Autom u Istambul ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BRABUS
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2004
    • 2399
    • London

Re: Autom u Istambul ?

Originally posted by comi 1342
    Hvala svima, mal' ste me naplašili za Balhariu, ja nikakvih problema nisam imao 2000. godine kad sam išao do Burgasa.
    Mada sa klajkanjem oko Sofije i nekih 80-ak km po magistralnom putu mi 4 h za prolaz izgleda preambiciozno. Povratak preko Grčke sigurno, čak i ako rešim da odem na more u Turskoj.
    Uopste ne treba da ides obilaznicom oko Sofije, idi kroz grad, jednostavno je: prodjes Metro na ulasku u Sofiju sa strane nase granice i umesto da skrenes ddesno za kruzni put, produzis pravo. Kad prodjes pored Mr. Bricolage (posle 500m) skrenes desno, ides tom ulicom kroz naselje i skrenes ili u 4tu ulicu - Bulevar Todor Aleksandrov iliu u sledecu Bul. Aleksandar Stamboliski. Obe ulice su siroke i vode do samog centra (preporucujem Aleksandar Stamboliski), gde kad dodjes do kraja (5-6km), pratis putokaz za Istanbul / Haskovo / Burgas i izadjes na ulicu Tzarigradsko Shose (preko ulice Tzar Osvoboditel, koja prolazi pored palamenta koji ne mozes da promasis) i tim outem izlazis na auto-put. Mnogo je prosto i stedi dosta vremena, pogotovo ako ides van spica...

I nije tako opasno kao sto se prica, tj. kao sto je nekad bilo, to su zablude....

Comment

• VVLAJKO
      CBC Senator XXL
      • 23.07.2008
      • 484
      • Nis
      • Audi A4, Primera p12

Ulica tzar osvoboditel je delimicno zatvorena zbog izgradnje metroa, tako da ume da se stvori guzva, ali je prolazak kroz grad daleko bolja solucija nego obilaznica koja je uzas bozji, rupe k'o ceo auto, gotovo niko ne prodje a da makar ne iscepa gumu.
      Kroz grad nikako u spicu, a na obilaznicu nocu!!

Kradje automobila i hajducija su sada proslost, od kada im EU preti iskljucenjem iz clanstva zbog mita, korupcije i kriminala mnogo su u uradili po tom pitanju.
      Cim predjes granicu obavezno odmah kupi vinjetu(najbolje na shelovoj pumpi) i zalepi u donjem delu soferke, kosta 5 eur. za 7 dana.
      Ako te zaustavi policija a zgresio si nesto ne stavljaj pare u dokumenta vec budi opusten, pitaj mozes li da castis(cherpis) nesto i daj 10 eur. ili 20 leva, ne pokusavaj sa manje ili da se cenjkas imaces probleme, a mozes i da dobijes batine( 5 leva je 250 din. pa ti pokusaj da zamislis kako bi prosao da nasem panduru ponudis tu cifru).
      Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• comi 1342
        Moderator
        • 28.09.2005
        • 1126
        • NS
        • Giulietta ,PUG 106,

Bratko ta opcija je dobra ako se ide na Čankale pa na jug, inače mi se čini da za Istambul komplikuje tih više od 100 km magistralnog, nepoznatog puta posle Egnatie. Možda bude neko spavanje kod Sofije (Božurište), žena ima neku rodbinu. Ovo za izbegavanje obilaznice je jako koristan savet, hvala, navigacije će da rade, dobio sam međuodredišta.
        Bratko, tek da probaš Egnatiu na drugu stranu, prema Krfu, malo tunel, pa malo vijadukt,...
        "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
        "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• VVLAJKO
          CBC Senator XXL
          • 23.07.2008
          • 484
          • Nis
          • Audi A4, Primera p12

Ja imam kucu u bozuristu, to ti je bas preko puta METRO-a, tamo sam svakih par dana. Pusticu ti broj na P.P pa da idemo malo u zivot.
          Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• Bratko
            CBC Član
            • 13.08.2007
            • 47
            • Beograd/Cacak

Možda bude neko spavanje kod Sofije (Božurište), žena ima neku rodbinu.
            zenina rodbina, pa to si trebao odmah da kazes ...pravac tazbina i ne brigaj
            Bratko, tek da probaš Egnatiu na drugu stranu, prema Krfu, malo tunel, pa malo vijadukt,...
            Hm, u planu je ove godine voznja do Jonskog mora, ako Grcka kriza ne uzme vece razmere . Za Egnatia-Odos mi je i dalje fascinantno da se ne placa putarina. Ali da ne off-ujem dalje, video si vec, a i videces istocni krak pri povratku iz Istanbula

p.s. opet off, ali kad ovo vidim
            http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=432265
            dodje mi da se sit isplacem

Comment

• comi 1342
              Moderator
              • 28.09.2005
              • 1126
              • NS
              • Giulietta ,PUG 106,

Vratih se sa ovog puta, Istambul je jako lep grad. Svi su nepojmljivo ljubazni za naše shvatanje, i baba sa povezom preko lica bi se satrla od želje da ti objasni nešto ako je pitaš.
              U Bugarskoj posle Plovdiva iima samo malo auto puta, bilo je valjda neke tri trake ali su i to zatvorili i svi na dvosmerni put, a onda kolona od bar 15 km turskih kamiona pred granicu, a teško prolaziš pored njih kad naiđe kamion iz suprotnog smera. Tih više do 100 km magistralnog bilo je BAR 10 pandurskih sačekuša sa radarom ili bez, a u konvoju da reguliše prolaz ni jedna !
              I onda pređeš u Tursku, tri trake plus zaustavna za jedan smer, 250 km 2 evra, pa ko je tu u EU ?
              Jedva nešto kupismo, Merter nismo našli, a od cenjkanja na Bazaru smo brzo odustali, treba ti beskrajno vremena da nađeš stvar koja ti odgovara.
              Javni prevoz u Evropskom delu skoro kao u Beču, ne, ne preterujem !
              Svima bih preporučio posetu, i autom kome nije problem 1000 i kusur km, ali,...
              U nedelju, žena čita Blic online u hotelu, uuuuu kao prethodne večeri pukla bomba u metrou ispod Taxim trga priznali troje mrtvih i 5 u teškom stanju...
              A mi dva puta bili to popodne na toj stanici...
              Bili smo i sutradan, ali je sve već bilo tip-top, samo su neki na trgu protestovali ispred Ataturka.
              Milion turskih kanala u hotelu, a ni na jednom vesti o exploziji, ... ma ne treba izazivati paniku...
              Kasno je za fotke, ako nekog uopšte i zanimaju...
              Hvala svima na savetima !!!
              "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
              "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• JAPANX
                CBC Senator XXL
                • 10.08.2006
                • 2159
                • Beograd

koliko je benzin u turskoj?

Comment

• comi 1342
                  Moderator
                  • 28.09.2005
                  • 1126
                  • NS
                  • Giulietta ,PUG 106,

Evropski, ništa ispod 1,55 eura od benzina, dizel malo ispod 1,5, a mislim da je LPG bio nešto preko 1 euro. Na granici prema Grčkoj, gde sam se vraćao, bila je pumpa u bescarinskoj zoni, ali sam kasno video. Na ulazu iz Bugarske, ništa nisam video od silnih kamiona, verovatno ima, ali ja sam točio kod nas na izlazu na OMW-u, pa posle u Grčkoj, sišao sa Egnatie da bih točio.
                  U Bugarskoj cene kao kod nas za sva goriva.

Comment

• CikaKure
                    CBC Senator XXL
                    • 14.08.2005
                    • 668
                    • Beograd

Ja se vratio u nedelju veče, pa da prenesem utiske. Putovao sam avionom. Od aerodroma do hotela, šatl bus nas je prevezao za 3,5 eur po osobi (nas troje). U istom vozilu je sedeo mučeni Finac (mladić od nekih 20 godina) koji je platio istu rutu 20 eur. Cenjkanje na aerodromu sa personalom koji rade za firmu koja ima šatl bus. U povratku, platio sam taksi 35 lira (oko 18 eur), bez pogađanja.
                    Odseo sam u evropskom delu, na lokaciji koja je na 2 minuta od obale (tranzitnog puta) i na 5-6 minuta od Aja Sofije i Plave džamije.
                    Taksi u Istanbulu je po cenama kao u Beogradu, samo uslugu smatram ujednačenijom nego kod nas. U principu 10-15 lira po vožnji je da stignete dokle god želite, ako ste turistički nastrojeni. Gužve su ozbiljne, Turci voze na ivici sudara, ali bez histerije i trubljenja (više se trubi u Beogradu).
                    Cene usluge (hrana i piće) u restoranima u tom delu grada su nadmašile sva moja očekivanja - pivo je 7 lira, koktel 18-19, večera (1 jelo) oko 25 lira po osobi. Čak i kebab na ulici prodaju od 5-9 lira, i to ne bog zna kakav. Pošto je taj deo grada vrlo lepo uređen i skockan, verujem da se na drugim mestima može proći dosta jeftinije.
                    Preporuka (za one koji vole) jeste krstarenje Bosforom. U dva navrata smo uživali u tome (jedno poslepodnevno-večernje, i jedno celodnevno, sa pauzom za ručak). Čista desetka! Poseta bazaru se podrazumeva ("Lady, I have some jeans for you", "I have leather jacket in your size"...). Ko ima volje i vremena, neka proba da iskaže blagu zainteresovanost da kupi tepih...
                    Ne mogu reći da je grad sjajan, ima svoje lepe i ružne strane, kao uostalom i svaki drugi grad od 13-14 miliona stanovnika. Svakako, ono što je uređeno, može da nam služi za primer.

Comment

Working...
                    X