Pojacalo koje snage?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Puzo81
    CBC Senator XXL
    • 04.08.2009
    • 687
    • Novi Sad/Prijepolje

Re: Pojacalo koje snage?

Ok procitacu.Hvala

Ne znam dal si procitao al napred ima 13" 3way Alpine.Sta moze biti krstenije od Alpina??Jedino 17"Alpine dvokomponentne ili Hertz dcx165 mozda?

Rado bi ja Alpininu R i G seriju aL nemaa u Serbiji tj ima R ali G nema sanse da se nadje

Znaci pojacalo za zvucnike i to je to,wof nema potrebe u ovako malom autu!

Comment

• kamango
      CBC Senator
      • 31.05.2009
      • 205
      • KS-BG

Pa neke 17ice dvokomponentne. Nesto osetljivije da ti daje fine srednje a da hertz udara pozadi. Odnos 65/35 napred/nazad ili obrnuto... ?

Ako je napred/nazad i sam vidis da ti je Hertz neiskoriscen... UZmes nesto sto moze da ih prati i imaces fin zvuk...

Comment

• Puzo81
        CBC Senator XXL
        • 04.08.2009
        • 687
        • Novi Sad/Prijepolje

17 tice od 95dB bi bila prava stvar!

Pogresno sam napisao,fader je 35/65 u korist zadnjih

Comment

• kamango
          CBC Senator
          • 31.05.2009
          • 205
          • KS-BG

Ma papir i zivot su dve potpuno razlicite stvari. Imao sam Magnat i Mac Audio iste osetljivosti kao Alpina i to S i nema veze s vezom. Ja bih jurio, neku S klasu ili nesto nekomercijalno(sto se uglavnom ne prodaje kod nas)iz oglasa(Next?...)...

Comment

• Puzo81
            CBC Senator XXL
            • 04.08.2009
            • 687
            • Novi Sad/Prijepolje

RokfordFosgate,Hertz,Infinity i ostalo bi i ja ali nemaa.

Alpine,ma sve serije shodno dzepu E,S,R,G su trenutno best by u Srbiji po meni i tu nema nikave price i premisljanja

Comment

• Puzo81
              CBC Senator XXL
              • 04.08.2009
              • 687
              • Novi Sad/Prijepolje

Pre jedno sat sam bas s drugarom probao razne varijante.Zakljuchci

1.Prebacili njegov wof 12"+ pojacalo u moj gepek,sve nekih 250-300rms,Corsa odzvanja i nije mi bilo dobro.Nekako mnooooooogooo ditorzije i ne bi zeleo uopste takvu jacinu,nema one cistine sto ja hocu.Znaci definitivno Wofer ne treba za onako mali gepek

2.Moj Sony je smesan sa svojih 4x28RMS i nema snage da izbaci nazad Hetrz.Za prednje Alpine od 30rms i ima al za ove nazad od 90RMS nema i tacka.Cuje se to lepo ali treba HU da pjacam na 24 volume pa da krene koliko toliko da przi

i BEST

3.Prikljucili jednu elipse (nismo imali kabla i za drugu) na pojacalo.Wofer isljucili.E ono je prava stvar.Elipsa je dobila toliko dubok bas da nisam verovao.Sta bi tek bilo da sam imao kabla i za drugu .

Znaci neko pojacalo moze i dva kanala i elipse na jih i sto se mene tice nista vise.Zvuk cist ko sunce,nema kapi distorzije,plastike ne zvece i to je to.Drugaru se zestoko svideo Hertz i planira da ih naruci.U pravu su sto veca osetljivost t obolja elipsa,u ovom slucaju 95dB

Ako lazem nek me Svarlgic odmah pregazi

Ne bih vise da vas davim sem koliko kosta neko dvokanalno pojacalo i koje jacine mi preporucujete?Sta da gledam od posebih podataka da li zadovoljava?

Comment

• kamango
                CBC Senator
                • 31.05.2009
                • 205
                • KS-BG

Tebi to sto treba ima od 50 do 100e. Sve je stvar na sta naletis...

Evo ti sajt i sta vidis u oglasima pronadji (ako ima) ovde. Gledaj da napojis tog hertza sa 100-120w rms.

Comment

• Puzo81
                  CBC Senator XXL
                  • 04.08.2009
                  • 687
                  • Novi Sad/Prijepolje

Da trazim 2x120rms ili 2x200rms kao rece onaj da treba pojacalo biti duplo jace od rms koju izbacuju elipse?

Ovo recimo ne jer ima 2x50rms na 4 oma .... edit Miki:zabranjeno reklamiranje

Comment

• kamango
                    CBC Senator
                    • 31.05.2009
                    • 205
                    • KS-BG

Pazi, ja sam do sad uvek terao zvucnike na knap pojacalima. A i mislim da se to tice woofera, jer kako inace zvucnice rade na klot cd playeru bez pojacala.
                    Edit Miki: zabranjeno reklamiranje

Comment

• Puzo81
                      CBC Senator XXL
                      • 04.08.2009
                      • 687
                      • Novi Sad/Prijepolje

Da ne otvaram novu temu pitao bih u sklopu ove

Namontirao sam 4 kanalno pojacalo Mac audio atack.Na dva kanala povezao elipse Hertz a dva su ostala slobodna(mislio wofer ali odustao).

Pri ovoj postavci kada upalim HU rade elipse dok prednje 13ske povezane na HU cini mis e da skoro i ne rade.Kada prebacim u meniju LPF na 78 ili 125 onda elipse emituju samo niske tonove(fakticki ko wofer) dok 13tice rokaju lepo.Kad je LPF off elpise rade jako dok 13ske slabo.Primetio sam da fader ne mogu podesavati ko pre da ide sav zvuk napred ili nazad,levo ili desno moze malo ali ne ko pre

Dva pitanja:

1.Ove potenciometre pozadi na koliko da podesim? (trenutno je bass boost ukljucen,LPF i HPF na polovini,prebaceno naravno na dva kanala,level na sredini)?

2.Da povezem i 13ske prednje na pojacalo (3i 4 kanal) pa ce onda sve biti ok?(moci ce fader da se podesi ko pre,balance...)

3.X-over je na full (citao sam ali i dalje nemam pojma koju funkciju ima),sta je X-over u stvari?

Comment

• -Miki-
                        Moderator
                        • 09.11.2005
                        • 708
                        • Valjevo
                        • Honda Accord coupe cg4

Skroz sam zaboravio za tebe jbg imas mnogo pitanja i pod pitanja na PP pa ne znam na sta sam ti odgovorio

Dakle fader ne radi kao pre naravno jer imas samo prednje zvucnike na hu a elipse su na pojacalu . Podesavanje -pustis muziku ,fader na hu postavis na prednje ili ostavis na sredini a na pojacalu imas potenciometar "level" i tu podesavas gain (prilagodjenje) koliko ce svirati (zadnji) elipse u odnosu na prednje.
                        Potenciometri hpt i lpt sluze da podesis gde ce ti skretnica seci donje (LPT) i gornje (HPT) tonove onako kako se tebi svidja pa se igraj.
                        Sekcija crossover sa preklopnicima ti je podesavanje skretnice ili ti x-overa.u tvom slucaju podesi: X-over full - ceo opseg (ako hoces samo niske prebacis na lpt - ali posto nije woof onda postavi kako sam ti rekao) ,mode 2channel , bass boost off (ne valja zbof elipsi ili moze ON ako slusas tiho) .Ova podesavanja se odnose na levu stranu jer nemas woofer tj 3 ili 4 kanala.
                        E da ne trebaju ti Y kablovi spoji direktno cinceve iz hu na prvi i drugi kanal.Valjda sam ti sve napisao sto si pitao ...

Pozzz Miki
                        Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• Puzo81
                          CBC Senator XXL
                          • 04.08.2009
                          • 687
                          • Novi Sad/Prijepolje

Kad pocnem zasipati pitanjima na pp sve prsti

Odogvorio si skoro na sve i hvala puno .

Jos malo "davljenja"

Koliko sam razumeo a i logicki je da pola dugmadi LPF,HPF,Bass boost,volume,X-over sluzi za prva dva kanala a druga polovina za 3 i 4 kanal pa bilo da se stave drugi zvucnici ili wofer?

Jel pametno da i prednje 13ske Alpine od 30rms prikljucim na 3 i 4 kanal (potencimetre bi podesio na trecinu da ne probiju)?

Da li bi tada Fader funkionisao kao treba,totalno prebacivanje napred ili nazad za razliku od trenutnog stanja?

Onda se dva cinca iz HU granaju na dve Y skretnice pa na 4 ulaza u amp?

Comment

• Puzo81
                            CBC Senator XXL
                            • 04.08.2009
                            • 687
                            • Novi Sad/Prijepolje

Pomoc

Juce sam na preostala dva kanala pojacala prikljucio prednje 13ske Alpine.

Sto se tice polozaja kablova od vrata ka gepeku ovako stoje stvari:

-sa desne strane ide kablo od 2.5kv za zvucnike i pored njega od 20kv za + sa akumulatora

-sa leve strane ide kablo od 2.5kv za zvucnike i pored nj dva chincha od MP3-ja

Problem je sto kad upalim auto i dodajem gas cuje se zujanje sa zvucnika,iritira bruka!

Verovatno je neka nebuloza i sigurno je vezano za polozaj kablova al dzaba,ne znam sta je,ocigledno da sam nesto zahebo

p.s.Kad iskljucim jedan Y razdelnik tj 3 i 4 kanal (prednje zvucnike)i ostane da radi samo 1 i 2 kanal(elipse) onda zujanja nema .Ne znam da li smetnje stvara kablo koje je uz cinceve ili kablo koje je uz + kablo ili je totalno nesto trece u pitanju

Comment

• kamango
                              CBC Senator
                              • 31.05.2009
                              • 205
                              • KS-BG

Smetnje stvara kabl od akumulatora, skloni ga od kabla za zvucnik.

Comment

• Puzo81
                                CBC Senator XXL
                                • 04.08.2009
                                • 687
                                • Novi Sad/Prijepolje

Jeste glupo pitanje al koliko cm razmaka treba da bude izmedju + kabla sa akumulatora i kabla zvucnika da ne bi stvaralo smetnje?

Comment

Working...
                                X