Putešestvija by ada

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

E pa da nastavimo!

Prošlo vreme godišnjih odmora barem kod mene i kod italijana. Celih 60 dana
    24.08.08
    Spremam se da krenem na put. Mislim šta reći. Neide mi se. 60 dana uživanja bre. Odlazim po kamion, zovem majstora varioca da dodje da povari još neke sitnice na prikolici da nebi sakupljao pojedine delove usput. Došao čovek, odradio ali jbg. Nedami se da krenem. Lepo sam im rekao da kamion ističe u julu, a oni zaboravili da pošalju dokumenta za registraciju, a kamion već bio u italiji svakako stajao 3 meseca zbog fulera Reko odlično. Produžavam godišnji, što je meni jako odgovaralo, ali nekome i nije ( eh te žene).Uglavnom kažu registrovaće ga u subotu. Ekstra.
    01.09.08
    Počeo sam da se osećam kao školarac. Klinci u školu a ja na put. Našao prevpz do italije sa nekim likom iz mladenovca koji ide svojim ivecom sa malom kabinom (3 sedista). Već sam znao da će biti guranja ali ajde izdržaćemo i to.Čudni smo mi ljudi šta sve izdržimo. Kaže frajer idemo preko madjarske jer imamo nešto malo da istovarimo. Ma reko ajde bre šta je to. Hebo te onaj odozgo. Pa nisam mogao da verujem da u tako mali kamion može da stane toliko stvari.Ali da ne preskačem.Dolazimo kod naših i sve ok što je bilo iznenađujuće, ali nedaj vragu mesta tu su naše komšije mađari koji će da nam ulepšaju dan.Došli na vagu, mađar ćuti za kilažu ali kaže meni ajde otvori nazad.JBT kada sam otvori vrata i krenuli da ispadaju diskovi i polu osovine....... Mađar odlepio. A jaaaaaa. Reko brale šta si ti ovde natovario.Oće mađar da piše kaznu što ispadaju stvari iz kamiona, ali ja nedam. Pa reko rođače. Pa neispada ništa kada su vrata zatvorena, a ti si rekao da otvorim. Mađar puko od muke i počne dalje. Kako ti voziš italijanski kamion na hrvatski pasoš. Pišem kaznu. Reko drugar. Možes da pišaš a ne da pišeš jer ja sam suvozač a ti si reko bandit koji traži pare. Tek mađar kada je čuo reč bandit pobeže u kućicu i viče. Nisam ja bandit.Reko jesi jesi. Ma nisam evo papiri. Idi. Hvala reko.Prešli tompu i stali u magacin da istovarimo tih navodno par sitnica. Ma šta je to. Istovar od 11 pre podne do 10 u ponoć.Delova za kola koliko ti duša voli.Krećemo oko 1 putem za italiju.Izlazimo na novi auto put koji su navodno pravili francuzi, koji povezuje budimpeštu i landavu to jest maribor.Ekstra put.Ali drugar nema snage da vozi. Taj kako vidi da može da prilegne gotov je. Ajde nema veze. Ja teram.Ulazimo u Sloveniju. Da nema table ne bi ni znao da smo ušli u sloveniju.Dolazimo na naplatnu rampu i počinje rasprava. Nemogu janezu da objasnim da je ukupna težina kamiona 6t a da je prazan 2.4t. Viče janez kupi vinjetu, a ja neću. Hoću da platim. Rasprava od pola sata je završila tako što je došao neki šefić i rekao pa uredu je. On je preko 3.5t. E reko bogu hvala neko pametan da ukapira. Osušila mi se usta od raspravljanja sa ovim janezom.Ajde reko dalje put pod noge.Gledam kroz celu sloveniju ovi iz darsa ubiše ljude koje nekupe vinjetu.800€ kazna.Moj brale. Nemogu da ih razumem, mislim na vozače. Na svakih par kilometara piše vinjeta obavezna ali džabe.Stižemo uveče oko 21h kod drugara i milano, i vidim da je nešto iznenadjen. Ima i šta da vidimo. Izbio mu glavni osigurač.Prilazi nam njegov komšija i objašnjava da nešto već 10 dana smrdi iz stana. JBT zamrzivač. Kada smo otvorili stan katastrofa.Otvaramo zamrzivač kad crvi. UŽAS Onako da može nešto da smrdi. Nemam reči. Oće brale da vadi crkotinu iz zamrzivača, reko nemoj pobratime pocrkaćemo i mi. Daj da izbacimo zamrzivač napolje. Tako i bi. Upalili 15 tamjana da ubijemo miris u stanu ali nevredi.Nemogu dalje muka mi je.......
    Ustajemo ujutru i idem po kamion. Kaže uradili tehnički. Otvorim taho kad vidim da kamion nije pomeren 3 meseca. Reko ovi kao i mi. Rade tehnički na da da video sam.Ma šta me briga.Krenem iz bergama prema milanu i posle 40 km počne da gubi vazduh. E jbt. Nemožed a prođe tura a da sve bude ok sa kamionom. Aj nazad u servis.Promeni frajer jednu gumicu i sve radi Faktor oduševljenja. Ništa ne ispada, prikolica je tu reko odlično. Odemda pokupim prva 4 auta, natovarim, kada sam rešio da krenem jbt nerade žmigavci. Ali prikolica je tu Ma teraj bre, kome još trebaju žmigavci.Odlazim ujutru ponovo u servis i konstatuju da je izgorela ručica. Reko dobro je nije ceo kamion, mada i to nebi bilo loše.Namesti smo i to, i odlazim po druga 4 + neke enterijere. Natovari i ostatak, kada prednja desna guma počne da ispušta. E reko do mog. Ajde nazad u servis.Kažem ja majtoru da je zameni, tek će on meni eno ti dizalica i alat pa je zameni, mi smo u gužvi. Reko važi. Seo u kamion i odo. Ja da ti menjam gumu od 100kg.Pa nisam popio svu pamet sveta.Doduvao je na pumpi i gas. Dolazim u sloveniju na pumpu, gasim kamion, sipam naftu, plaćam i cvrc. Neće više da upali.Pozvao servis. došli momci i odšlepali u servis, a ja stopom kući. Nastaviće se...
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Milorad90
      CBC Senator XXL
      • 26.07.2007
      • 975
      • Beograd

Znaci extra provod.

Jel namesten kamion?

Comment

• ada
        CBC Senator XXL
        • 04.06.2005
        • 2375
        • Novi Sad
        • Svasta nesto

Stigao stralisssssssssss

a turbo star oduzet od strane karabinjera...... nemam snage da kucam....
        Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

Comment

• Milorad90
          CBC Senator XXL
          • 26.07.2007
          • 975
          • Beograd

E sad hocu detaljan izvestaj,slike,oprema,sve....

I nemoj da si lenj,sto su ti ga oduzeli panduri? =]

Comment

• ada
            CBC Senator XXL
            • 04.06.2005
            • 2375
            • Novi Sad
            • Svasta nesto

oprema. znacu sve u subotu. odo sutra po njega!

a zabari evo pa citaj

Comment

• Vocko
              CBC Senator XXL
              • 25.04.2005
              • 4556
              • nBGd

Citajuci ovo ti i Nikola ste super prosli

Comment

• ada
                CBC Senator XXL
                • 04.06.2005
                • 2375
                • Novi Sad
                • Svasta nesto

hehe vocko. nisi ni svestan kakvih sve muka ima!!! u ovom slucaju prva muka je 90 dana i 10000€ a druga celih 296€

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

samo lagano, preziveces ti to
                  Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• djukic
                    CBC Senator XXL
                    • 27.03.2005
                    • 2526
                    • Beograd

Pa sta se desilo neki prekrsaj?
                    https://t.me/pump_upp

Comment

• Vocko
                      CBC Senator XXL
                      • 25.04.2005
                      • 4556
                      • nBGd

Mislim da je u manjku za kamion, a samo da onih 90 dana ne mora da lezi negde i sve super

Comment

• ada
                        CBC Senator XXL
                        • 04.06.2005
                        • 2375
                        • Novi Sad
                        • Svasta nesto

xexe. zvali me da odem ujutru po cereslo. idem i odma ga teram na otpad i vracam se stralisom

Comment

• djukic
                          CBC Senator XXL
                          • 27.03.2005
                          • 2526
                          • Beograd

bemti strucne izraze, sta se desilo pa mora na otpad... Vanredni tehnicki
                          https://t.me/pump_upp

Comment

• Milorad90
                            CBC Senator XXL
                            • 26.07.2007
                            • 975
                            • Beograd

Mozda zato sto je dotrajala masina i u Italiji nema sta da trazi?Kod nas bi se to teralo jos ali tamo sumnjam,mada mozda i zbog neispravnosti je oduzet.

Cekamo Adu da objasni...

Comment

• Punto Abarth
                              CBC Senator
                              • 11.12.2006
                              • 220
                              • Novi Sad, Groblje :) 16° 31' 0" E 45° 17' 30" N nekad :(

Ado, alal ti zivci i organizam uopste... Kao sto neko vec rece, ja probao prvi put, zadnji put, i nikad vise...

I kad neko krene da kaki kako je to super sljaka za nikakav posao, a velike novce... Oma dobijem ospice...
                              http://www.youtube.com/watch?v=7lgcQUQZBtE

Kupujem HGT/sporting volan

Comment

• Vocko
                                CBC Senator XXL
                                • 25.04.2005
                                • 4556
                                • nBGd

Glavno je da smo se ti i ja "ugojili" 300 kg za 1 dan na madjarskoj vagi.
                                Auto danas stigao od majstora. Finish za 2-3 dana.
                                Za troskove ne pitaj, prsli 7.

Comment

Working...
                                X