PC napajanje za Pojacalo za kola

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • remark
    CBC Član
    • 05.06.2007
    • 82
    • Novi Sad

PC napajanje za Pojacalo za kola

Hocu da iskoristim woofer i pojacalo iz kola za rodjendansku zurku. Pojacalo ima skretnicu i pre-amp izlaze pa bi woofer svirao do 80Hz a iznad toga standardni kucni zvucnici na kucnom pojacalu.
    Auto pojacalo je JBL GTQ240 i trebalo bi da isporuci 120W na 4Ohm u bridge-u. Sta mislite da li za njegovo napajanje moze da se upotrebi napajanje iz PC racunara? Ili nesto drugo?
  • FiestaRS
    CBC Veteran
    • 21.01.2008
    • 128

Re: PC napajanje za Pojacalo za kola

Nadji neko kucno pojachalo tako sam ja bar uradio

Comment

• dule6491
      CBC Član
      • 16.10.2008
      • 73
      • Beograd

Moze,ali ako je napajanje pojacavaca jednostrano,tj. single! Uz naravno dovoljno jako PSU napajanje. A,posto se radi o auto pojacalu verovatno jeste single.

Znaci,iseces jednu crvenu zicu napajanja,ona ti je +12V i jednu crnu-nula. Samo moze da bude da napajanju treba impuls da bi se pokrenulo,pa ces morati da prespojis dve zice,nisam siguran koje su boje.

Comment

• remark
        CBC Član
        • 05.06.2007
        • 82
        • Novi Sad

Originally posted by dule6491
        Znaci,iseces jednu crvenu zicu napajanja,ona ti je +12V i jednu crnu-nula. Samo moze da bude da napajanju treba impuls da bi se pokrenulo,pa ces morati da prespojis dve zice,nisam siguran koje su boje.
        Ja mislim da je na crvenoj zici 5V, a na zutoj 12V.

Comment

• dule6491
          CBC Član
          • 16.10.2008
          • 73
          • Beograd

Nema sanse,ali ti izmeri!!

Comment

• -Miki-
            Moderator
            • 09.11.2005
            • 708
            • Valjevo
            • Honda Accord coupe cg4

Originally posted by remark
            Originally posted by dule6491
            Ja mislim da je na crvenoj zici 5V, a na zutoj 12V.
            Dobro mislis.
            Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• V-Tec
              CBC Senator XXL
              • 30.06.2006
              • 1615
              • Beograd
              • '89 Civic d16a6

@reamark: Ne znam da li ti je pametno da to radis za zurku...Koliko sam mogao videti po slikama s neta,
              pojacalo je starije i tesko da ce moci da izdrzi pojacano na maksimumu satima...
              Bolje se raspitaj kod komsija ili prijatelja/ortaka mora da ima neko neki jaci stub.
              shuto-expressway.com

Comment

• dule6491
                CBC Član
                • 16.10.2008
                • 73
                • Beograd

Greska... "Starija" pojacala su mnogo bolje pravljena i vise ce izdrzati nego dva nova iste snage zajedno! Iz iskustva!

Ali ponavaljam,PSU napajanje mora da bude dovoljne snage.

Comment

mora mora samo ti spoj na crvenu i bice.............

pa crvena je uvek plus sta tu ima a crna minus pa to je uvek tako , kakva zuta i obavezno ,ako ikad povezes
                  pusti muziku sto jace al bolja varijanta je da pustas muziku sa kompa koji je na tom istom napajanju , to je pun pogodak , pa ako necrkne makar ce se restartovati na svaki bas.

misim sta reci deca su inzinjeri pa gde da procitam ovakvu glupost, biippp forum, bezim s njega dok sam jos i malo normalan!!!!!!!!!!!!!!!1

Kad ti u svojoj reziji budes povezivao pc napajanje ti nakaci crvenu (i nece se desiti nista jer je to +5 volti a ZUTA je +12volti ) ali ovde mozes da procitas kako treba povezati i ne potcenjuj misljenja drugih.
                  Ovaj forum je jedan od najkompletnijih koji ces naci na ovim prostorima ,a ako ti nije dovoljno dobar ...sta cemo. Ako ostajes potrudi se da postujes pravila Izrazavanje i izjave ovog tipa nece biti tolerisane i smatraj ovo opomenom

Comment

• dule6491
                    CBC Član
                    • 16.10.2008
                    • 73
                    • Beograd

Deca?? Sta god to znacilo... Kako je super kad se neko pojavi samo kako bi dao neki glup komentar koji nikome nece pomoci. Ja nisam siguran koja je zica 12V,zato sto se nisam mnogo bavio PC napajanjima,ne vidim sto bih. Ali kao da je to bitno.

Al ajde kad si tako pametan,objasni zasto PSU iliti SMPS napajanje (inace ona se smatraju napajanjima buducnosti) ne bi moglo da gura pojacalo?

Comment

• remark
                      CBC Član
                      • 05.06.2007
                      • 82
                      • Novi Sad

Originally posted by V-Tec
                      @reamark: Ne znam da li ti je pametno da to radis za zurku...Koliko sam mogao videti po slikama s neta,
                      pojacalo je starije i tesko da ce moci da izdrzi pojacano na maksimumu satima...
                      Bolje se raspitaj kod komsija ili prijatelja/ortaka mora da ima neko neki jaci stub.
                      To starije pojacalo je ipak JBL i radio je u kolima satima pojacan na maximum (uz paljenje automobila da bi se dopunio accu) i uopste se ne zagreva puno, radi stabilno i pri max snazi ima mala izoblicenja. Uz JBL woof sa osetljivoscu od 95db/w/m svira i vise nego dovoljno glasno. Ne verujem da bi ga menjao ni za 3x jacu (u Watima) noviju kombinaciju.

Verovatno cu ga isprobati sa jacim PC napajanjem za weekend pa se javim posle da prokomentarisem.

Comment

• lakilucano
                        CBC Senator XXL
                        • 31.08.2007
                        • 421
                        • Bezanijska kosa

Napajanjem od kompa neces nista uraditi jer on nema jacine (A) da bi poterao pojacalo treba ti bar 4-5 ampera snage a to to nemas u napajanju kompa trazi drgo napajanje,punjac za aku npr,ali moras ubaciti par kondenzatora na izlazu i punjaca da ispegla struju da ne bruji na zvucnucima.
                        bolje sto godina živeti kao bogataš ,nego sedam dana kao siromah.
                        Ne predaj se nikad,osim kad moraš.

Comment

• remark
                          CBC Član
                          • 05.06.2007
                          • 82
                          • Novi Sad

Upravo u rukama drzim napajanje od kompa koje na 12V daje 25A.

Comment

• Type_R
                            CBC Senator XXL
                            • 26.05.2007
                            • 900
                            • Valjevo

Vise nego dovoljno za 300WRMS

Ja sam na staro napajanje kacio cd plejer i pojacalo 4x40WRMS bez ikakvih problema
                            3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• lakilucano
                              CBC Senator XXL
                              • 31.08.2007
                              • 421
                              • Bezanijska kosa

Originally posted by remark
                              Originally posted by lakilucano
                              Napajanjem od kompa neces nista uraditi jer on nema jacine (A) da bi poterao pojacalo treba ti bar 4-5 ampera snage a to to nemas u napajanju kompa trazi drgo napajanje,punjac za aku npr,ali moras ubaciti par kondenzatora na izlazu i punjaca da ispegla struju da ne bruji na zvucnucima.
                              Upravo u rukama drzim napajanje od kompa koje na 12V daje 25A.
                              onda moze samo mu nadji 12 v osigurac obavezno izmedju napajanja i pojacala jer posto je iz kola nadam se da mu ne treba dva napajanja od 12 v
                              bolje sto godina živeti kao bogataš ,nego sedam dana kao siromah.
                              Ne predaj se nikad,osim kad moraš.

Comment

Working...
                              X