Beč, put do tamo i boravak...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • CikaKure
    CBC Senator XXL
    • 14.08.2005
    • 668
    • Beograd

Re: Beč, put do tamo i boravak...

Zao mi je mada mi se 69 eur cini kao dobar posao za smestaj 2 osobe (plus jedno dete), ili mozda gresim I nije u pitanju hostel, vec pravi i normalan hotel, sto podrazumeva i odredjeni nivo kvaliteta smestaja i usluge.

Comment

• comi 1342
      Moderator
      • 28.09.2005
      • 1126
      • NS
      • Giulietta ,PUG 106,

Ipak idem, našao sam za 200 tri ND u hotelu 3+ *, daleeeko malo, tramvaj pa metro. Hotel je Airo tower, ima i jeftiniji, nešto bliže gradu 177 evrića, ali je bilo malo komplikovanije za rezervaciju, taj se zove Hoffinger hotel, danas još beše mesta.
      Oba imaju dobar doručak i parking za goste. Možda ću ići autom do metro stanice, ako nije komplikovano, btw. jel' se nedeljom plaća parking ?
      "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
      "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Cika_VELJA
        CBC Početnik
        • 30.04.2006
        • 7
        • Karaburma

Hvala drugari, CikaKure nisam ja skapirao da je to cena za 2+1, cena jeste razumna taman u rangu od 35-50e. Prosvrljacu josh malo po booking.com da izbunarim neshto lepo za sredinu Maja. Javite kako je bilo, pozz.

Comment

• CikaKure
          CBC Senator XXL
          • 14.08.2005
          • 668
          • Beograd

Evo, predlazem kako god da odes - ponesi kameru - i slikaj na sta lici soba i hotel, pa mozemo i da uporedimo ako ne odes u ovaj koji sam ti preporucio, ali gotovo da sam siguran da je (ako uspes da dobijes tu cenu og 69 eur) Suitenhotel Wien Messe najbolja vrednost za ulozeni novac. Cak i ako putujes sam.

Comment

• CikaKure
            CBC Senator XXL
            • 14.08.2005
            • 668
            • Beograd

Da dodam, veceras sam napravio rezervaciju za maj mesec, 89 eur po nocenju sam dobio cenu za termin koji mi je odgovarao (dve odrasle oobe i jedno dete). Nema otkazivanja i povrata novca.

Comment

• Cika_VELJA
              CBC Početnik
              • 30.04.2006
              • 7
              • Karaburma

Poenta je da meni nije mloogo bitno gde spavam do god je posteljina cista i ima tople vode za tusiranje, za tebe mi je o5 razumljivo jer imas i zenu i dete i standard mora da bude vetji. Poenta je bila da nadjem shto jeftiniji i blizi centru hostel ili hotel radi tusiranja i prespavavanja. Sve1no puno hvala CikaKure

Comment

• JAPANX
                CBC Senator XXL
                • 10.08.2006
                • 2159
                • Beograd

ma pusti hotele, samo trazi gastenhose ili tako nesto.. ima jedan pored hotela palace, mislim da je 5 bicirk.. tamo smo otisli ja i devojka, nocenje sa doruckom i parkingom za 60 evrica, naboli ga odmah sa autoputa, ne znamo ni mi kako ali prvo pa musko ispade najbolja ponuda...

nije neki reprezentativan kraj ali svuda ides peske, metroom ili tramvajem kome na cekalistu pise tacno vreme kad stize i stize u sekundi.. ima i bicikle za iznajmljivanje pa mozete i tu varijantu da koristite.. iznajmite na jednom mestu, ostavite na drugom i to je to

Comment

• CikaKure
                  CBC Senator XXL
                  • 14.08.2005
                  • 668
                  • Beograd

Ljudi, potpuno se razumemo. Jos samo da potvrdim ono sto je JAPANX rekao, a cini mi se da sam vec negde i spomenuo - becki sistem javnog prevoza je jedan od najboljih u Evropi. Pored toga, biciklistickih staza ima solidno po gradu a "divlji becki vozaci" (kako ih je nazvao jedan od mojih kolega svojevremeno) deluju i ponasaju se krajnje civilizovano u poredjenju sa beogradskim kolegama.

Comment

• X9
                    CBC Senator XXL
                    • 28.06.2005
                    • 3179
                    • Wien-Sabac
                    • RX-8 i X-9

Becki javni prevoz i uopste sistem saobracaja nije "jedan od boljih u Evropi"vec je najbolji u Evropi,a drugi u svetu(prvi je mislim Vankuver ili neki drugi grad u Kanadi).U Bechu nema divljih vozacha,jedino se ovde startuje na semaforu kao da su svi na moto-trkama.Verovatno se toga mnogi "malo" poplase,dovoljno je reci da ja ovde vozim po nekim delovima grada brze (ne samo ja,vec takav je tok saobracaja)nego na onom nazovi auto-putu Subotica -Novi sad
                    "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• CikaKure
                      CBC Senator XXL
                      • 14.08.2005
                      • 668
                      • Beograd

U pravu si, becki javni prevoz nije "jedan od boljih u Evropi", vec kako sam napisao "jedan od NAJboljih", ako ces da teras mak na konac. Ne usudim se da tvrdim da je najbolji, jer nisam bio u svakom gradu u Evropi, da bi to sa sigurnoscu napisao, ali se takav sistem javnog prevoza opasno priblizava necim sto ja zamisljam kao idealno... Recimo, poredjenja radi, da u Hamburgu javni prevoz funkcionise dosta dobro, Minhen - pouzdano, ali ipak ne tako frekventno kao u Becu (barem ne U-Bahn).

Saobracajni sistem u Becu je odlican, slazem se, i uopste, Bec je po mom misljenju vrlo user friendly.

A ono za divlje becke vozace je bio sarkazam koji je kolega jednom prilikom izrekao, zato sam ga stavio pod navodnike...

Comment

• bax76
                        CBC Senator XXL
                        • 07.11.2006
                        • 605
                        • BG

Bio sam do Beča, i preveo praznike tamo.
                        Super sam se proveo svasta video, najaci utisci su Sembron, i njegov ZOO.
                        Nije bilo problema otici tamo kolima, put je lagan, i stigli smo za nekih 7-8 sati, malo su nas carini usporili.
                        Piramida hotel je odlican, dorucak carski, hotel je malo dislociran, nalazi se u Vozendorfu, ali nije bilo problema sa tim.
                        Sve u svemu sve preporuke. Smestaj sam platio tri nocenja sa doruckom za 140 evra, verovatno je moglo i jeftinije, ali je meni agencija posredovala.
                        Odustao sam od Minhena, i u povratku obisao Budimpestu.

Comment

• M626
                          CBC Senator
                          • 12.01.2006
                          • 200
                          • Beograd, Konjarnik

Evo i ja stigoh pre par dana pa da javim kako je bilo...

Autoput (?) kroz našu zemlju, Beograd-Horgoš, skup, dve trake+2 polutrake, u principu nije loš ali nije ni prineti putevima u inostranstvu. Putarina se plaća dva puta, 240 i 330 dinara. Carinici nisu mnogo smarali, za nekih 40-ak minuta je sve bilo gotovo (na obe granice). Vinjeta kroz Mađarsku za 10 dana je 12e, ima da se kupi odmah po prelasku granice (mala žuta kućica sa desne strane).
                          Put do Budimpešte je straašno dosadan, em krajolik nije nikakav, em su Mađari podigli 2-3m visoke ograde na nekim delovima puta pa se ništa pametno i ne vidi.
                          Oko Budimpešte je već malo zanimljivije, nije samo ravnica. Ograničenje je 80 Km/h i nije problem tako voziti pošto se svi maltene vuku ko prebijeni. Na tom potezu sam video par patrola (beli Ford Mondeo mkIII koliko mi se cini).
                          Do Austrije nema ničeg posebnog, oko Beča ima par radara koliko sam snimio. Vinjeta je 7.70e za 10 dana.

Beč je teško opisati u kratkim crtama. Ima mnoogo toga za pogledati. Što se tiče saobraćaja a i samih ljudi tamo, kao da sam otišao ne u drugu državu već na drugu planetu. Nema nervoze, svi su maksimalno ljubazni i korektni (i u vožnji a i ovako). Vozni park im je veoma dobar, preovlađuju naravno nemci. Japanaca takođe ima u dobrom broju, francuza i italijana nešto slabo.
                          Gradski saobraćaj je odličan, i podzemna i tramvaji funkcionišu maksimalno dobro. Nisam nešto slikao automobile tamo, devojka me smarala, stalno je upadala u kadar i pridikovala da nismo došli da gledamo kola

Cene su šarolike. Odeća i obuća nisu ništa skuplji nego ovde, na puno mesta je čak i jeftinije. Tehnika je nešto skuplja, tipa 10-20 procenata.
                          Cene u restoranima i kafićima znaju da budu paprene, doduše ja sam išao uglavnom po turističkim lokacijama pa je verovatno to i razlog.

Od lokacija za posetiti tu je naravno Šenbrun (za kompletan obilazak vam treba ceo dan sigurno), prvi bicirk u kome se nalaze najstarija i najlepša zdanja (i ovde ćete morati da odvojite ceo dan ako mislite sve da pogledate), Prater (ko voli luna parkove), Mariahilfer strasse (za shoping prvenstveno)...
                          Takođe ima jedno mestašce na nekih 15-ak km od Beča, Laxenburg, savršeno mesto za piknik i odmor. Tu je valjda bio kraljev letnjikovac, sa sve veštačkim rečicama, jezerima i predivnim parkovima i malim dvorcem naravno.

Eto toliko ukratko... Ko nije bio tamo neka planira da ide, sigurno se neće razočarati.
                          Slike ću upladovati kasnije.

Poz
                          Optimist and pessimist both end up dying. But they each use their lives in a completely different manner.

Comment

• bax76
                            CBC Senator XXL
                            • 07.11.2006
                            • 605
                            • BG

i mala zanimljivost, potorsnja goriva na Astri 1.6 TwinPort, je bila potpuno identicna i sa domacim OMV gorivom, i sa austriskim Shell benzinom. Potrosio je tacno 6.2 litara na 100km.

Hteo sam da pitam jos nesto, sipao sam gorivo na Shell pumpi preko puta Prater luna parka, sipao sam sa zelene crpke na kojoj pise Super 95. To je bezolovno gorivo, pretpostavljam da se tamo odavno i ne prodaje olovni benzin?
                            Ono super me malo buni.

Comment

• M626
                              CBC Senator
                              • 12.01.2006
                              • 200
                              • Beograd, Konjarnik

Nema olovnog benzina koliko sam video. Svi imaju dve varijante bezolovnog, normalni i sa aditivima (što opet zavisi od pumpe do pumpe), meni su taj sa aditivima naplatili 1.5e po litru na Shell pumpi u Mađarskoj
                              Optimist and pessimist both end up dying. But they each use their lives in a completely different manner.

Comment

• Cika_VELJA
                                CBC Početnik
                                • 30.04.2006
                                • 7
                                • Karaburma

Znate li ljudi koliko je sms i minut poziva u Austriji? Blizi mi se put pa da na vreme natankujem kredit

Comment

Working...
                                X