Kampovanje u Grckoj

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • McGruja
    CBC Član
    • 16.06.2008
    • 24
    • Beograd

Re: Kampovanje u Grckoj

Cene su ti dnevne

Struju plaćaš ako imaš kamp kućicu, pa ti treba priključak za struju, u suprotnom, struju ne uzimaš
    Fabia 2004 1.4 TDI 55kW

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

CCI - camping caravaning international clanska kartica.
      Kod nas je izdavao ranije AMSS u Ruzveltovoj, AMD preko puta groblja.
      Moguci popust 10-20% ali moje iskustvo je da Grci veoma nerado priznaju tu obavezu, vrlo se trude da sakriju postojanje popusta i da ti moras vrlo eksplicitno pa i uz pretnju zvanja policije (turisticke) da ih "obavestis" o postojanju tog elementa.

Takodje preporucujem Kalamitsi. Boravio sam 3 nedelje u starom privatnom kampu u Kalamitsiju i to je bio jedini pristojan kamp na celom Halkidikiju koji je licio na evropski kamp. Sredjen, jasan kucni red, bezbedan, parcele numerisane i sredjeni prikljucak na svakoj, asfaltirani putevi, recepcija radi svih 24 sata, pismeni zaposleni, nema ulaska nepozvanih sa strane tzv gostiju koji nemaju kod koga da borave.
      Iako je bila visa cena mislim da je vredelo svaku paru, zaista odmor bez briga.

Obisao sam Halkidiki, sva 3 prstena i moje iskustvo je da su kampovi u tom delu Grcke neproporcionalno skupi za kvalitet koji nude.

Grci su dosta neozbiljni u tom delu turistickog biznisa i velika vecina kampova je (bila je) haoticno uredjena, cesto se ne pridrzavaju pravila, oprema u njima losa, osoblje uglavnom polupismeno ili jos gore cesto nepismeno potpuno (nijedan od obaveznih evropskih jezika na recepcijama ne govore a sa teskom mukom razumeju).
      Pri tome to je narocito izrazeno u drzavnim kampovima NTOG koji su obicno vrlo veliki i na dobrim lokacijama ali je sve ostalo slj kategorija.

Privatni kampovi su daleko bolji ali i daleko manji i cesto je guzva tj namerno prenatrpavaju a nije retko ni da postoji jasna korupcija koja se trazi da bi ti "dali" mesto koje kao "cuvaju".

Posebno treba obratiti paznju da (moje iskustvo sirom severne Grcke) vole da zakidaju na meri, da otvoreno kradu nevracanjem kusura a doziveo sam i da primenjuju sistem dvojnih cena cim primete da si stranac (a pogotovu lokalno sa Balkana).

Generalno treba gledati u koje kampove idu Nemci, Austrijanci, Holandjani i ti su koliko toliko sredjenih pravila igre i imaju neki prosecan nivo dok kampovi koji su pretezno sa grckom klijentelom treba izbegavati u sirokom luku (prljavi, bucni, nesredjeni, ne zna se ko pije ko placa, nebezbedni od kradja).

Sto se cena tice, svi pojedinacni dnevni troskovi se sabiraju pa se onda mnozi sa brojem dana.
      Znaci, auto parkiranje se placa svaki dan, struja se placa svaki dan, renta zemljista/ parcele se placa svaki dan, komunalni prikljucak se placa svaki dan, po osobi se placa svaki dan itd.

Ako planiras da ides kamp prikolicom takodje treba biti pripremljen da su putevi uglavnom vrlo uski, vrlo lose obelezeni, loseg generalno kvaliteta podloge a cesto se natrci na neku deonicu koja je zemljani put ili makadam (Halkidiki pogotovu u severoistocnom delu).
      Pri tome ima puteva sa ekstremnim usponima kakvih nema nigde u ex YU.
      Van glavnih magistralnih pravaca moj utisak je da su grcki putevi veoma lose konstruisani i izgradjeni i vise su kozje staze nego upotrebljivi za kamping turizam.

Grcki vozaci su vrlo bahati u isecanju putanje kretanja vozila, mnogo gori prema strancima od nas.

Uopsteno, otvoriti cetvoro ociju, ako postoji neka sansa da prevare, da ukradu ne sitnicama, da zeznu nece se libiti.

Moj utisak, a obisao sam barem 50tak kampova u Grckoj je da je mentalitet slican crnogorskom shvatanju turizma- gost je ovca koju treba maksimalno o****ti i bas nas briga da li je zadovoljan.

Uz to, bez kamp prikolice se ne bih usudio na kampovanje u letnjem periodu- klima je vrlo surova sa ekstremnim vrelinama vazduha i sa veoma obilnim kisama/ olujama.

Vise puta sam gledao kako vodena bujica u kampovima odnosi satore, tako da vrlo preporucujem obaveznu izradu drenaznih kanala oko satora sa postavljanjem kamena (tegova) po celom obodu kako i inace pravilo postavljanja satora zahteva.

ps. za sve ali bas sve trazi pismeni racun i ako ista posumnjas u usmeno navedenu cenu robe ili usluge odmah pomeni da ces zvati policiju. To otreznjuje, i obicno sleduje 3-4 puta nizi racun tj cena.

Cuo sam od drugih, pre svega stranaca da je severna Grcka treca liga po kvalitetu u odnosu na Atiku, Peloponez i generalno juzni deo sto se tice nivoa turistickih usluga.
      Nemam nikakvih iskustava juznije od Larise ali sklon sam da verujum u te navode jer sam ih cuo mnogo puta od sasvim nepovezanih ljudi koji nemaju nikakav interes da lazno reklamiraju.
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• LEZA
        CBC Senator
        • 10.08.2007
        • 280
        • Beograd

www.camping.gr
        Tu sam gledao cene za Kalamitsi i cene su otprilike 30 evra dnevno za dve osobe, mozda malko manje. . .
        @brick
        Hvala na iscrpnom odgovoru
        Imam jos jedno pitanje, tipa kada imamo big tent koliki taj sator moze biti, da li moze konkretno za 6 osoba? Ili jos bolje da li mogu da uzmem mesto za big tent, a stavim tipa tri mala satora?
        @neman
        da da porto karas
        @mcgruja
        Mislis da ako imam sator da mi ne treba struja?

Comment

• bjdarko
          CBC Početnik
          • 09.03.2011
          • 9
          • Srbija

Moram da pohvali Grke da su krenuli u opasno reklamiranje svojih ostrva na većini većih IT časopisa! Svaki dan neko ostrvo ili neko egzotično mesto prikazuju! A uz to im ide i ova kriza na ruku!

Comment

• mrki
            CBC Senator XXL
            • 08.11.2006
            • 550
            • nis, serbia

izuzetno sredjen kamp je platanitsi.

veoma dobro organizovan, sa velikom plazom i nekim afro barom na plazi.
            kamp je udaljen samo par km od sartija, koji je malo vece mesto na sithoniji.

plaze u okolini perverzno dobre. izdvajam mega portokali i portokali.

sto se tice cena, u to stvarno nisam upucen.

Comment

• bjdarko
              CBC Početnik
              • 09.03.2011
              • 9
              • Srbija

Da, mada u zadnje vreme me više privlači neko ostrvo!

Comment

• Ognjen
                CBC Senator XXL
                • 21.02.2008
                • 438
                • Novi Beograd
                • -

Ako te privlaci kamp na ostrvu, pogledaj ovo na Tasosu http://www.camping-pefkari.gr/prices
                Nisam bio u kampu, ali sam ga cesto obilazio i cini mi se kao lepo organizovan kamp, bez mnogo guzve, koristi lepo organizovanu plazu hotela Alexandra beach ...

Comment

Working...
                X