Terme Čatež

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • prolupator
    CBC Senator XXL
    • 02.09.2005
    • 3968
    • Zemun

Terme Čatež

Palim tamo za koji dan i nemam želju da plaćam SLO vinjetu u iznosu od 15eur za par kilometara puta.
    Neka ideja kako izbeći autoput do odredišta?!

A kad se vratim ide detaljan prikaz banje i sadržaja.
    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs
  • Eon
    Moderator
    • 10.03.2005
    • 4225
    • Beograd-NBG-44
    • Superb 2.0 4x4 DSG

Re: Terme Čatež

Bio tamo i nije loše pogotovo za naše uslove. Vinjetu možeš da izbegneš isključivo ako pređeš preko nekog malograničnog prelaza severno od Termi. Mada, koliko se ja sećam taj put i nije neki, mi smo tu vozili mountain bikeove.

Inače, prilaz Termama je sa auto puta.
    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• prolupator
      CBC Senator XXL
      • 02.09.2005
      • 3968
      • Zemun

Znači qrton ... ne gine mi vinjeta ?!
      I ja sam bio, ali išli smo busom ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• kristina990
        Banovan
        • 13.04.2009
        • 1066
        • Srbija

dosta hrvata blizu granice ide tamo,ne verujem da bi išli da plaćaju vinjetu,sigurno ima neki prilaz...

Comment

• Eon
          Moderator
          • 10.03.2005
          • 4225
          • Beograd-NBG-44
          • Superb 2.0 4x4 DSG

Mi cepali bajseve neki prašnjavim putem i znam da smo izašli na neki sporedni koji vodi na malogranični prelaz. Takođe, neki drugi put smo ušli kolima preko malograničnog prelaza, ubedivši slovenačke carinike da su nam na prelazu niže rekli da možemo, jer mi žena ima slovenački pasoš.

Ali zbog 15 evrića, ja se ne bih cimao. Bar možeš kolima gore do zamka da skokneš i da obiđeš malo grad Krško ili čak i Maribor.

Comment

• prolupator
            CBC Senator XXL
            • 02.09.2005
            • 3968
            • Zemun

Idem na kratko, svega 4 dana, tri noćenja, pa ne verujem da će mi biti do nekog izletovanja amo ili tamo ... i još s detetom od 3.5 godine koje ima 0% toleranciju na sve što njoj nije interesantno

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Eon
              Moderator
              • 10.03.2005
              • 4225
              • Beograd-NBG-44
              • Superb 2.0 4x4 DSG

Ja pokušah da te utešim zbog 15 evra,a ti racionalan 100%!

Comment

• prolupator
                CBC Senator XXL
                • 02.09.2005
                • 3968
                • Zemun

Ma nije to neka kinta da se potresam previše, više je uvreda za inteligenciju dati 15eur za 2x5km puta do Termi
                A i mrzim to lepljenje ... kasnije ne mogu to g0vno da skinem s šoferke!!!

To nam je malo letovanje, uvod u pravo letovanje u Avgustu ... Idemo da se dete nauživa bazena, tobogana i sl. Da opuštenije dočeka Hurgadu. Da se malo opustimo i zabavimo. Pre podne zatvorena Rivijera, dremka, posle podne otvorena Rivijera, šetnjica, spavanjac ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• JAPANX
                  CBC Senator XXL
                  • 10.08.2006
                  • 2159
                  • Beograd

trebao bih i ja ovih dana da odem tamo, dobio sam nesto pa samo cekam da mi jave kada

Comment

• prolupator
                    CBC Senator XXL
                    • 02.09.2005
                    • 3968
                    • Zemun

Ja sam tamo 26-29/07.
                    Iskoristio sam njihovu ponudu, plati jedno ide dvoje, dete ide džaba ...
                    Ugovorio mailom, uplatio nešto, ostatak kad stignem.
                    Polupansion: Doručak, večera i dva ulaska dnevno u te Rivijere. Hotel Toplice, a bio sam baš u tom hotelu.

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Volvo Ocean Race
                      CBC Član
                      • 15.07.2010
                      • 38
                      • Novi Sad-Srbija, Kamnik-Slovenija, Doha-Qatar, Daka-Bangladesh...

Evo ti od takozvanog Slovenca tacne informacije.
                      Kad platis prvi put od Bg. auto cestu kod Zagreba...
                      produzis za SLoveniju...vozis tako jos dok u daljini ne vidis
                      jos jednu naplatnu stanicu gde zbog majmunluka uzimaju jos 5 Kuna
                      Kad vidis prvi nadvoznjak MORAS GORE SKRENUTI NA NJEGA. Ako to pogresis gotovo
                      nemozes se vratiti. Isplati ti se ako pogresis okrenuti na toj naplatnoj dati 5 kuna i vratiti
                      se do prvog nadvoznjaka.

Onda ulazis u mali gradic i pratis putokaze granica SLOVENIJA.
                      To je mali pogranicni prelaz i nakon njega pazi dobro da ne odes
                      opet na autocestu. Nego levo na stari put. Ja tuda idem godinama kad su ljetne, bozicne
                      guzve i ona gomila gasterbajtera...turaka itd...

Nacu na karti pa cu ti detaljno opisati. Ali nemozes pogresiti ima i stari
                      put do Cateza. A ne zaboravi onu staru KO PITA TAJ NE SKITA. Stani,
                      upitaj svako ce ti drage volje veoma ljubazno objasniti kuda.
                      Najvece bogatstvo na ovom svetu je imati prijatelje...Familiju nemozemo birati...Ali prijatelje itekako... Branko
                      Volvo for Life Lexus Forever

Comment

• Volvo Ocean Race
                        CBC Član
                        • 15.07.2010
                        • 38

Izlazis na izlazu SAMOBORSKI OTOK,
                        ides samo ravno do raskrsca onda LEVO.
                        I ides samo pravo dok mozes onda DESNO.
                        Uglavnom trazis MEDJUdrzavni PRELAZ SLOVENSKA VAS
                        Kad prodjes taj prolaz MORAS ici desno POD AUTOCESTom. NE LEVO.
                        Pazi pod autocestom ako bilo gde skrenes otices na autocestu.

I samo starim smedjim putem dodjes do nadvoznjaka starog
                        i predjes u Terme Catez bez da placas vignjetu.
                        Evo i karte
                        na onoj zadnjoj lepo vidis da predjes preko autoceste i voila. Uzivajte.
                        Davnih 90 sam instalirao kompletan kabelski sistem za Terme Catez,
                        prodao im i 305 TV Orion i jos imas moje antene i crveno beli stup na starom Kuglanju...

Najvece bogatstvo na ovom svetu je imati prijatelje...Familiju nemozemo birati...Ali prijatelje itekako... Branko

Comment

• Volvo Ocean Race
                          CBC Član
                          • 15.07.2010
                          • 38

Ne igraj se sa vignjetom mozes do 800 EUro da platis sve ovisi na kojeg
                          kontrolora naletis. Zenske su ocajne. U pravilu kad vide da si stranac nekako
                          ti naloze, da kupis vignjetu i da platis 150 EUra kaznu ali nakupili su od gasterbajtera
                          ako ti kazem u godinu dana preko 300.000 eura...prave se kao blesavi a voze se stalno bez.

Neka tako i treba barem se vozis po super luksuzno sredjeni sigurni novi autocesti
                          a sto se tice absurda za vignjetu u SLO da ne odemo predaleko
                          pozvan sam na razgovor za projekt u Svicarsku u ABB prosle godine 1 dan i sledeci sam se vracao.
                          Morao sam kupiti dragi moji godisnju vignjetu pa onda no comment na SLO.
                          Ajde da vidim tamo da nece gasterbajteri da plate vignjetu? Aha malo morgen.

p.s. neka te ne smeta sto sam u gornjem postu napisao LEVo dole desno.
                          Mislim kad vec prodjes granicu videces put vodi pod jedan nadvoznjak tamo ides i onda
                          opet pod jos jednim samo starim putem. SRETNO.
                          Mislim na ova dva BELA podvoza na slici.

Comment

• Volvo Ocean Race
                            CBC Član
                            • 15.07.2010
                            • 38

Imas i variantu da ides do DOBOVE pa kroz gradic Catez jednostavnije doci do Terme Catez
                            ali onda se odcepljujes i ides na desno na onom izlazu sa autoceste. Sretno.

Comment

• prolupator
                              CBC Senator XXL
                              • 02.09.2005
                              • 3968
                              • Zemun

Veliko hvala na odgovoru, sve ću da pogledam malo detaljnije danas ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

Working...
                              X