PEUGEOT 307 1.4 b - Zamena fabricke muzike

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • malivuk406
    CBC Senator XXL
    • 04.04.2007
    • 490
    • Nbg

bravo! super izgleda...

Comment

• Orlando
      CBC Član
      • 26.12.2006
      • 97
      • Beograd

Originally posted by Whistler
      znaci popizdeo sam dok sam skinuo ****ni tapacirung sa vrata !!!!!!!
      otelio sam se !

no...cini mi se da je neko pitao koliko imam zvucnika...6 komada
      a sto se tice zvuka bar meni je jako los....sve bruji i tandrce..ne znam da li je onaj pre mene cepao sve na max ali jbg...

trenutno ubacujem pioneer-e u vrata a kasnije jos nesto

okacicu vam slicice kako je tekla mukotrpna ugradnja
      Sa tim brujanjem sam se patio mesecima. Mislio sam da su fabrički zvučnici odslužili svoje pa sam ubacio Pioneer TS-A 1711 i samo pogoršao situaciju. Problem je na kraju u velikoj površini plastike na vratima. Ona bruji, mada se u manjoj meri brujanje javlja i kod drugara koji ima 307-cu sa petoro vrata. Tapacirung sam skidao jedno dvadeset puta (o polomljenim žabcama da i ne govorim, mada su jeftine-15 dinara po komadu), probao razne gluposti dok nisam poludeo i napunio vrata sa keramičkom vunom. Sada više ništa ne bruji. Nazad su TS-A 1311. Fabrička muzika je izbačena a ubačen je Pioneer 5700. Jeste da više nema informacija na displeju ali i nije neka šteta. Inače postoji adapter za povezivanje Pioneer HU-a sa displejom, ali mi se nešto pare ne bacaju.
      Ako kaniš pobjediti, ne smeš izgubiti

Comment

• mishkom
        CBC Senator XXL
        • 07.08.2007
        • 591
        • N/A
        • N/A

Pa gde si bre Orlando... Nema te 300godina...

Comment

• gordi014
          Moderator
          • 02.10.2004
          • 1049
          • Valjevo, Srbija
          • PEUGEOT 206 XS 1.6

Inače postoji adapter za povezivanje Pioneer HU-a sa displejom, ali mi se nešto pare ne bacaju.
          Koliko košta HU?

Comment

• Whistler
            CBC Član
            • 12.04.2008
            • 36
            • Beograd-Banovo Brdo

do 100 evrica je ako ga najuris kod nas..gotovo je nemoguce naci to djubre da se kupi u nekoj radnji.moze da se poruci preko i mislim da ce stici u srbiju bez problema.
            na jednom otpadu sam nasao adapter ali nije bio na prodaju

Comment

• Orlando
              CBC Član
              • 26.12.2006
              • 97
              • Beograd

@Mishkom
              Obaveze prijatelju. Probaću da se ponovo aktiviram.

@Gordi014
              Platio sam HU oko 150€ pre dve godine. Sada ih ima za oko 10000din. sa sve usb priključkom. Inače zamena je izuzetno jedostavna a od "specijalnih" alata sam jedino koristio štapiće za ražnjiće da bih skinuo fabričku muziku. Ostatak je "boza".

@Whistler
              Da li znaš gde magu da de kupe samo konektori za zvučnike?

Pozdrav
              Ako kaniš pobjediti, ne smeš izgubiti

Comment

• atomski mrav
                CBC Početnik
                • 08.06.2008
                • 6
                • Beograd

ok a da li je neko uspesno odradio neki line in za eksterni mp3 na fabrickom radiju? i ako jeste neke sliek i postupak bi bio fin...

poz, A

Comment

• CikaKure
                  CBC Senator XXL
                  • 14.08.2005
                  • 668
                  • Beograd

Originally posted by Orlando
                  @Mishkom

@Gordi014
                  Platio sam HU oko 150€ pre dve godine. Sada ih ima za oko 10000din. sa sve usb priključkom. Inače zamena je izuzetno jedostavna a od "specijalnih" alata sam jedino koristio štapiće za ražnjiće da bih skinuo fabričku muziku.
                  Jel moze neka slika kako to izgleda i gde si to pazario?

Comment

• depe
                    CBC Član
                    • 30.05.2008
                    • 41
                    • Kraljevo

Moja preporuka za audio sistem je ALPINE 9873 zajedno sa ALPINE zvucnicima kod mene je 6kom ubija od zvuka. Pre nje sam imao neki Sony bio lep za oko sa Pionir zvucnicima nije ni primaknuti Alpini. Cena kompleta je oko 300E ali vredi svaku paru. Jedino sto nema USB.
                    Peugeot klub Srbija
                    Marketing Manager

Comment

• Sigtran
                      CBC Član
                      • 04.04.2008
                      • 92
                      • Beograd
                      • BMW 525i M (E39)

Nezadovoljan sam fabričkim kvalitetom zvuka, prvenstveno mislim da su zvučnici loši. Ne bih menjao RD3, sasvim je OK, jeste nema MP3 ali meni to nije strašno, a lepo radi display (ne moram da spuštam pogled) i komande na volanu (često ih koristim i jako su korisne).

Dakle, trebaju mi preporuke i saveti.

1) Kako se skida tapacirung sa vrata, i prednjih i zadnjih. Čuo sam da ima hrpa žabica koje ga drže? Lome li se iste, i ima li gde da se kupe?

2) Kojih dobrih zvučnika ima kod nas a da su dovoljno osetljivi da rade na RD3 (ne znam kolika mu je snaga, ali verovatno nije velika), i da pritom pasuju "šraf na šraf" sa fabričkim, kako bih sve sam umeo da uradim?

3) Ukoliko nema takvih, pa mora da se burgija, imate li da preporučite neki dobar servis koji bi to profesionalno umeo da odradi, a da mi pritom ne skine kožu s leđa.

Hvala unaped.

Hvala unapred.

Comment

• CikaKure
                        CBC Senator XXL
                        • 14.08.2005
                        • 668
                        • Beograd

Mene takodje zanima neka varijanta gde se iskoristi komanda na volaanu, a ostane konzolni displej u funkciji...
                        Crkavao mi je sarzer vec 2 puta, Head Unit radi i dan danas... Philips je kod mene u autu.
                        Ajd ako neko ima dobru ideju ili iskustvo na ovu temu - da se ne raskupusa pola centralne konzole, da ostanu funkcije na volanu i da se koristi centralni displej, a da pri tome malo kosta i bude dostupno kod nas?

Bas sam skroman, zar ne?

Comment

• Whistler
                          CBC Član
                          • 12.04.2008
                          • 36
                          • Beograd-Banovo Brdo

kad biste citali postove lepo videli bi da pise sve na pocetku ovog posta konkretno...i kako se skida i kako izgleda i preporuka sta kupiti...ili biste na gotovo ?

Comment

• Sigtran
                            CBC Član
                            • 04.04.2008
                            • 92
                            • Beograd
                            • BMW 525i M (E39)

Originally posted by Whistler
                            kad biste citali postove lepo videli bi da pise sve na pocetku ovog posta konkretno...i kako se skida i kako izgleda i preporuka sta kupiti...ili biste na gotovo ?
                            Da, ali nakon zamene zvučnika zaključio si da treba da zameniš i fabrički CD plejer? Jel' ti nije dovoljno jak da pogoni te Pioneer-e? Mislim ne treba da mi trešti da mi probije bubne opne, nego samo da svira dovoljno jako da pri recimo 160-170km/h još uvek ne primećujem zvuk otpora vazduha, motora niti buku kotrljanja... Dakle jako, ali ne toliko da ubija.

Kakav ti je bio utisak nakon zamene samo prednjih zvučnika? Da li se kvalitet zvuka značajno poboljšao nakon zamene i zadnjih? Koje tačno zadnje si kupio? TS-1356? Jel' i oni pasuju "šraf na šraf"?

Hvala.

Comment

• Whistler
                              CBC Član
                              • 12.04.2008
                              • 36
                              • Beograd-Banovo Brdo

"Da, ali nakon zamene zvučnika zaključio si da treba da zameniš i fabrički CD plejer? Jel' ti nije dovoljno jak da pogoni te Pioneer-e? Mislim ne treba da mi trešti da mi probije bubne opne, nego samo da svira dovoljno jako da pri recimo 160-170km/h još uvek ne primećujem zvuk otpora vazduha, motora niti buku kotrljanja... Dakle jako, ali ne toliko da ubija. "

Elem...zamena samo zbog nedostatka MP3 opcije a ne zbog jacine.I ne radi se o jacini vec o cistini zvuka...to su dve razlicite stvari...niko nije ni pomenuo to treshti ili slicno...

"Kakav ti je bio utisak nakon zamene samo prednjih zvučnika? Da li se kvalitet zvuka značajno poboljšao nakon zamene i zadnjih? Koje tačno zadnje si kupio? TS-1356? Jel' i oni pasuju "šraf na šraf"? "

Utisak je jako pozitivan,i naravno da se poboljsao kvalitet zvuka nakon zamene.Ipak su fabrciki jeftini zvucnici sa papirnom membranom a pioneer je pioneer.Tako da...uzeo sam TS-1356 bas kao sto si rekao i sve pasuje sraf na sraf...

Comment

• Sigtran
                                CBC Član
                                • 04.04.2008
                                • 92
                                • Beograd
                                • BMW 525i M (E39)

Originally posted by Orlando

Sa tim brujanjem sam se patio mesecima. Mislio sam da su fabrički zvučnici odslužili svoje pa sam ubacio Pioneer TS-A 1711 i samo pogoršao situaciju. Problem je na kraju u velikoj površini plastike na vratima. Ona bruji, mada se u manjoj meri brujanje javlja i kod drugara koji ima 307-cu sa petoro vrata. Tapacirung sam skidao jedno dvadeset puta (o polomljenim žabcama da i ne govorim, mada su jeftine-15 dinara po komadu), probao razne gluposti dok nisam poludeo i napunio vrata sa keramičkom vunom. Sada više ništa ne bruji.
                                Ja zamenio fabričke za TS-1756II, i imam isti problem kao ti, brujanje se pogoršalo, valjda zato što su sada basovi jači.

Dakle, možeš li malo detalja, kakva je to keramička vuna, gde se kupuje, koliko mi treba, gde si je tačno stavio, itd....

Hvala unapred.

Comment

Working...
                                X