Terme Čatež

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kristina990
    Banovan
    • 13.04.2009
    • 1066
    • Srbija

Re: Terme Čatež

nešto sam danas ovde čitao,pa vidim da se može prekoZaprešića do Dobove http://www.forum.hr/showthread.php?t=199926
    To bi po meni bilo najsigurnije da na ulazu u Zagreb ideš samo pravo,kroz grad,ne skrećeš na obilaznice,put kud je nekad išao autoput dok nije bilo obilaznica,Slavonska avenija,zagrebačka avenija,(nekad bila Beogradska)ljubljanska avenija i kod naselja Prečko skrećeš desno u Zagrebačku cestu i nako par stotina metara skrećeš levo u Oranice koje te vode do kraja Ilice i početka Aleje Bolonje.Tu skrećeš levo i put te vodi do Zaprešića a odatle do Dobove.

Comment

• prolupator
      CBC Senator XXL
      • 02.09.2005
      • 3968
      • Zemun

inače ako pređeš na bregani (veliki prijelaz ) možeš odmah skrenuti udesno i preko nadvožnjaka opet na tu cestu
      To je s istog foruma iz iste teme.

Ići ću na veliku Breganu, pitati da li mora vinjeta (nadam se da me neće lagati) i pokušati da idem bez te gloooposti ...
      Idem s malim detetom i neću da se zavlačim po putu ni sekund više nego što moram ... mala je nervozna u autu mrzi je da sedi, izmišlja da joj se piški i još koješta
      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Volvo Ocean Race
        CBC Član
        • 15.07.2010
        • 38
        • Novi Sad-Srbija, Kamnik-Slovenija, Doha-Qatar, Daka-Bangladesh...

Cim ulazis na bilo koji odsek autoceste dali je 1 km ili 100 m odmah imas znak obavezna vignjeta.
        Nakon svega sto si naveo ipak ti je najmirnije i dobro resenje kupiti vignjetu i s.
        Sretan put i provod. Slikni mi moje SAT antene
        Najvece bogatstvo na ovom svetu je imati prijatelje...Familiju nemozemo birati...Ali prijatelje itekako... Branko
        Volvo for Life Lexus Forever

Comment

• prolupator
          CBC Senator XXL
          • 02.09.2005
          • 3968
          • Zemun

Evo, vratih se sinoć. Slike će kasnije. Sad samo par reči:

Uzeo sam vinjetu, dete se uznervozilo, nisam hteo da se vrzmam okolo i bilo mi je draže da se oprostim od 15e nego da slušam plakanje po kolima.
          Inače sam veliki protivnik kupovanja slovenačke vinjete.

Put je dosadan, traje oko 4-4.5 sati, zavisi od pauza i brzine kojom idete. Nama je trebalo 4.5 sati i tamo i nazad, po granicama zadržavanje 10-15min, dve kratke pauze za šoranje i protezanje nogu i brzina na auto putu do 130km/h.
          Inače, kad se isterate na auto put kod nas, samo pravo do skretanja za Terme. Mnogo dosadan put, sve ravno i kroz ravnicu.
          Terme su u nekim brdima, na malo višoj poziciji, u šumi, vazduh je do 00.
          Ukupan trošak je 400eur za sve, i smeštaj i gorivo i putarine i vanpansionski trošak, dakle sve.

Terme se sastoje od dva vodena parka, otvoreni - Letnja rivijera i zarvoreni - Termalna rivijera. Cene za slobodan upad u neku od njih nimalo nisu naivne, za ceo karta košta 12-13eur za ordasle, malo manje za dete 4-10god, dok oni ispod 4 idu džaba. Imaju varijante i za popodne i za 3 sata i svašta razno. Svakako, ne možete proći ispod 50eur za upad u vodeni park s porodicom.
          Terme još čini 3-4 hotela sa 4 zvezdice, centralni "trg" s pekarom/kafićem, marketom, nekim prodavničicama kineske robe i drangulija, šetalištem od oko 250m, a tu su još i kampovi, indijansko selo, piratski zaliv i još neke zezalice.
          Indijansko selo su vigvami koje možete da rentate, pitarski zaliv je rupa u zemlji puna vode, a na vodi sojenice koje opet rentate. Postoji i ogroman kamp u kom možete da iznajmite mesto za šator/prikolicu, možete da iznajmite i šator s opremom, bungalov i svašta razno.
          Od sadržaja osim vodenih parkova imate i kuglanu, teretanu, masaže, rent-a-bike i još koješta.
          Inače, redovna cenja noćenja s doručkom u hotelu Terme u kojem smo mi bili je 96eur.

Inače, izlazimo iz SLO, na metar od carinika stoji neka ženska u stavu na gotovs. Zaustavi me i vikne "Kontrola vinjete". Izvadim to g0vno i pokažem joj, zgrabi ona to (vidi da ne može da me kazni a ja na BG table ) pregleda detaljno vinjetu i natera me da je zalepim. Pricvrljio sam to g0vno za šoferku tek toliko da ne padne i bilo je na šoferci nepun minut i opet sam ga jedva skinuo sa stakla. Boji se kokoška da ću dati nekom tu šugavu vinjetu ... Mrzim te nalepnice, nikako ne možeš da ih skineš, kidaju se k'o poolovan qrton i treba ti pola sata trljanja da opešeš lepak.

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Eon
            Moderator
            • 10.03.2005
            • 4225
            • Beograd-NBG-44
            • Superb 2.0 4x4 DSG

Zato u perionici kažeš da ti to skinu i još ga častiš pedeseticom da nema tragova.
            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• CLD
              CBC Senator XXL
              • 08.02.2005
              • 1225
              • Belgija - ranije Luna-Chico

samo te slovenacke su najgore, useru staklo samo tako.

Comment

• prolupator
                CBC Senator XXL
                • 02.09.2005
                • 3968
                • Zemun

Evo nesto slika, mrzi ne da uploadujem gomiletinu slika, sve su velike i cekam 100 godina da se ucitaju.
                Uglanom, Letnja rivijera je do yaya, i Termalna nije losa.
                Mi smo bili glavnom u Termalnoj zbog loseg vremena.
                Ima i sajt, ima i hr jezik, trebalo bi da ima i promo video pa pogledajte.
                Ima 100 qraca-palaca za sve uzraste. Ukoliko imate balavurdiju 5-10 god, idelano je da ih ubacite u Letnju (ako je lepo vreme), kazete im gde su mama, tata i klopa i cekate da se vrate izmoreni najstrasnije.
                Moja mala je spojila dve najvece ljubavi na svetu, vodu i tobogan u vodeni tobogan

Da rezimiram: Po punoj ceni ne bih nikako otisao tamo. Ovo je bio promo paket "Plati jedno, ide dvoje, dete ide dzaba" tako da je cena bila podnosljiva i korektna. Klopa je extra, dorucak i vecera, sveCki sto, pa koliko ko moze da pojede. Mi smo jeli neverovatne kolicine hrane a zena je izgubila kilo za tri dana. Ja se nisam merio
                Sve je skuplje nego u BGD-u za oko 20-30%, kao da ste otisli na more, recimo. Mi smo poneli gickalice odavde, punu torbu, tako da se malo para potrosilo na kafu, dva piva, telecu supu, spagete milanezze i to je, otprilike, to.
                Ko pusi nek' ponese cigare od kuce, tamo su dosta skuplje.

Ako vas jos nesto zanima - pitajte.

prolupator.mojblog.rs

Comment

• scarab26
                  CBC Senator XXL
                  • 27.09.2006
                  • 353
                  • bgd

koliko si tacno platio 3 nocenja/4 dana PP za sve vas - 250eur cenim?

Comment

• prolupator
                    CBC Senator XXL
                    • 02.09.2005
                    • 3968
                    • Zemun

263.04 s boravišnom taxom, dodaj na to i 1000din za transfer novca preko grane (uplaćuješ 20% prilikom rezervacije) i to je to.

prolupator.mojblog.rs

Comment

• scarab26
                      CBC Senator XXL
                      • 27.09.2006
                      • 353
                      • bgd

sto nisi platio karticom rezervaciju da ustedis?

jel ima smisla ici i van letnje sezone ili je taj otovoreni deo bas tako dobar da ga ne treba propustiti?

Comment

• prolupator
                        CBC Senator XXL
                        • 02.09.2005
                        • 3968
                        • Zemun

Nemam kartice i ne verujem u kartice. A i da li je moguće platiti karticom odavde rezervaciju hotela napolju?!
                        Verujem samo u keš, koliko imam to mogu da potrošim, taj plastični novac kog "uvek ima, može i na rate, samo odredite ovo i ono" najviše košta.

Otvoreni deo je do 00, zez je jedino što se na tobogane čeka oko 10ak minuta kad je gužva, a kad je toplo - uvek je gužva.
                        Po meni su i Leto i Zima najbolje vreme za posetu Termama. Leti jer možeš na otvoreni deo, Zimi jer imaš napolju sneg i zatvorene i grejane bazene pod krovom.
                        Mi smo bili tamo negde krajem Aprila i bilo je dovoljno toplo da budeš napolju. Milina, nigde nikog, voda je bila grejana, nema gužve na toboganima i zezalicama ...
                        Zatvoreni komplex radi do 21h, otvoreni do 19h. Ipak je to planina i oko 18:30 već nije prijatno da mokri i goli budete napolju. Mada, slovencima i severnjacima (bilo je krš ljudi iz Austrije, Nemačke, Holandije...) ništa ne smeta. Oni se opušteno spaljuju na podnevnom Suncu (koje nije ni malo naivno) i 'lade da vetru i zimi sve dok ne pada kiša.

Pošto su Terme tamo gde jesu, nikakve garancije na vremenske uslove nemate. Kiša i zima dođu za čas a jednako tako brzo i nestanu.

Napominjem da imate dva ulaza u komplexe dnevno.
                        Mi smo planirali da pre podne budemo u zatvorenom, ne volimo jako Sunce i sl. a popoodne u otvorenom delu. No, vreme nam nije bilo najnaklonjenije tako da smo u otvorenom bili jednom. No, mom detetu to uopšte nije smetalo, u zatvorenom delu nema promaje, toplije nego napolju, temp. vode 33C, jedva smo je iz vode isterivali... a bila je i manja gužva jer su svi trudili da što više budu na otvorenim bazenima.
                        Zezalice na otv. bazenima rade non-stop, na zatvorenim surfing i najveći tobogan imaju radno vreme vidno istaknuto. Normalno, bazen s talasima ima talase neko vreme pa nema i tako redom.
                        Najbolji je trip kad više utrneš od tolikog kupanja i bivanja u vodi da ti postaje hladno ... e onda uvališ **** u vrući jakuzzi

Inače, gomiletina dečurlije je bila po svim bazenima, Veselo, graja na sve strane , od malih, baš malih beba pa na dalje. Imaju neke nepromočive pelene. Sva deca moraju imati gaće.

Zadnji dan boravka imate ulaz na bazene do 12h, tj. morate ući do 12h a ostajete dokle hoćete. Fajront iz soba je do 11h, upad u sobe (prilikom dolaska) je od 13h, doručak se završava u 10h, večera u 21h.

Moraću da vidim kakva je zimska ponuda pa da razmislim.

prolupator.mojblog.rs

Comment

• scarab26
                          CBC Senator XXL
                          • 27.09.2006
                          • 353
                          • bgd

ok, hvala, sta cenis za septembar? tada se moze kupati napolju ane bi trebalo da je guzva?

Comment

• prolupator
                            CBC Senator XXL
                            • 02.09.2005
                            • 3968
                            • Zemun

Pa ... zavisi od toga kakva te lima strefi u momentu, ali to je to.

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Eon
                              Moderator
                              • 10.03.2005
                              • 4225
                              • Beograd-NBG-44
                              • Superb 2.0 4x4 DSG

Pošto sam obišao par banja u Slo da prokomentarišem.

Terme Čatež su po meni najlošija slovenačka banja u kojoj sam bio u Sloveniji, ali zato i najjeftinija. Idealna je za decu i zato ima dosta porodica. Nesrazmerno je puna hrvatima, jer im je najbliža i najpristupačnija (meni izbušili 2 gume na parkingu). Higijena je na dobrom nivou i tu nema reči. Najbolje je posetiti zimi. Za parove i pojedince nije zanimljiva, jer ima puno graje i deluje dosta paradajz turistički.

Terme Olimija je banja za parove. Fantastično je arhitektonski odrađena, ima najlepše bazene i spoljne i unutrašnje, hotel je vrhunski (ima ih bukvalno 2, a pričam o boljem). Zimi mi se dopadalo da plivam u poljnom bazenu, a oko mene sneg. Dobro je organizovati i preko dana skijanje na planinama a uveče opuštanje u bazenu. Ovde pretežno dolaze bogatiji evropljani. Srbima ni traga.

Terme 3000 su super, ali po meni jadnije od Olimije. Sa cenom su između, ponuda je fantastična. Nama je eto malo udaljenija od ove 2 prethodno pomenute, ali je vredi obići. Pretežno dolaze austrijanci, slovenci, talijani.

Terme Ptuj po meni vredi zaobići u širokom luku.

I na kraju Radenci. Banja je velika, ima ponude za bukvalno sve grupe turista. Cene su pristojne. Pretežno su evropljani gosti.

Plaćanje može da se vrši platnim karticama, kod rezervacije ili plaćanja. JA poseduje Master card i Visu u Intesi i ne postoje nikakvi troškovi kod plaćanja on line za bilo koju zemlju. Preko booking.com rezervišem sve hotele i tako vršim plaćanje. Kartice su gold, ali to ne daje nikakvu privilegiju. Inače za master nemam nikakve troškove održavanja, a za obe kartice imam besplatno putno godišnje osiguranje.
                              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• prolupator
                                CBC Senator XXL
                                • 02.09.2005
                                • 3968
                                • Zemun

Hvala na info, stvarno vredne informacije
                                Mi smo zbog deteta i izabrali ovu banju jer je najpdesnija ya decu za sa (nas) džep ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

Working...
                                X