PC napajanje za Pojacalo za kola

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dule6491
    CBC Član
    • 16.10.2008
    • 73
    • Beograd

O cemu pricate vi bre?! Danasnja PC napajanja imaju po 800W!

Necu da ispadne da sad ja ovde glumim nesto,ali nemojte bre da lupate gluposti...

Mislim vidi biser "12V osigurac"! O cemu dalje da pricamo!
    Inace,ako napajanje daje 25A na 12V,to je 300WRMS snage,a ne vise nego dovoljno. P=U*I
    @Remark
    Nadji ti malo jace napajanje,de iskopa to,u svakom kompu sad imas vise od 400W!

Comment

• remark
      CBC Član
      • 05.06.2007
      • 82
      • Novi Sad

Pa na ovom (novom) napajanju pise 450W ali na 12V daje 25A, a na 5V 40A. To mu valjda zbirno dodje oko 450W.
      Negde sam procitao da treba sve zute zice napajanja vezati na + a crne na - pojacala. Verovatno ne moze samo jedna zato sto su zice tanke i nisu predvidjene da kroz njih "ide" 20A.

Comment

• dule6491
        CBC Član
        • 16.10.2008
        • 73
        • Beograd

Da,u pravu si,promakla mi je ta cinjenica.
        Isti ti je djavo,posto sve zice idu sa istog mesta. Mada onako odokativno mislim da nema potrebe! Ili ako se bas bojis toga,ti otvori napajanje,pa mu zakaci neku "postenu" zicu... Ali nikako ne odvrci pojacalo mnogo,crci ce ti i napajanje i pojacalo,ako bude povuklo vise od tih 25A...

Comment

• lakilucano
          CBC Senator XXL
          • 31.08.2007
          • 421
          • Bezanijska kosa

Originally posted by dule6491
          Da,u pravu si,promakla mi je ta cinjenica.
          Isti ti je djavo,posto sve zice idu sa istog mesta. Mada onako odokativno mislim da nema potrebe! Ili ako se bas bojis toga,ti otvori napajanje,pa mu zakaci neku "postenu" zicu... Ali nikako ne odvrci pojacalo mnogo,crci ce ti i napajanje i pojacalo,ako bude povuklo vise od tih 25A...
          Pretpostavljam da je i u kolima to pojacalo vezano za zicu od 0,5 mm
          bolje sto godina živeti kao bogataš ,nego sedam dana kao siromah.
          Ne predaj se nikad,osim kad moraš.

Comment

• -Miki-
            Moderator
            • 09.11.2005
            • 708
            • Valjevo
            • Honda Accord coupe cg4

@dule6491
            Pozeljno je malo vise uvazavanja ostalih ucesnika u polemici,ovde su svi clanovi isti bez obzira na svoj nivo znanja. Izjave tipa "lupate gluposti" i sl. nisu pozeljne. Ima vec ko nadgleda pisanje gluposti i shodno tome reaguje .Takodje apelujem da se ne daju saveti "odokativno" vec pisite samo ono u sta ste sigurni da ne biste nekom "odoka"napravili medvedju uslugu.

pozz
            Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• dule6491
              CBC Član
              • 16.10.2008
              • 73
              • Beograd

A hteo si da kazes? Da,odakativno,sa mojim iskustvom se usudjujem da odokativno procenjujem.
              Prvo osigurac od 12V,a sad zica koja je dugacka 0.5mm..sta ces time da povezes... Hteo si da kazes PRECNIKA 0.5mm. Iliti pola kvadrata (0.5mm^2).
              Ja o kolima ne znam mnogo,zato se i ne mesam u te teme,a sto se vi onda mesate u teme o kojima veze nemate...
              Da je bilo povezano sa takvom zicom,tj.provodnikom,ne bi radio,posto bi zica izgorela.
              Edit:
              Ponavaljam,da odokativno mislim da nece izgoreti. A,da uzmem da brojim licne da bih rekao da li sigurno moze ili ne,necu...
              Postujem ja ostatak forumasa,ali ono sto ovde mogu da procitam bi pokvarilo svaki automobil ako bi se o automobilima radilo. Tako da pokusavam samo da pomognem.

Comment

• lakilucano
                CBC Senator XXL
                • 31.08.2007
                • 421
                • Bezanijska kosa

Hteo si da kazes PRECNIKA 0.5mm. Iliti pola kvadrata (0.5mm^2).
                Hvala profesore, ko zna o cemu pricam ukapirao sta sam hteo da kazem.
                Iskljucujem se, ovo je suplja prica
                bolje sto godina živeti kao bogataš ,nego sedam dana kao siromah.
                Ne predaj se nikad,osim kad moraš.

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Al ajde kad si tako pametan,objasni zasto PSU iliti SMPS napajanje (inace ona se smatraju napajanjima buducnosti) ne bi moglo da gura pojacalo?
                  I da ne citiram ostale poruke... Ako se dereš ja ZNAM, ja to ZNAM a vi ste papani, to samo govorio o tvom nivou. Možda jesi stručnjak svoje vrste ali niakd nećeš ništa postići ovom načinom sem da postaneš najneomiljeniji lik bilo gde. Veličina jednog znanja se ogleda u tome da se zna to objasniti i meni papanu i onom što ga samo zanima. Ak oznaš a ne znaš da objasniš, samo si jedan čudak u nekoj sobici koji izvodi neku alhemiju a niko ništa nema pojma šta taj radi.

Ako nemaš živaca istrpljenja da objašnjavaš ili nešto pučno da napišeš, uzdrži se od komentara, preskoči. Za bolest ušiju i nekih drugih organa, sam ja zadužen.
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• dule6491
                    CBC Član
                    • 16.10.2008
                    • 73
                    • Beograd

Re: PC napajanje za Pojacalo za kola

A,na koji komentar sam ovako odgovorio?? Ja mogu da objasnim,ali me niko nije pitao...

Ma,ako vam smeta sto pomazem (a svako ko je citao moje poruke mogao je da primeti da pomazem),ja cu prestati... Ali se realno iznerviram kad vidim neki glup koment.. Evo Miki je pricao o medvedjoj usluzi,e ovaj podforum je pun toga,ja se trudim da pomazem (ispravljam takodje),a pri tome se nekad i iznerviram,pa pisem sto inace ne bih... I sad svi mene opominju,umesto onih koji daju dezinformacije (da se tako izrazim)..
                    Pozz

Dora ti je lepo objasnio problem,ja cu se nadovezati.Znanje i pomoc su uvek dobrodosli,ALI iskljucivo ukoliko se to vrsi na fin i kulturan nacin! zdrave polemike su ok ,svadjanje,omalovazavanje,vredjanje i sl. se ne tolerise.Ukoliko te pogadjaju "glupi komentari" , svaku napisanu rec dozivljavas licno i gledas najnegativnije moguce onda nemoj ucestvovati u forumu.Potenciras svoje znanje i svoju diplomu a tvoje ponasanje i ophodjenje prema ostalima uopste ne dolikuje akademskom gradjaninu i strucnjaku kao sto se predstavljas. Da skartim pricu ,ako ostajes na forumu postuj ostale i spusti ton ,ako te svi nerviraju i svi su glupi samo si ti pametan ovaj forum nije za tebe.Eh da ako do sad nisi shvatio ja sam ovde (izmedju ostalih urednika) zaduzen za red i mir i ako su ti moji komentari i pravila glupa zao mi je ali moraces ih postovati
                    Miki

Comment

• deki-ascona
                      Bio nam je drug! RIP
                      • 10.04.2007
                      • 2118
                      • NI , Trosharina

Nemoj Dule da prestajes da pomazes , bar do ponedeljka dok ne namestim zvucnike na sansui A-60 Ako napustis forum moracu da se uclanim na neki www.audio......

Salim se , ima bre ovde i nervoznijih od tebe, samo to ne pokazuju. Opusti se, poklopi neznalice znanjem, samo biraj ton (kombinaciju tastera), ne moras bas da kazes sve sto mislis.

Pokusavam da malkice smirim situaciju i nista vise.
                      Originally posted by Valent Vudriga
                      ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                      Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• dule6491
                        CBC Član
                        • 16.10.2008
                        • 73
                        • Beograd

@Deki
                        Nemoj bre da se uclanjujes ne audio forume,pa nisam ja valjda ovde jedini...
                        @Miki,Dora
                        Ne gledam bre ja negativno na komentare. A sta ja da radim sto se neko uvredi kada ga ispravim... Inace,Dora je pricao kako ne zelim/ne znam da objasnim..nije tacno,nego pricam koliko mislim da je potrebno... Neke sire price je nemoguce objasniti nekome ko nema neko predznanje,a iskreno,ne verujem ni da to ljude ovde zanima. Dosli su da rese problem,mi im kazemo kako i to je sve,zasto bi citali nesto sto ih ne zanima. A,nikoga nisam uskratio za ono sto je hteo da nauci/zna...

Comment

• -Miki-
                          Moderator
                          • 09.11.2005
                          • 708
                          • Valjevo
                          • Honda Accord coupe cg4

Ok nadam se da smo razresili ovo,sputamo loptu i idemo dalje ...
                          Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

A,na koji komentar sam ovako odgovorio?? Ja mogu da objasnim,ali me niko nije pitao...

[/color]
                            Nadam se da je već objašnjeno ali da bude do kraja jasno. Iz onog citiranog se jasno vidi na šta sam mislio. Svaki stručnjak je stvarno i jako dobrodošao, nivo znanja je vrlo bitan ali i način ophodjenja. Ja ovde stvarno retko zalazim sem da gasim vatru i zato je do sada bilo svega i svačega. Toga više neće biti pa makar niko ne pisao ništa. Nivo razgovora se mora podići na bar pristojan. Kad je neko nervozan ili isprovociran neka ne odgovoara ili tek kad ima volje za normalan odgovor. Za to ko pravi šum ili smeta ostaliam su zaduženi moderatori i admini. Lako se eliminišu.

Eto, uživajte...

https.autogas.rs

Comment

• dule6491
                              CBC Član
                              • 16.10.2008
                              • 73
                              • Beograd

Dobro,to stoji. Ali zar ne mislite da pored ophodjenja i strucnost mora da bude na nivou? Tj.da se opominju i "strucnjaci" koji ostavljaju totalno netacne komentare? Mislim ovde na kraju ispade da sve dok smo dobri,nema veze sta pisemo... A,ovo kako je krenulo neko ce napisati i NAPON od 20A!

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

Ajde da ne pravimo od ovoga privatnu prepisku... Red, rad i disciplina kičme
                                1. Čovek pita.
                                2. Stručnjak odgovori
                                3. Nestručnjak odgovori nešto ali ne greši.
                                4. Čovek postavi potpitanje.
                                5. Nestručnjak odvali.
                                6. Stručnjak odgvori na potpitanje i ispravi nestručnjka bez glagola lupati, nematipojma, imativelikeuši i sl... Znam da ovo poslednje nisu glagoli.

1.) Moderator obriše 5. i vidi šta će sa 3. Eventualno ukori 3. ako to više puta radi i isto opomene 5. ako je greška opasna.
                                2.) 2. i 6. Ne dele packe. Ima to ko da radi. Ako to neko ne radi, svaki post ima čarobno dugme, zove se !
                                Nadam se da je sad jasno. Idem da sredjujem forum dalje.

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X