Bosna, tacnije Prijedor, kojim putem iz Bgd-a...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • rrapaic
    CBC Senator
    • 13.02.2008
    • 225
    • Beograd
    • Fiat Stilo 1.9 JTD

Bosna, tacnije Prijedor, kojim putem iz Bgd-a...

Pozdrav svima!

Kao sto naslov kaze, zanima me kako bih najbrze/najudobnije stigao iz Beograda do Prijedora. Ono sto ne pise u naslovu je da pasos nemam, prema tome Hrvatska otpada (znam da je najbrze ).
    Dakle, gde preci granicu sa RS, i kuda tacno ici?
    Koliko moze potrajati put, uz umerenu voznju (na pravcu ne brze od 100)?
    I da, zeleni karton koji trenutno nemam, gde se to vadi?

Hvala unapred

Rajko
    Fiat Stilo 1.9 JTD
  • Cherokee_NS
    CBC Senator XXL
    • 08.02.2009
    • 802
    • Novi Sad

Re: Bosna, tacnije Prijedor, kojim putem iz Bgd-a...

Mislim da nemas druge solucije nego da ides na Sremsku Racu, i obidjes citav severni kraj Republike Srpske magistralom....

Ides autoputem BG-ZG do iskljucenja za Kuzmin, predjes prelaz, i onda ides Bijeljina-Brcko-Samac-Modrica-Derventa-Prnjavor-Banja Luka (autoput)-Prijedor...

Put je dobar, postoje obilaznice oko Bijeljine, Modrice i Dervente, koje dosta ubrzaju put... Pre Banja Luke pocinje autoput, i mislim da bi trebalo onda da se stigne brzo do Prijedora...

Putujem nekoliko puta godisnje do Prnjavora (30 km od BL), s tim da mi od NS do tamo treba nekih 5-5 i po sati... Mada sam jednom uspeo da stignem i za 4, uz debelo nepostovanje brzine Ali generalno, radara ima dosta tom trasom, i dosta je prometna... Zalutati ne mozes, dosta dobro je obelezen put.

Zeleni karton vadis u osiguranju, a moze se i kod ovih sto rade tehnicki pregled i registraciju.... I obavezno ga izvadi
    Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• rudic.m
      CBC Senator XXL
      • 30.07.2008
      • 407
      • Odžaci

Zeleni karton vadis u agenciji za osiguranje vozila.
      Ides auto putem do Kuzmina i tu sidjes pa na Racu.Onda ide Bjeljina,Brcko,Loncari,Modrica ,Derventa.U Derventi mozes desno pa preko Srbca,tu je blize ali je bilo makadama kad sam ja isao(pre 4-5 godina).Ili da nastavis pravo za Banja Luku preko Prnjavora.Ne ides u Grad Banja Luku nego imas odvajanje za Prijedor.To ti je to u nekim kratkim crtama.Idi na Google maps pa detaljno vidi.
      viewtopic.php?f=15&t=31792

Comment

• rrapaic
        CBC Senator
        • 13.02.2008
        • 225
        • Beograd
        • Fiat Stilo 1.9 JTD

Hvala veliko!

Znaci, ako sam dobro razumeo i procenio, trebace mi minimum 6- 6.5 sati da stignem u Prijedor od Bgd-a? Ima li guzve, recimo uvece, krenuo bih popodne oko 17-18h?

Pozz

Rajko
        Fiat Stilo 1.9 JTD

Comment

• mirdza
          CBC Senator XXL
          • 14.03.2005
          • 2437
          • Katowice (PL) / Banja Luka
          • AGP / W126

Nekih 2-3km iza ulaza u Banja Luku je skretanje za Prijedor. Dalje vodi lokalni put (50-60km).
          Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• rrapaic
            CBC Senator
            • 13.02.2008
            • 225
            • Beograd
            • Fiat Stilo 1.9 JTD

Hvala opet!

Nego, setih se... vidim da za ulazak u HR je obavezna SRB nalepnica. Ja je imam negde ali je nisam stavio. Umesto nje na autu imam izbledelu YU nalepnicu; tako sam kupio auto, i ne bih skidao/menjao ako ne moram.
            Sta vi mislite?

Pozz

Rajko

P.S. E da, letos u CG niko me nista nije pitao za nalepnicu...?
            Fiat Stilo 1.9 JTD

Comment

• -Vedran-
              CBC Senator XXL
              • 03.10.2004
              • 3255
              • Beograd

Originally posted by rudic.m
              ZU Derventi mozes desno pa preko Srbca,tu je blize ali je bilo makadama kad sam ja isao(pre 4-5 godina).
              To je sada nov put, ceo je presvucen, tako da obavezno idi tom precicom.
              Power of dreams !!!

Comment

• Kenno
                CBC Senator XXL
                • 21.08.2006
                • 460
                • Zenica, BiH

Originally posted by rrapaic
                Hvala opet!

Nego, setih se... vidim da za ulazak u HR je obavezna SRB nalepnica. Ja je imam negde ali je nisam stavio. Umesto nje na autu imam izbledelu YU nalepnicu; tako sam kupio auto, i ne bih skidao/menjao ako ne moram.
                Sta vi mislite?
                Naljepnicu SRB obavezno stavi, moraš je imati bilo gdje u inostranstvu.

Comment

• Trivo
                  CBC Senator
                  • 02.06.2005
                  • 202
                  • Bosanski Novi/Novi Grad/Novi Beograd

17-18 sati ti je najbolje vrijeme za polazak,ja idem svaki drugi-treci vikend tu relaciju i idem uglavnom petkom u to vrijeme.U prijedoru sam oko 23.00, normalne voznje bez krsenja ogranicenja.Guzve na granici skoro nikad da nema u to vrijeme kao i kamiona i slepera.
                  Preporucio bi ti da se drzis ogranicenja pogotovo u naseljenim mjestima,patrola skoro uvijek da ima.
                  Ako mislis sipati gorivo bilo koje vrste,sipaj ga oko Bijeljine do Brckog,tu je najeftinije,sto ides dalje sve je skuplje.
                  Poslije Modrice jedno 25,30 km imas precicu do Dervente,tzv preko plehana,skrece se desno kod benziske pumpe,put je tek presvucen i odlican je.Skratis za jedno 22 km.Zabranjeno je kamionima a i nema policije.
                  SRB naljepnica obavezno.
                  VW 1200 1972god.
                  VW Golf 1.3 1988god.
                  FIAT Punto 1.9 JTD 2001god.

Comment

• rrapaic
                    CBC Senator
                    • 13.02.2008
                    • 225
                    • Beograd
                    • Fiat Stilo 1.9 JTD

E, hvala najlepse za savete!

Pribavio zeleni karton, stavio SRB nalepnicu (neka stilizovana, iz "Sava osiguranja", valjda je ok), i polako se spremam za put u petak. Ali ja cu da krenem oko 15:00 sati, zelim ipak da nesto i vidim od predela . Kao jako mali ziveo sam 4 godine u Bosni, i dan danas, kad vidim crveni kamen... uh ; doduse su to bila neka srecnija vremena.

Znaci, vec dve moguce precice imam u opciji. Prva je od Modrice prema Derventi, a druga je od Dervente ka Srpcu. Pitanje: ako skrenem ka Srpcu, potpuno zaobliazim Banja Luku ili sta? Mislim, prodjem iznad BL (severno) i onda ima neki pravac direktno ka Prijedoru?

Hvala jos jednom!

Rajko

P.S. Letos sam tako isto postavio temu za CG. Sta je tu bilo saveta, upozorenja, iskustava a i humora ... forum je cudo . Tnx!
                    Fiat Stilo 1.9 JTD

Comment

• Trivo
                      CBC Senator
                      • 02.06.2005
                      • 202
                      • Bosanski Novi/Novi Grad/Novi Beograd

Evo,crnom bojom sam ti nacrtao te dve precice,ja koristim samo ovu prvu preko Podnovlja tj Plehana,ovu preko Srpca nisam koristio,nekada je put tuda bio veoma los.
                      VW 1200 1972god.
                      VW Golf 1.3 1988god.
                      FIAT Punto 1.9 JTD 2001god.

Comment

• rrapaic
                        CBC Senator
                        • 13.02.2008
                        • 225
                        • Beograd
                        • Fiat Stilo 1.9 JTD

E, hvala veliko na mapi

Ali, i dalje ostaje pitanje, kad se dodje do Nove Topole, kuda dalje ka Prijedoru, gornjim putem (Vrbaska pa nadole), il ipak ici na Banja Luku, pa za Prijedor?
                        Ne zamerite na detaljisanju, jer svi znamo da kraci put nije obavezno i bolji, a ni brzi. Znaci, kakav je taj gornji put, vredi li ici njime, ima li guzve?

Pozz

Rajko
                        Fiat Stilo 1.9 JTD

Comment

• rrapaic
                          CBC Senator
                          • 13.02.2008
                          • 225
                          • Beograd
                          • Fiat Stilo 1.9 JTD

Zelim da se zahvalim svima, receni put sam proputovao bez ikakvih problema .

I, apsolutno se slazem sa konstatacijom da su putevi tamo neuporedivo bolji. Po lokalnom putevima sam krstario stotkom (naravno gde nema ogranicenja), potpuno opusteno i bez strepnji da cu razbiti auto na nekoj rupcagi. Sjajno iskustvo, zaista... i divna promena u odnosu na putovanje po Srbiji .

Hvala forumu!

Rajko
                          Fiat Stilo 1.9 JTD

Comment

• SchoneNK
                            CBC Senator XXL
                            • 17.04.2006
                            • 564
                            • Beograd
                            • Honda Accord CL7

Malo cu da zloupotrebim ovu temu, ali moram Znaci nezabelezen broj su, zr, bg, ns, sm tabli kroz Bosnu u smeru ka Prijedoru, ali i na granicnim prelazima u Brodu, Samcu, Dubici...Tek je sad sav onaj svet sto je tragedijom krenuo u seobe krajem devedesetih poceo masovno da ide i obilazi rodni kraj. Vezano delimicno za temu, vecina njih spada u one koji jednom godisnje sednu u automobil ili su pitanju (moram...) neodlucne pripadnice lepseg pola, sto je izazvalo strasne kolone, koje su tempom bile prespore i za slepere.
                            www.nacionalnaklasa.com - Vesti iz automoto oblasti, noviteti, aktuelnosti iz domaceg i stranog automoto sporta.

Comment

• Cherokee_NS
                              CBC Senator XXL
                              • 08.02.2009
                              • 802
                              • Novi Sad

Evo popodne sam se vratio putem koji sam spomenuo ovde u ranijim postovima....

Dosta naroda danas na putevima, ali nigde zastoja.... Solidno se pegla (minimum 80), a policije nigde
                              Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

Working...
                              X