PEUGEOT 307 1.4 b - Zamena fabricke muzike

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Whistler
    CBC Član
    • 12.04.2008
    • 36
    • Beograd-Banovo Brdo

PEUGEOT 307 1.4 b - Zamena fabricke muzike

e ovako...prvo nov sam ovde i pozdrav svima pre svega

imam 307-icu i interesuje me kako mogu da zamenim (tj. gloop sam pa bih da mi neko kaze da li je komplikovano,kako se radi i slicno) fabricku muziku *ako je ikako moguce sam : * ?
    Znaci ako imate neka iskustva,linkove ili bilo sta sto bi pomoglo,bio bih vam vrlo zahvalan.

pozz
  • Nik
    CBC Član
    • 14.03.2008
    • 47
    • Raska

i ja sam hteo da zamenim to ali su mi rekli da je bas komplikovano,tako da ako budes resio da zamenis neka ti to neko dobro odradi......ja sam ostavio fabricku i dodao dobre zvucnike.... Prvo sam dodao dva zvucnika,bazuku i pojacalo,ali mi je to bilo prejako,pa sam bazuku i pojacalo prodao... sada imam fabricke zvucnike u prednjim vratima,fabricke visokotonce napred i 2 jaka zvucnika nazad,sasvim dovoljno i zvuk je odlican,extra ....

Comment

• vladoje
      CBC Član
      • 29.03.2008
      • 26
      • PG

Pitanje je hoces li da zadrzis funkcionalnost daljinskog na volanu i displeja, ako tvoj pezo ima tu fabricku muziku. Stavljanjem neke druge muzike se gubi pomenuta funkcionalnost. E sad ja sam trazeci po netu vidio da za odredjene modele proizvodjaci poput sony-ja pioneer-a i clarion-a prave adaptere kojima se omogucuje funkc. displeja i daljinskog na volanu kao i signala za senzore za parkiranje koji se pali kad se ubaci u rikverc. Samo pitanje je koliko se to isplati raditi....

Pozdrav

Comment

• Whistler
        CBC Član
        • 12.04.2008
        • 36
        • Beograd-Banovo Brdo

@NIK

tacno jako je komplikovano...jbg izgleda da cu morati i ja da se zadovoljim dodavanjem zvucnika pozadi...

@VLADOJE

pa mislio sam da zadrzim funkcionalnost i daljinskog i displeja ali izgleda da je to sve suvise komplikovano bice da se ne isplati...
        glupi clarion !

Comment

• Nik
          CBC Član
          • 14.03.2008
          • 47
          • Raska

ma dodaj 2,ali DOBRA,nazad i bices prezadovoljan..... bitno je da su jaki i kvalitetni,i odusevices se kako je cist zvuk....,bar je tako kod mene

Comment

• vladoje
            CBC Član
            • 29.03.2008
            • 26
            • PG

Prije nego sto se odlucis sta ces pitaj u ovlastenom servisu, jeli sta izvodljivo posto je malo pipavo kod pezoa sve sto se tice elektronike jer je to maltene jedinstven sistem koliko sam ja uspio da razumijem. Mozda mozes kod njih da kupis noviju fabricku muziku koja podrzava mp3, ako ti je mp3 problem, a ako ne ja ne bi nista dirao nego bi dodao te zvucnike...

Pitaj po servisima koji ugradjuju auto muziku, kakvih iskustava oni imaju...Pitaj u ovlastenom servisu ako mogu da ti preporuce neki model i marku za kojeg ces moci da nabavis adapter i da zadrzis displej i daljinski...

Pozdrav

Comment

• Whistler
              CBC Član
              • 12.04.2008
              • 36
              • Beograd-Banovo Brdo

pa da...mp3 mi je problem...mislite da clarion ima slican mp3 model kao sto je fabricki ?

e da...thnks obojici na savetima

Comment

• vladoje
                CBC Član
                • 29.03.2008
                • 26
                • PG

Ti vjerovatno imas rd3 model cim je Clarion. Noviji model je rd4 i njega proizvodi Blaupunkt. E sad tog novijeg ima u tri verzije od kojih prva nema cd text i mp3, druga ima samo cd text a treca ima i cd text i mp3. Cini mi se da razlike nisu vidljive kad gledas uredjaj sa prednje strane.

rd4-n1
                rd4-n2 cd text
                rd4-n3 cd text mp3

http://www.forum-peugeot.com/Forum/foru ... 2574_1.htm

ovdje imas detaljnije + slike...

Ali nije tvoje da razbijas glavu oko toga, podjes u servis narucis originalnu muziku i naglasis im da hoces verziju sa mp3. Svejedno oni ga jedino mogu i ugraditi jer treba da se kodira na komp od tvog auta.

pitaj ih da li peugeot ima u spisku djelova adapter koji se kaci na interfejs za cd charger koji mi se cini da taj tvoj kasetofon ima. Tako bi dobio mogucnost da prikacis flesku ili ipod zavisno kakav je izlaz tom adapteru.

Nesto slicno ovome:

Pa prenesi iskustva sta si uradio...
                Pozdrav!

Comment

• Whistler
                  CBC Član
                  • 12.04.2008
                  • 36
                  • Beograd-Banovo Brdo

@Vladoje

druze hvala na detaljima....posto mi je auto uvezen iz CH,kontaktirao sam drugara koji ima pezo servis tamo da probam da nadjem polovan mp3 posto mislim da kad budem u ponedeljak zvao verano,odrapice mi neku opasnu cifru...

elem...za sada pazario sam zvucnike za pozadi kao i zvucnike za vrata....

cim zavrsim sve javljam vam sta sam uradio.

pozz

Comment

• mishkom
                    CBC Senator XXL
                    • 07.08.2007
                    • 591
                    • N/A
                    • N/A

A cek, jes ti menjao ili ugradjivao zvucnike pozadi?

Koje?

Ja fabricki imam cd sa6zvucnika, prilicno sam zadovoljan, ali zasto da ne bude bolje kad moze

lepo mi izgleda
                    Aj stvarno, da se rasirimo malo, prilcno smo neaktivni kao french club, pa bar mi aktivni da ga aktviramo i privucemo nove clanove

Pozdrav

Comment

• Nik
                      CBC Član
                      • 14.03.2008
                      • 47
                      • Raska

ma ja sam se raspitivao u servisu,jako je komplikovano ugradjivati nov,jer je sve povezano sa ovim,a on sa ekranom,ne znam ni ja jbg.... moj savet su novi zvucnici a mozes i da ugradis i onaj sarzer sa 5 diskova,to ja imam fabricki ugradjeno,dobra stvar....mislim da to sada nije toliko skupo,ali nisam siguran,raspitaj se,moze da ti posluzi umesto mp3....

Comment

• Nik
                        CBC Član
                        • 14.03.2008
                        • 47
                        • Raska

jesi to mene pitao za zvucnike?? nisi naveo jbg ... ti imas 6 zvucnika,4 i svim vratima plus 2 visokotonca napred jel tako?

Comment

• malivuk406
                          CBC Senator XXL
                          • 04.04.2007
                          • 490
                          • Nbg

e, nemam nameru da menjam muziku, zadovoljan sam ovom, nego mi se desilo par puta da radio nece da hvata stanice, ili da ne reaguje na komande... tj cak i ako ugasim auto on nastavi da radi 2-3 min i ugasi se...
                          sta moze da bude? inace, nema nikakvih problema sa elektronikom...
                          (406, 2000., Clarion, fabricka sa 6x CD sarzerom u gepeku)

Comment

• Nik
                            CBC Član
                            • 14.03.2008
                            • 47
                            • Raska

pa to isto sam imao i ja samo plus onaj sarzer sa 5 diskova ispod cd player-a.... prvo sam izvadio zvucnike iz zadnjih vrata jer su iste jacine kao prednji <mozes da ih prodas ili sta vec>,a dodao sam 2 bas jaka i u tom trenutku najbolja koja su imala,sa extra zvukom,u pocetku sam u gepek stavio i bazuku a uz nju je islo i pojacalo,ali je to bilo preterivanje,pa sam to prodao... Ostao sam na 4 zvucnika i 2 visokotonca,ali sam zadnje zvucnike ugradio u dasku,to su mi uradili u nekoj radnji,momci se bave tim,oni su mi i preporuculi koji su zvucnici najbolji,izrezali,povezali,itd.... moji zadnji zvucnici su INFINITY ,mnooooooogo su dobri,nisu preterano veliki,mozda 20 cm u precniku,malo vise,ali zvuk je cudo.... p.s. mnogo je posle toga bitno podesavanje cd playera,treba onaj fad da stavis - 2 ili 3 na zadnje,da bi veci deo poneli oni.... ne pojacavam preko 15 - 16,zvuk cist.... i da ne zaboravim,ne bi postigao isti efekat da sam ih ugradio u zadnja vrata,to su mi i u radnji rekli.....

Comment

• Whistler
                              CBC Član
                              • 12.04.2008
                              • 36
                              • Beograd-Banovo Brdo

znaci popizdeo sam dok sam skinuo ****ni tapacirung sa vrata !!!!!!!
                              otelio sam se !

no...cini mi se da je neko pitao koliko imam zvucnika...6 komada
                              a sto se tice zvuka bar meni je jako los....sve bruji i tandrce..ne znam da li je onaj pre mene cepao sve na max ali jbg...

trenutno ubacujem pioneer-e u vrata a kasnije jos nesto

okacicu vam slicice kako je tekla mukotrpna ugradnja

Comment

Working...
                              X