Hrvatska granica - vanredni tehnicki

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zzZZzz
    CBC Član
    • 12.12.2008
    • 84
    • BGD

Re: Hrvatska granica - vanredni tehnicki

Originally posted by rajmax63

čudni su ti putevi
    Slo i CH je lapsus, htedoh napisati ITA i CH.

Izmedju SLO i ITA zaista nema klasicne granice, vec samo infrastruktura nekadasnje granice, ali uredno stoje panduri i uredno su nas zaustavili.
    Prvi put pogledali pasose i trazili saob. i zeleni karton i odma nas pustili dalje (dok su nekog lika sa dzipom pretresali i brojali mu pozamasnu svotu para na haubi).
    Iako nema granice, uredno dzedze panduri i zaustavljaju ko im se ucini sumnjiv.

U povratku su nas zaustavili 5 minuta pre granice ITA-SLO (odmah iza naplatne rampe u ITA) i opet trazili sve papire, ostavili nas da cekamo u kolima i 25min proveravali ko zna sta. Za to vreme su zaustavili jos 1 kombi i 1 auto i pustili ih posle par minuta.

Poznanika iz Hrvatske su takodje pretresali izmedju SLO i ITA jer je vozio crni A3 pa im je bio sumnjiv.

Kada smo izlazili iz ITA u CH nije bilo nikog. Kada smo se vracali iz CH u ITA sluzbenik je gnjavio nekog bugarina, pa kad je video nas kako nailazio, skenirao tablice dok sam mileo u njegovom pravcu i kad sam stigao do njega tako prolazeci sa spustenim prozorom on se brze bolje iscimao da nam uzme pasose i pogleda nas iako je cela situacija ukazivala na to da smo mogli da prodjemo bez zaustavljanja.

Po mom (ocigledno skromnom) iskustvu zabari su mi delovali najsumnjicaviji i najnadrkaniji.

Btw, 2x sam prelazio iz CH u Francusku i nazad, ni pasose ne traze, konkretno na prelazu ka Chamonix-u i nema nikoga napolju a kod Zeneve ima ali ne gledaju papire samo masu da prodjes.
    Life is a lesson - You learn it when you're through

Comment

Working...
    X