Sto se tice zamene fabrickih zvucnika ugradjenih u vrata 307-ice odmah da Vam kazem-JAKO zajebano Mora se skinuti ceo tapacirung koji se drzi na 3 srafa i milion plasticnih zabica ! Znaci biti jako pazljiv dok to radite.Dalje...nakon skinutog tapacirunga dolazimo do katastrofalnih zvucnika koje prave italijani
evo na sta lice :
U pitanju su znaci 17-ice sa papirnom membranom i jasno je da su morale biti zamenjene.Moj izbor se sveo na pioneer-ove 17-ice TS 1756 II koje kostaju oko 2000 dinara.Za te pare dobijate kvalitetan zvucnik.
izgelda ovako :
spec :
Dimensions (WxDxH) / Weight Car speaker : Diameter 16.5 cm
Dimensions - Diameter 16.5 cm
Localisation English
Speaker Type Coaxial - 2-way - passive
Speaker Diameter 170mm
Nominal (RMS) Output Power 35 Watt
Max Output Power 160 Watt
Media Included Qty 30 - 22000 Hz
Sensitivity 92 dB
Connectivity Technology Cable
Speakers Included Car speaker - 170mm - 2-way - 35 Watt - 30 - 22000 Hz - cable
Driver Details Car speaker : 1 x tweeter driver - 42mm ª Car speaker : 1 x woofer driver - 170mm - polypropylene
Diameter 14.7 cm
Mounting Depth 4.6 cm
Sve pasuje shraf na shraf tako da nema problema prilikom ugradnje.
UZ njih stizu i adapteri za konektore tako da nema problema ni prilikom vezivanja.
Sto se tice kvaliteta zvuka zaista sam zadovoljan.Cist i jasan zvuk iako si vezani na fabricki cd player.
Znaci...preporucujem ih
sad gledam ove fabricke,cini mi se da su moji drugaciji .... ali nebitno,znaci dobri su ovi pioneer,zadovoljan si? nisu skupi,mogao bi i ja da ih nabavim,za zadnja vrata,nece skoditi,a mozda i zamenim ove 'fabricke' u prednjim,cini mi se da su gotovi jbg :x ....?!
zamenio i zadnje..pioneer 13" ts13xx (ne mogu da se setim tacne oznake)
sada je zvuk druga prica..medjutim moram da menjam i cd player.Mislim da ovaj fabricki ne moze da izgura sve ovo...zvao sam verano da pitam za fabricki mp3 i cekam da mi jave cenu
dakle....ljubazno-neljubazni komercijalista iz Verana koga sam ulovio posle nekoliko mejlova i telefonskih poziva mi je rekao sledece sto se tice mp3 za 307....
izbor je veliki..svodi se na clarion ili ti blaupunkt...cena ?
identican cd player sa mp3 kao fabricki za moju 307-icu kosta oko 24 000 !!!!!
ma nisu normalni ! najverovatnije cu da se zezam sa onim adapterima i da upakujem nekog pioneera sa usb portom i miran sam jeste da je i to malo jaca cifra ali barem znam za shta dajem pare
Vidi sta i kako imas da napravis, ali da zadrzis funkcionalnost display-a i daljinskog. Zapamti dje si sta kupio/narucio da znamo svi kako da rijesimo ove probleme.
Mislim da bi se ova tema trebala staviti u sticky za peugeot i citroen vozila jer taj status ima na svim svjetskim forumima za ove dvije marke. Naravno da se nadje resenje, jer bi to potaklo dosta korisnika koji nece previse da komplikuju da pocnu da razmisljaju da unaprijede svoj audio sistem u kolima.
Nisam neki audiofil, ali fabricki zvucnici su tesko njesra . A meni se ne mili raditi oko dodavanja mp3 usb adaptera na fabricku muziku jer nema cd text....
Ja sam u 407-ci na fabricki hu povezao cetvorokanalno pojacalo koje prima high-level inputs-e, izmenjao sve zvucnike u kolima i dodao sub pozadi...pre par dana sam sam poceo da ''renoviram'' ceo sistem. Kad sve zavrsim mozda odem i na neko Sq takmicenje, sve sa fabrickim hu-om
Comment