Dijagnosticka oprema!!!???

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • campi
    CBC Veteran
    • 11.06.2005
    • 169
    • Srbija

slicna prica....

Pozdrav svima sa konf-e ..da kazem i ja nesto na svu ovu basu pricu o NEZNANJU ...komsija je imao Golfa 3 ...jednog dana nije auto hteo da pali nikako...negde je pozvao lika sa oglasa valjda (nebitno) ...dosao lik sa laptop-om vezao na interfejs i dijagnostikovao da nevalja neki senzo i da ovaj ode da ga kupi.....kupio ga...kada su ga zamenili auto mrtav i dalje..odgovor je bio ......NEZNAM MENI PROGRAM KAZE DA TI JE U KVARU TAJ SENZOR...uzeo za dolazak 30evra ...slicno posle pozvao i drugog isto kupio jos neki deo i nist ai platio mu "dolazak" jos 30evra ...po dolasku treceg majstora ovaj je konstatovao da tu na ulici nemoze nista da mora da ga slap au servis i tako je i bilo gde je vadio senzor po senzor....dok nije "napipao" kvar ...uzrok problema je bila bombina )))

Drugi slucaj ..rodjak vozi Audi 100 i imao je problem sa ubrizgavanjem i sam je nesto pokusavao ali nije imao podatke o pritiscima benzina u sistemu itd...vadio je benz pumpu mnogo puta i nist ai otisao u servis gd emuje majstor odma rekao da mu nevalja benz pumpa....i d aima 2 opcije da mu ugradi njegovu polovnu (70e) ili novu (120e) plus ruke ovaj je pristao na polovnu.....ostavio je auto i podigao ga sutradan....posle pola dana auto je poceo slicno da s elos eponasa ..rodjak nebudi lenj izvadi opet pumpu i prepozna da u servisu mu nisu uopste menjali pumpu ostala je njegova a naplacena je 70e...vratio s eu servis i reklamirao ...na sta je majstore rekao "JEL TI OCES DA KAZES DA SAM JA LOPOV"....
    P.S. Cuveni majstor Prle iz Vranica (kraj beograda) neidite nikako ako nekog ima u blizini u taj servis

Comment

• campi
      CBC Veteran
      • 11.06.2005
      • 169
      • Srbija

jos o neznanju....

Pa glavni problem je neobrazovanje ....u svemu u ovoj zemlji tako da ono stavlja na muku "majstrore" koji deru a neznaju i sto je najgore prave jos vecu stetu na autu koji "popravljaju" evo prijatelj iz Ambasade jedne iz Bg-a (stranac) imao je problema sa svojim BMW-om 5-com 2000-to sa ABS kocnicama odvezao je auto u Radulovic servis (ovlasteni uvoznik) gde je auto stajao pune 3 nedelje...coveku je bio potreban auto i stalno se javljao servisu raspitujuci se ...odgovori su bili ..." KVAR JE SPECIFICAN ..CEKAMO ODGOVOR IZ NEMACKE ....."i sve u tom stilu.....i slucajno je po preporuci odvezao u drugi servis .....gde mu je covek za jedan dan sredio auto ...cena usluge bila je 300evra..nast aje castio coveka jos 200 evra i od tada tu odrzava svoj auto...kvar je bio u senzoru u tocku levom .....a popravka cisto malo samo ociscen i mrdnut senzor....))))

sto bi rekao narod "ko umije njemu DVI-JE"

Comment

• Valent Vudriga
        CBC Senator XXL
        • 02.04.2005
        • 2778
        • USA

Ovdje imamo jos jedan izvjestaj o nedostatnom dijagnostickom pristupu, koji je baziran iskljucivo na oslanjanje na PCM da nam pokaze problem. PCM je limitiran u toj funkciji. Iako je OBD II tehnologija puno bolja od prijasnje, jos uvijek nije sveobuhvatna. OBD III je u pripremi, a kad ce izaci ne zna se.
        Isto kao ni koje samodijagnosticke kapacitete ce imati. I cijena proizvodnje moze biti prepreka za upotrebu tako visokosofisticiranog nivoa tehnologije.

Govori se da ako dodje do prekoracenja nivoa emisije stetnih plinova, ili do problema koji moze ugroziti komponente vozila, da ce se automatski ogranicavati broj palenja motora i predjenih kilometara kako bi se vlasniku dalo do znanja da mora hitno u garazu.

Vjerojatno je svima poznato da vise klase vozila vec imaju ugradjenu satelitsku komunikaciju sa prizvodjacem te da su u stanju citati memoriju kompjutera.

"Halo gospodine Stojanovicu, ovdje Crvena Zastava. Gospodja koja vozi iza vas se zali da vam prdac sadrzi previse sumpora."

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141
          • Beograd, barajevo-zemun
          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

odgovor je bio ......NEZNAM
          za taj odogovor ja nista ne placam nikome, ko ne zna posao to neka uci na drugom mestu a meni moze samo da doplati sto sam bio dovoljno blesav da mu pustim da se "vezba"...

malo karikiram, ali cim cujem takav odgovor da neko nesto radi a ne zna zasto to radi ili ga odmah posaljem kuci jer samo smeta i sve su sanse da ce nesto zestoko da pokvari ili ja preuzimam komandu koju samo izvrsava taj sto dolazi na posao sa "ne znam".

kao i svaki pasivni instrument, komjuter dijagnostike je samo glupa sprava, koja nikome nista nikada ne kaze, samo opisuje postojece stanje koliko moze, a to sto taj neko ne ume da cita (cita iz kompjutera na njegovom jeziku) sta to pise je strasno

svakavke gluposti u tehnickom smislu mogu da se cuju svakoga dana u raznim domenima, i da se jos traze pare za cirkus.

srecom, pa zahtevna tehnologija relativno brzo otkaci te zalutale sto ne misle glavom vec slepo veruju glupoj masini i ono sto zapravo i ne pise nigde da je uzrok problema.
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

Working...
          X