Bosna, tacnije Prijedor, kojim putem iz Bgd-a...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Davor
    CBC Senator XXL
    • 02.03.2005
    • 498
    • Novi Sad

Re: Bosna, tacnije Prijedor, kojim putem iz Bgd-a...

Originally posted by rrapaic
    Znaci ipak sam bio zrtva otimacine. Lepo ja kazem ovima da nisam uopste ubedjen da sam prekoracio brzinu, a oni samo cute i cekaju koliko cu da izbrojim
    Pa ja vam ne znam te cake oko pregovaranja sa policijom, mislim, ako sam pogresio placam i cutim, ali ako nisam... bruka brate.

Sad za vikend idem ponovo, bogami cu da povedem nekog, jer ovi ako otimaju, da imam svedoka, pa kom obojci kom opanci.

Pozz (i hvala na podrsci )

Rajko

P.S. Znaci ja imam pravo da vidim na radaru sta pise? Hm, ima smisla, kad sam platio u Prnjavoru, policajac mi je sam gurao radar da vidim (preticao... 104km/h ), al ja se uopse nisam raspravljao, pa znao sam da sam kriv. Hvala za hint (sa radarom)!

Nazalost jesi,ti imas apsolutno pravo da vidis svoju brzinu(iako je duzan da ti pokaze to milicioner jer moze da kaze i da si 200 isao a ne moze da dokumentuje),garantujem da oni sa tim radarima 95% ljudi nahvataju tako sto uhvate jednog sa prekoracenjem brzine od 15-tak na cas i samo ti tu brzinu pokazuju ako ides po ogranicenju.
    Kad te zaustave prvo i osnovno je da ne budes drzak,lepo das dokumenta sta te pita odgovaras,a ako pocne da ti trazi manu na autu i broji sijalice rezervne onda znas da trazi gde da se ogrebe i samo na pamet ga pecaj(cast izuzecima ali vecina je tu tanka,pogotovo sto ni zakon o saobracaju ne poznaju najbolje).

Isto mi je i u Niksicu hteo da naplati kaznu za prekoracenje a smanjio sam jer sam ih dan ranije video da tu stoje,a on me kao snimio iza brda sa radarom(a radar isti onaj Pantelija samo sto ima i na papiru vreme i brzinu),a kad sam trazio da mi pokaze brzinu on kaze da je izgubio papir(jelde ), i on popiz... tu i kaze sad cemo na sud da idemo,ma mozemo i u kafanu ali nisi me uhvatio i pita kolegu sta cemo sad, a kolega:" ma pušti ga sad naiće on meni još koji put".

Comment

• orion
      CBC Član
      • 11.11.2008
      • 51
      • beograd

@Trivo
      hvala za mapu

Koristio sam skoro precicu preko Podnovlja i mogu da je prepurucim. Jedino sto moze da zbuni je putokaz prema Bg koji se nalazi kod Dervente, znaci na toj raskrsnici umesto desno kako kaze putokaz koji vodi za Doboj i Bg skrene se levo, prati put i ubrzo postoji novi putokaz za Bg (desno). Dalje se vozi zaista dobrim putem kroz lepe predele i za kraju ukljucuje u Koridor. Fora je u tome sto neki ljudi ne znaju da je ovaj put renoviran, cak su i meni neki prijatelji iz RS rekli da je los put.

Comment

• Laguna 2002
        CBC Senator
        • 13.12.2009
        • 297
        • Bačka Palanka

Planiram u drugoj polovini septembra da trknem do Novog Grada. E sad, do sada sam skoro uvek išao auto-putem kroz Hr i stizao za 3,5 sata ( +/- 10 min ), ako idem kroz Bosnu put je duži za još 2-3 sata. Putarina kroz Hr je oko 16 eura ( tamo i nazad Županja - Novska ) ali je put kraći za više od 150 km u oba pravca. Plus je i potrošnja manja, a i opasnost od radara, ukoliko se poštuje ograničenje na auto putu ( 130 km/h ). I ostali deo puta kroz Hr je odličan ( ograničenja u naseljenom mestu 70 , a van mesta 90 km/h ).
        Sada, nije mi jasno da ljudi kažu da je skoro duplo skuplje ako se ide ovim putem nego kroz Bosnu. Koliko se da za putarinu, toliko se uštedi na gorivu, a o uštedi u vremenu da ne pričam.
        Jedino priznajem da vožnja kroz Bosnu ima svoje čari...

Comment

• Trivo
          CBC Senator
          • 02.06.2005
          • 202
          • Bosanski Novi/Novi Grad/Novi Beograd

Pa nije bas duplo ali evo moje racunice.Ja silom prilika putujem svaki drugi vikend relaciju Beograd-Novi Grad i kad mi se zuri i imam posla uvijek je autoput na prvom mjestu jer stizem za tri i po sata i tu nema govora.Ali evo neke moje racunice,auto kojim idem je punto 1.9JTD.
          Kad idem autoputem sipam eurodizel u BG-u kojeg placam po 1 euro.Imam tri i po eura nase putarine i oko 8 u hrvatskoj.Posto ga vozim oko 140 tada trosi mi 7 litara na 100.Kilometraza BG-NG je 350 kilometara.Ukupan trosak me izadje oko 37 eura u jednom pravcu.
          Preko bosne imam sljedece troskove,putarina do Kuzmina 2.5 eura,gorivo sipam u Bijeljini po 90 eurocenti,auto zbog ogranicenja trosi i ispod 5 litara al ajd nek bude 5,i kilometraza je veca i iznosi 450 kilometara.Znaci imam oko 20 eura za gorivo i 2.5 eura za putarinu.22.5 eura u jednom pravcu.Ustedim oko 14.5 eura u jednom pravcu ili ti 29 u oba.Stim da ja idem cesto,tj dva puta mjesecno pa cak i tri puta, na godisnjem nivou nije zanemarljivo.Neko ko putuje dva,tri puta godisnje ne treba da se razmislja,autoput je najsigurniji,najbrzi i najkomforniji izbor.
          VW 1200 1972god.
          VW Golf 1.3 1988god.
          FIAT Punto 1.9 JTD 2001god.

Comment

Working...
          X