Put Beograd-Milano...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bojan
    CBC Senator
    • 29.08.2005
    • 232
    • novi beograd

Re: Put Beograd-Milano...

Ado koliko sam shvatio iz tvog posta ne vredi izbegavati slo vinjetu jer mogu da naprave problem slovenci ili nesto drugo?

Comment

• CLD
      CBC Senator XXL
      • 08.02.2005
      • 1225
      • Belgija - ranije Luna-Chico

Originally posted by JAPANX
      kako kad je "442 do beograda"
      to je do Skopja, a ne do Zagreba.

Comment

• skijash
        CBC Senator XXL
        • 07.09.2007
        • 1354
        • Beograd
        • wrx

Originally posted by bojan
        Ado koliko sam shvatio iz tvog posta ne vredi izbegavati slo vinjetu jer mogu da naprave problem slovenci ili nesto drugo?
        Ako ćeš da ideš auto-putem onda ti se ne isplati da rizikuješ kaznu zbog toliko para. Imaju naplatne rampe na kojima nema rampi i automatski te kamere snime, registraciju i sve što imaš (ili nemaš) nalepljeno na šoferku.
        Originally posted by CLD
        Ja sam bio ubeđen da se odnosi na Zagreb, pa se još iznenadih kad sam uvideo da nema toliko do njega
        A viamichelin kaže da ima 429 do Skopja, al ajde, može da se zaokruži na 442

Comment

• ada
          CBC Senator XXL
          • 04.06.2005
          • 2375
          • Novi Sad
          • Svasta nesto

kazna za vinjetu je 800€ +35 vinjeta na licu mesta. Kontrole su na svakoj benzinskoj pumpi i na rampama (tu mozda i prodjes) neisplati se zezati, u povratku na izlazku iz slovenije stoji na samoj granici dars (kontrola vinjeta) i naplacuju kazne, a za isto na samoj granici mogu da te kazne ili policija ili carinik.
          Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
          Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
          Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
          Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• CLD
            CBC Senator XXL
            • 08.02.2005
            • 1225
            • Belgija - ranije Luna-Chico

Originally posted by skijash
            Originally posted by bojan
            Ako ćeš da ideš auto-putem onda ti se ne isplati da rizikuješ kaznu zbog toliko para. Imaju naplatne rampe na kojima nema rampi i automatski te kamere snime, registraciju i sve što imaš (ili nemaš) nalepljeno na šoferku.
            Originally posted by CLD
            Ja sam bio ubeđen da se odnosi na Zagreb, pa se još iznenadih kad sam uvideo da nema toliko do njega
            A viamichelin kaže da ima 429 do Skopja, al ajde, može da se zaokruži na 442
            ne znam sta kaze michelin, ali znam sta pise na tabli kad se krene iz Skopja za Beograd, a i Bajaga je napisao pesmu 442 do Beograda kad su se vracali iz Skopja.

Comment

• buldozer
              CBC Veteran
              • 24.03.2006
              • 151
              • Beograd

Da ne otvaram novu temu - I ja planiram put autom do Italije. Pošto žena i ja imamo multi šengen vizu (mađarsku) koja važi do kraja juna, da li je potreban još neki dokument ili ne?

Comment

• ada
                CBC Senator XXL
                • 04.06.2005
                • 2375
                • Novi Sad
                • Svasta nesto

za vas ne za kola znas!
                Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

Comment

• buldozer
                  CBC Veteran
                  • 24.03.2006
                  • 151
                  • Beograd

Misliš zeleni karton - to već imam. I zdravstveno osiguranje za godinu dana.

Ako sam dobro razumeo, preporučuje se sledeći put, gde ne treba slovenačka vinjeta (ili možda grešim):

Comment

• Probisvet
                    CBC Senator XXL
                    • 07.06.2005
                    • 423
                    • FRANCUSKA

Taj put preko Kozine koriste skoro svi oni koji zive u Hrvatskoj. Put nije, kako sam saznao od mojih prijatelja koji putuju ovom trasom, los samo ako ides prvi put malo je zeznuto naci pravi put osim ako nemas GPS navigaciju. Ja licno sam mislio da ga koristim ali kad se preracunam placanjem vinjete 35€ i prolaskom kroz Sloveniju 4 puta godisnje isplati mi se jer su autoputevi u sloveniji dobri osim jedne deonice koja je za sada jedina i nije losa samo nije auto put i duzina je nekih dvadesetak kilometara. Nemozes i jare i pare, jeste da su lopovi jer nemas mogucnost da placas za prolaz ili za nedelju dana kao kroz Austriju, ali sta je tu je. Valjda ce jednog dana i oni morati da smanje ili nadju neko drugo resenje. Koko su Grcke kamiondzije uspeli da smanje putarinu kroz Srbiju

Comment

• siki
                      CBC Član
                      • 05.03.2009
                      • 46
                      • Kruševac

Pa jel otputova u taj Milano i konačno kojim putem?
                      a ideš u Milano i praviš problem oko par evra razlike??????

Comment

• bojan
                        CBC Senator
                        • 29.08.2005
                        • 232
                        • novi beograd

Pposto sam zapoceo temu da kazem i aj koju ako se ovo gornje pitanje odnosilo na mene a pretpostavljam da jeste...put se za sada odlaze tako da meni vise nece trebati info o putu a mislim da je sada drugi clan pokazao interesovanje za istu tematiku....ima vremena bice Milana

Comment

• Contractor
                          CBC Član
                          • 17.12.2007
                          • 17
                          • Beograd

Evo i ja da se javim, pošto sledeće nedelje idem za Italiju. U odlasku ću preko Rijeke, pa na Trs', jer mislim da svratim do nekih rodjaka u Rijeci, a u povratku ću još videti da li da upoznam i drugi "krak", pa da prodjem preko Slovenije i Zagreba.
                          U svakom slučaju vam se javljam kad se vratim.

Comment

• ada
                            CBC Senator XXL
                            • 04.06.2005
                            • 2375
                            • Novi Sad
                            • Svasta nesto

drumarina hr 15€
                            monfalcone - milano 20€
                            savet za slovenacku vinjetu
                            skinite foliju udjite u wc i stavite dve kapi tecnog sapuna preko lepljive strane pa je onda zalepite na sajbnu.U tom slucaju je mozete skinuti pa posle dati nekome drugome da se posluzi ili mozda unovciti i smanjiti pola cene (mozw i labelo ako ga imate pri ruci)

P.S: ako ovo citaju neki slovenci ja vozim kamion i placam cestarinu

Comment

• comi 1342
                              Moderator
                              • 28.09.2005
                              • 1126
                              • NS
                              • Giulietta ,PUG 106,

Naterala ih je (Slovence) evropska komisija da skinu putarine pre turističke sezone. Ali, nisu oni mutavi, velika lova je u pitanju,
                              vinjeta za sedam dana će da košta 15 evra ! Opet će da češljaju Nemce 30 evra za 2 x 20 km !
                              "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                              "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• comi 1342
                                Moderator
                                • 28.09.2005
                                • 1126
                                • NS
                                • Giulietta ,PUG 106,

Opet ja, bio do Vićence putem preko Rijeke i Trsta, pošto sam svraćao na Krk morao sam tuda. Ako su Slovenci počeli da daju vunjetu za nedelju dana 15 eura,ko se uklapa neka kupi, od Zagreba do prelaza Pasjak se plati ukupno 8 eura, put je nešto duži,
                                ali su u toku dana gužve oko Rijeke, nije završena obilaznica, te sam morao ići kroz grad u koloni, izgubio bar 40 minuta.
                                I u povratku za'eb, Igo 8 me naveo na raskrsnicu posle Trsta koja je zatvorena zbog radova, preračunao rutu automatski te sam prešao u Sloveniju nekim lokalnim putem sa serpentinama, ali nisam puno vremena izgubio. Lokalni put kroz Sloveniju je OK, ništa preko 70 km/h, ali treba izbegavati datume kad turisti nagrću na prelaze.
                                "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                                "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

Working...
                                X