih sedista na dodir. Automatski menjac je konacno prelezao sve decje bolesti i ako ne dodjem u situaciju da moram drugacije, svaki sledeci ce biti automatik. Znam da moze da me iznenadi sa cca 1000 eur, ali je stvar izbora. Bar nemam muku sa plivajucim zamajcem zbog koga se mnogi porazboljevase, a ni on u setu nije mnogo jeftiniji od mog celog menjaca. Tempomat je prica za sebe. Nisam ljubitelj klime, ali spram promaje, koja uzrokuje koktel prasine i znoja, ukocenost vrata i ledja, moj izbor je klima. Ono sto je meni mnogo bitno je tisina. Tisina na 30, tisina na 120, tisina na 170. Preko toga sam samo jednom probao, samo da vidim dokle ce. Uredjaj protiv proklizavanja mi se takodje mnogo svidja, pogotovu zimi. ESP... Jednom se u praksi aktivirao, kad sam na autoputu imao na nekih 150 manevar izbegavanja. Taman sam refleksno bio spreman da ga iz tri-cetri puta lovim, kad ono... neemaaa... Ide pravo gde sam i hteo, samo upalio na tabli ASR-ESP na par sekundi.
        Da ne nabrajam dalje, svi ste procitali sta mi se desilo. Ne bi voleo da moram, ali ne bezim ni od toga da ponovo uvek sa sobom nosim par rezervnih delova i omanju kutiju sa alatom. Ipak, ako me pitate da li bi se samovoljno vratio u automobil iz proslog veka, nedvosmisleno NE. Mozda nostalgije radi u 605 ili 124-ku (mada mi je ona sad toliko slaba sa 70KS) ali drugih razloga nema.
        Moje misljenje, bazirano na mom iskustvu, i spram mojih (trenutnih) mogucnosti.
        A ako nije problem moderatorima, moze i "Lock" na temu, mislim da smo ispricali sve sto je imalo!?

Comment

• vujke
          Admin
          • 29.09.2004
          • 1673
          • Mladenovac
          • Daewoo Lanos 1.5SX

Zatvoreno dok se malo ne sredi tema, ima ovde poruka za jos jednu temu, bolje i "merenje" udobnosti nego mrtav forum
          while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Originally posted by djape1977 View Post
            nije tesko napraviti 4801 post... tesko je imati stav i argumente da ga potkrepe
            Kolega Vujke je presekao čvorić...
            Početna poruka je bila inspirativna i nadahnuta, što su već rekli odavno se nije pojavio neko da napiše poruku od bar četvrt tabaka a da se to pročita. Zato sam je premestio ovde jer sam smatrao da je doprinosi ovom turizmu ili dnevniku vozača jer je to otprilike bila zamisao za ovaj forum, odeš negde pa opišeš šta si doživeo...

Vesti iz nesvesti su zaključane iz baš ovakvog razloga da se ne krene posle da je pisano i jabukama a završi da je rozle kuća bolje udobnija od plave. Problem sa tim je da nema povratnih komentara koji su nekad bitni autoru a prednost je da nema zastranjenih ili neprimerenih komentara.
            Lada ili stari auto naspram novog nije cilj ove teme.

Djape.

Vidiš da treba pola ranog jutra utrošiti na objašnjavanje nečega što ti kao stari član više foruma znaš savršeno dobro ali se izvredjaš jer ti je ukratko rečeno ono što nije trebalo da ti bude rečeno jer znaš da otvoriš novu temu sa recimo naslovm " ja putovao Ladom i nije mi ništa" i potrošiš energiju za svadju na korisno delo.
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
            X