Koji all-in-one gps + slide tft + dvd?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • cant_decide_what_to_drive
    CBC Član
    • 30.11.2006
    • 87

Hm pazi stoji to sto kazes ali to se kosi sa osnovnom idejom svega ovoga a to je naci kosooki uredjaj za trecinu cene alpine/pioneer/kenwood navigacije/dvd-a koji je uz to i bolji.

Npr pioneer od 1800e koji sam probao:

- pusta mape sa dvd-a, dok kinez to radi sa kartice; dakle ne moze dvd/mp3/cd/itd dok radi navigacija; kinezu sd port radi dok se pusta dvd bez problema
    - kinez ima windows pa biras koji ces softver i mape za navigaciju prostom zamenom SD kartice; kod ovih brandiranih si osudjen na OEM koji su izabrali

To su meni stvari koje eliminisu uredjaj iz razmatranja uopste. Hajd da sam nasao nesto u rangu ~1200e, brand-name i da radi makar osnovne stvari koje sam naveo u prvim porukama ove teme, pa i da razmisljam o tome. Ali svi su blizi 2000e (4x skuplje od kineza) i jos i ne rade sve sto i oni. Pa samog sebe ne mogu da ubedim zasto bih uopste uzimao to.

Firma je IPPEC. Pogledaj: http://www.ippec.com/pros.asp

Comment

• bakara
      CBC Senator XXL
      • 29.01.2005
      • 977
      • nBGd

hmm...a posto je ovaj?

pozdrav

Comment

CBC Član
        • 30.11.2006
        • 87

Prethodna 4.3" verzija toga je 400e, a pretpostavljam da ce poceti da uvoze i tu novu kad rasprodaju stare i kad kinezi pocnu da salju nove. Cena bi trebalo da ostane ista i za taj novi, posto pratim vec neko vreme kako ovi acb-tuning formiraju cene i povremeno zamenjuju uredjaje novijim verzijama u ponudi na sajtu.

Comment

• Kad_JurimJurim
          CBC Član
          • 04.03.2008
          • 47
          • Beograd
          • Brera 1750 TBi

E... sta bi s ovim? Jesi li uzeo na kraju ovu munju? Kako se cini?
          Realno...

Comment

CBC Član
            • 30.11.2006
            • 87

Malo se oduzilo zbog obaveza ali je i dalje u planu! Javljam cim ga ugradim i testiram.

Comment

• E_K_V
              CBC Senator
              • 09.05.2005
              • 220
              • Podgorica

ovaj IPPEC izgleda interesantno....cak im i sajt izgleda ok...pa i potenciraju da prodaju samo kvalitetne uredjaje pa ako je tako onda ostaje da se vidi kako se moze doci do nekog od ovih uredjaja??? da li ih neko prodaje u evropi???
              FERRARI THE ULTIMATE DREAM MACHINE

there is nothing like ferrari.georgeus design and precision performance are the hallmarks of Enzo Ferrari`s automobiles....

Comment

CBC Član
                • 30.11.2006
                • 87

Da, dosta njih uvozi ove ali ih ne prodaju pod brandom ippec jer i nije neki brand nego izmisljaju svoje oznake, pa je nekad tesko prepoznati o cemu se radi. Ja cu da probam ovaj sa acd-tuning.be.

Comment

• E_K_V
                  CBC Senator
                  • 09.05.2005
                  • 220
                  • Podgorica

ja cekam tvoje utiske....vec sam se ozbiljno zagrijao da uzmem ovako nesto...samo moze biti problem kako da ja uCG dodjem do takvog uredjaja

there is nothing like ferrari.georgeus design and precision performance are the hallmarks of Enzo Ferrari`s automobiles....

Comment

CBC Član
                    • 30.11.2006
                    • 87

Pa evo da javim da je stigao uredjaj i da ne umem da ga povezem (kablovi ne pasuju naravno, ima euro jack ali alfa ima nesto deseto za ovaj Bose sa pojacalom).

Takodje i servis u kome sam probao kaze da ne moze da ga nakaci na amplifier (fabricki) bez nekog pretvaraca napona za koji tek treba da mi jave da li mogu da ga nabave i po kojoj ceni, zatim ne mogu da povezu kontrole na volanu, ne mogu da iskoriste postojecu gsp antenu vec moraju da provlace novu, i ne mogu da povezu cd charger koji je u gepeku.

Ja sam stvarno ne znam kako to da uradim.. izvadio sam postojeci, to sam provalio kako ide, povezao ovaj novi na struju, probao u ruci radi navigacija pozicionirala me je, ali to je to, zvuk nisam cuo posto konektori ne pasuju.

Tako da ostaje da pokusam jos po nekim servisima, mozda bude vise srece, ili da ga prodajem dalje. Imate neke sugestije?

Comment

• E_K_V
                      CBC Senator
                      • 09.05.2005
                      • 220
                      • Podgorica

hm...a sta ti imas u alfi???fabricku navigaciju??? ja se ne bih puno maltretirao oko konektora, vec bih makao i jedan i drugi i spojio to direktno...naravno stavio neke buksne cisto da bude seljacki zica na zicu..a sto se tice zvucnika jel to tvoje cudo ima neko fabricko pojacalo jer ako nema onda opet izlase sa novog uredjaj povezes direktno na zvucnike...a ako si imao sarzer e tu mislim da ti nema pomoci, isto vazi za komande na volanu ili ako je povezana muzika na neki displej na kontrolnoj i sl) ...ali pored ovakvog uredjaja mislim da ti nece ni trebati...ja bih to ovako rijesio i naravno ne bih isao u servis...sam svoj majstor nego reci ti meni kako izgleda to cudo...kakav je kvalitet ovako od oka ili djeluje jeftino mozda???

Comment

CBC Član
                        • 30.11.2006
                        • 87

Ocekivao sam da deluje jeftinije tako da je ok sto se toga tice, ali cekaj da ga ugradim prvo, ovako ne mogu da ocenim. Tako da slike i vise o tome kako izgleda i kakav je u radu moze tek posto nadjem nekoga da ga ugradi.

Mozda nisi video pa si ponovo pitao, ali bas u prethodnoj poruci sam napisao da alfa ima fabricko pojacalo i da je to jedan od razloga zbog kojih ne znam kako da ga povezem, a ovaj iz servisa me ubedjuje da se naponi ne poklapaju. A ozvucenje je Bose pa ne bih da mu kvarim koncepciju i preskacem pojacalo.

U alfi je fabricka navigacija, trenutno, da. I od svih konektora pasuje samo 'power'.

Comment

• E_K_V
                          CBC Senator
                          • 09.05.2005
                          • 220
                          • Podgorica

ja sam procitao prethodni post ali mi nije bio bas najjasniji??? naponi se ne poklapaju??? ako alfa ima fabricko pojacalo ne vjerujem da radi drugacije nego li bilo koje drugo pojacalo...sto zanci da treba da povezes jednu zicu(obicno plava za elektricnu antenu) koja ce da pali pojacalo kad se upali plejer i naravno da onda iskoristis izlaze za pojacalo koje novi HU vjerovatno ima...mada gledajuci sliku ja ih ne vidjeh jer se ne vidi sve...ja sam fabricku muziku u audiu A6 mijenjao..a on jos ima i vufer, sve smo povezali i sve radi kako treba iako elektricar kod koga smo bili nije imao pojma sta treba da radi...a kad je zavrsio sve je ogresno povezao...
                          ono sto ti ranije rekao mislim da je tacno i da mozes da zaboravis na dodatne kontrole na volanu...razne info displeje i sl ako si to ranije imao...mozda bi trebao da slikas trenutnu situaciju da postavis ovdje...vjerovatno ce neko moci da ti pomogne

Comment

• bakara
                            CBC Senator XXL
                            • 29.01.2005
                            • 977
                            • nBGd

Da, ne bi bilo lose da postavis slike neugradjenog uredjaja i kazes nam koliko te je izasao?
                            pozdrav

Comment

CBC Član
                              • 30.11.2006
                              • 87

Ugradio sam ga konacno!!! Za nepoverovati koliko je trebalo da se nadje ovde dovoljno hrabra dusa u servisu koja bi se prihvatila ugradjivanja. Slike uskoro obecavam, nisam se setio da ga uslikam od tada. Samo pustam spotove u autu, fenomenalan je. Softver je zadovoljavajuce brzine, blago retardiran oko nekih stvari kao i svi kinezi, nema previse podesavanja i dzidza bidza, jednostavno radi te funkcije koje radi.

Radi dual zone koji je jedan od osnovnih razloga kupovine bas ovog uredjaja, dakle GPS i u pozadini muzika sa dvd ili usb ili radio ili nesto trece. Ima handsfree carkit (bluetooth), podesi se za minut, radi dobro. ima ugradjen mikrofon, ne znam gde je ali radi i to za potrebe telefoniranja. Sagovornik prepozna da je speakerfon u pitanju ali se skroz normalno prica. Nove asocijacije sa istim telefonom su automatske nakon prvog unosenja security code-a na telefonu (cetiri nule).

Cita vecinu mpeg4,divx,xvid, itd. Nije citao neke wmv ali nisam tacno obracao paznju koji codec je u pitanju, nije mi bilo mnogo znacajno. U svakom slucaju mozete rekonvertovati sa virtualdub ili premiere. Izasao je 500e okruglo, preko acd tuning ciji sam link dao vec u prethodnim porukama. Ne znam da li ga i dalje prodaju ili sta posto ga ne vidim na naslovnog njihovog sajta vise, posaljite im mail ako vas zanima, brzi su. Mada kontam da mozete povoljnije proci direktnom kupovinom iz kine. Ja jednostavno nisam hteo da se bavim glupostima oko uvoza i da rizikujem sa kinezima, pa sam narucio od lokalaca koji su igrom slucaja imali uredjaj koji zadovoljava sve kriterijume. Povezali su ga na bose pojacalo koje je vec bilo u autu, ok je zvuk sta ga znam nisam imao ni ranije neke kvalitetnije snimke, ja se zadovoljavam mp3 zvukom pa koliko on pruza, ovaj sigurno moze da reprodukuje zadovoljavajuce.

Ima ugradjen funkcionalan gps modul, vrti windows mobile (windows CE 5.0) sa nekim autostart softverom koji nisam provalio sta je, ali sluzi da se lako obave osnovna setovanja i izabere putanja do navigacije koju pokrecete sa sd kartice, radi sa svim softverima koji rade na win CE 5.0. Do sad sam probavao route66, imam iGO i Tomtom6 koje cu jos testirati, i mozda onaj Navigon pa da vidimo koji ostaje definitivno. A mozete nositi i par SD 2gb kartica pa samo menjati po potrebi u autu. Peh je sto su mi u servisu koji je ugradjivao navigaciju polomili konektor na kablu ka gps anteni tako da to sada vise ne funkcionise. Tj pokrene se softver i sve ali nema signala iz antene, dakle nista od satelita i navigacije. Sad ih jurim da poprave to. Vecito neke komplikacije i gubljenje vremena.

Ekran ima dva moda, jedan mi deluje svetliji a drugi kao oni 'interlaced' sa manje aktivnih linija, taj drugi daje precizniju sliku u filmovima i manje sprzenih povrsina, a prvi svetliji je koristan preko dana kada je sunce pa se slabije vidi. Na direktnom suncu se ne vidi bas puno tj .. onako mozes da citas mapu i to ali za video.. trazi hlad ili tiltuj tft na dole.

Touch screen radi bez greske i ceo softver ima brzi odziv nego sto sam ocekivao. Nije munja brz i to, ne ocekujte cuda, ali uopste nije dosadno spor. Izgleda da nije prekomplikovan pa ga to vadi. Mogao bi imati i neke korisne stvari tipa da pamti do kog sam avi fajla stigao pa da nastavi kad se ponovo ukljuci, al hajde sad ne moze sve za 500e.

Ima sa prednje strane mali usb data port, sa njega cita usb flash ili radi ipod kontrolu, vrlo korisno. Razmisljam se da montiram eksterni 250hdd ispod sedista i povezem ga preko ovog porta, onda ne moram ni dvdove da menjam. Lenjost, sta cete.

Ima AV input (za spoljnu kameru na primer) i senzor za kacenje na menjac da oseti kad je rikverc pa da je upali kad ubacite u rikverc automatski (parkiranje itd). Narucio sam neku malu kinesku infrared da isprobam kako ovo radi. Cak bih je pre stavljao napred da imam neki pregled nocu, mada ne znam koliko je korisno posto je ipak nize postavljen uredjaj. Ali probacu, cisto igre radi.

Igrao sam se u izlozbenom salonu malo sa kenwoodima, alpine i jos nekim 7" screen rollout navigacijama. Ekran je na nekima od njih nesto bolji, i mozda kvalitet plastike i to. Ali nista sto vredi 3x vise para, ma neopravdano i bezobrazno su preskupi. Nije problem ni dati to da stvarno znam za sta dajem, nego ne mogu pred sobom da opravdam tu cenu jednostavno, kad ovaj za 500e (ili ~200 USD na kineskom sajtu + troskovi slanja) realno radi posao. Videcemo posle par meseci, mozda pocne da mi ide na zivce nesto ali za sada sam more than happy.

Pitajte ako vas nesto zanima i hvala svima na pomoci i sugestijama do sada.

Comment

CBC Član
                                • 30.11.2006
                                • 87

Ako ste zadovoljni opisom, pomozite mi da nadjem koji konektor je koriscen na gps anteni, kako bi mi proradio i gps na ovom uredjaju:

hvala

Comment

Working...
                                X