PC napajanje za Pojacalo za kola

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • pedja_bg
    CBC Početnik
    • 09.01.2009
    • 2

Re: PC napajanje za Pojacalo za kola

Pozdrav svima.

Pokušaću da objasnim neke stvari i da pomognem.

Problem: Napajanje autopojačala
    PC napajanje ne može da radi kao napajanje pojačala i tu nema dalje priče.

Rešenje:
    Kvalitetan punjač za akumulator uz obaveznan paralelan spoj kondenzatora min. 10000uf.

PC napajanje
    -Crvena žica +5v
    -Žuta žica +12v
    -Crna negativna 0v ( - )
    Napajanja koja pominjete od 350w 400w 800w .... Vidim da ne mislite na ona od 80e ili 150e, već na ona od 700 din.
    Napajanje od 700 din ili ti kinesko napajanje nema teoretske šanse da izdrži opterećenje koje mu se stavlja. Ako ipak uspe da natera pojačalo da se uključi i počne da svira, prvi jači bas će aktivirati "zaštitu" na kinezu i napjanje će se isključiti ( jedva čujan piskav ton ). Nakon toga treba napajanje isključiti iz utičnice i uključiti ponovo.

Zašto bi neko rizikovao da zbog jedne žurke uništi napajanje od 100e koje bi teoretski trebalo da "gura" pojačalo ?

Najpraktičnije, najjednostavnije i najbolje rešenje za ovaj problem je da se koristi punjač.

Da dodam, ovo sam sve napisao iz iskustva, tj probao sam sve to da namestim da radi, ali bezuspešno.

P.S.
    edit: ( izbacen glupi deo za sijalice)

Što se tiče osigurača .... tu sam se nasmejao iskreno .... kažete da stavi osigurač od 12v ? Pa da od 12v, ali niste rekli čoveku da to treba da bude minimum 10 ampera.

Nadam se da sam pomogao, ako nešto nije jasno vi pitajte da razjasnim.

Pozdrav!

Comment

• dule6491
      CBC Član
      • 16.10.2008
      • 73
      • Beograd

To za osigurace jeste smesno... A ostatak tvoje price je takodje zanimljiv,ali nazalost netacan... Nemam sad vremena da pisem zasto,ali ti malo progooglaj,pa izmeni,dopuni tekst...

Comment

• V-Tec
        CBC Senator XXL
        • 30.06.2006
        • 1615
        • Beograd
        • '89 Civic d16a6

Jbt na kraju izgleda da ovde niko nista ne zna...
        shuto-expressway.com

Comment

• dule6491
          CBC Član
          • 16.10.2008
          • 73
          • Beograd

Sad cemo opet da ponavljamo pricu iz pocetka...
          Pa ne znam sta si hteo da kazes,tj.sta da ti odgovorim. Iako post nije upucen direktno meni. Znam ja sta covek hoce da kaze i to ima smisla,ali bez uvrede to pricaju "komsije koje sve znaju",za to ne postoji nijedan realan argument,to jednostavno nije tacno. Kao prvo,ja sam to radio dok sam bio klinac,kao drugo i da nisam,to je cista teorija,tu nema greske. Kao trece,"kineska" napajanja... Imao sam "kinesko" napajanje u kompu jos odavno,i komp ne moze da radi pa to ti je... Dodje "majstor" proglasi napajanje "kineskim" i slabim (300W bese) i preporuci mi Frontirova napajanja (ne znam kako se pise),kaze mnoogo kvalitetno. Ja kupim doticno,radi dan-dva i crkne... 4 (cetiri) puta sam isao po novo,prodavac vise nije mogao da me gleda.. Na kraju vratim staro "kinesko" napajanje,promenim Ram i komp sljaka kod caleta ko lud dan danas...
          Tako da te price kod mene ne piju vodu. Kao prvo,kao drugo ni pojacala na koji ljudi to kace nisu jaka uopste..jeste,na njima svasta pise,ali to nema veze sa stvarnoscu. Mislim da sam to rekao,ali da se ponovim PSU ili SMPS napajanja su napajanja buducnosti,tako da ako nemate argumente konkretne nemamo o cemu da pricamo...

Comment

• pedja_bg
            CBC Početnik
            • 09.01.2009
            • 2

@dule,
            jest da je mozda offtopic, ali mi reci sta sam pogresno napisao, tj koji deo

@dule,
            ti si u pravu skroz da su to napajanja buducnosti i da pojacala nemaju snagu na koju su navodno deklarisana, a kada sam ja rekao kineska napajanja mislio sam, a i napisao sam da su to napajanja od 700 din.
            Sto se tice PSU-a
            Nisi u pravu kada poredis sam rad kompa, stabilnost sa nekim drugim stvarima, ako sam te dobro razumeo. Velika je razlika izmedju napajanja vece klase ( koja se isto tako proizvode u kini)preko 60e i napajanja od 700 din. Otkad znam za sebe baratam sa PC komponentama i video sam dosta stvari.
            Primer od pre 7 meseci: Racunari stari oko 14-15 meseci, napajanja "kme" marke,a ista takva se bez nalepnice "kme" prodaju po 600-700 din. Napajanja su potpuno identicna ( licno uporedjivao ) od 10 racunara koja su kupljena na 7 je crklo to isto napajanje. E sad jedna srecom izbegnuta katastrofa je sledeca: Nov racunar je radio sa tim napajanjem citavih 7 dana. Posto su na tom racunaru bili manje bitni podaci za firmu, receno mi je u toku radnog vremena da ne mogu da pristupe racunaru. Kada sam otisao do sale slucajnosam dotakao zadnji deo racunara koji je bio usijan! Zasto ta napajanja nemaju zastitu ? Cak ni osigurac na napajanju nije izbio. Pa zato sto kostaju 700 din.

Pomislio sam, reko ajd da probam kako ce to sada da izgleda i izvadio sam iz kutije Pioneer DEH-3900MP i prikacio ga na napajanje od PC-a. Uspesno sam ukljucio plejer, onda sam zakacio zvucnik i to sve pojacao.... Pesma krece instrumentalom ( psy muzika... ) onda ide bas, tj treblo je da ide bas, a onda se napajanje iskljucilo. Takodje sam probao da ukljucim sijalicu ( maglenku) nije se upalila na 12v nego se opet napajanje iskljucilo .... Eto to sam danas probao i to se sve tako desilo, zasto? ....
            Napajanje sam probao iz mog kompa, sa koga sada kucam poruku .....

Vidim da vladas tematikom ba bih voleo i meni da objasnis kako ono sto sam ja pogresio, tako i ovo sto sam iznad napisao.

I dalje naravno ostajem pri tome da decko lepo uzme punjac i ne razmislja.

Izvinjavam se svima za ovaj skoro OFFTOPIC i ovoliko teksta, ali sam morao da kazem svoja iskustva.
            ( Mozda ovo procita neko ko je hteo da kupi takvo napajanje, pa ce sva sreca, hvala Bogu da odustane )

Pozdrav!

Comment

• -Miki-
              Moderator
              • 09.11.2005
              • 708
              • Valjevo
              • Honda Accord coupe cg4

@pedja_bg
              Pozz i dobro dosao,nov si ovde pa da ti skrenem paznju Najpre pogledaj pravila foruma,zatim ne pisi romane skrati malo pricu i budi precizniji u odgovoru, i obavezno drzi se teme !Trudimo se da forum napravimo edukativnim a caskanje,zgode i nezgode itd. u sobi predvidjenoj za to (wastgate).

Problem do sad verovatno resen,tema ide u off = Lock
              Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

Working...
              X