Dijagnostika za Alfu 145

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Nikola
    CBC Senator XXL
    • 29.09.2004
    • 975
    • Indjija/Vojvodina

Originally posted by stex
    www.carhelp.info/forums/index.php Potrebna je registracija i znanje ruskog jezika.

Qure vrati se!!!

.:Cuore Sportivo:.
    Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• dranix
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 3079
      • Antwerpen/Belgium
      • Saab 9-3

Tu je Nenad. Majstor za Ruskinje

Comment

• dranix
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 3079
        • Antwerpen/Belgium
        • Saab 9-3

Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

Evo ti VISA sema ali ne garantujem za ispravnost.

Licno se ne bi grejao za ovu semu a posebno za onaj Dos software sa grafikom ko da je nogama pisao program i sto VISA mora da ima i com1 i com2 slobodan. Ipak je to pomalo nezgodna stvar. Znamo i za bolje

Comment

• Darth Nihilus
          CBC Senator XXL
          • 13.04.2005
          • 417
          • Srbija, Paracin

pa odaj nam tajnu.
          Do not underestimate the power of the Dark Side

Comment

• darko-sice
            CBC Senator
            • 01.11.2005
            • 200
            • Aleksinac

Mogu ti reci da jeftiniju univerzalnu dijagnostiku nemozes nigde naci,e sad jeste malo prostiji soft ali je korisna,ja je imam i mogu ti reci da sam prezadovoljan njome...svi mi znamo da je najbolja dijagnostika ona fabricka,ali se za to brate nema "vremana" na pretek....mislim da je visa najbolja "home" varijanta...
            POZDRAV

Comment

• Boki Ar
              CBC Senator XXL
              • 11.11.2004
              • 2827
              • Aranđelovac
              • Vektra

Dijagnostika

Shema je ok,no problem je sadržaj onog "Atmela" bez kojeg ne može nikako...
              Softver jeste DOS ali osvedočeno radi vrlo dobro, dapače odlično.
              No,Stex ...opet ti drugarski kažem da ako ti to nije preko potrebno,a verujem da nije(ne kači se auto na comp. svaki dan) zaboraviš na celu priču.
              Da ne bude "čuvanje znanja" i sl. opet te pozivam da se osećaš slobodnim i posetiš me kad se dogovorimo.
              Kontakt imaš u profilu...
              Pozdrav!
              BP

Comment

• dranix
                CBC Senator XXL
                • 04.10.2004
                • 3079
                • Antwerpen/Belgium
                • Saab 9-3

Treba se jasno podvuci crta izmedju amatera i profesionalaca ne samo po znanju, jer ga mnogi amateri imaju vise nego profesionalci, vec po tome koliko se oprema koristi.
                Bocina ponuda je veoma drugarska sto se tice besplatne dijagnostike. Dijagnosticke seanse kostaju u Belgiji od 60 do 130 evrica zavisno koji je auto.
                Posto je moja bransa elektronika a nikako automobili kad bi meni neko nepoznat trazio semu (kompletno uputstvo) ja bi mu samo programirao taj Atmel sto ti kazes Boco i to je najvise sto bi se moglo.
                Shvatite da neki ljudi mozda zive od svog rada a to je bas taj dijagnosticki set. Ne slazem se sa cenom i sa tvrdnjom Darka da je to najjevtinije i najbolje. Pitajte Bocu koliko kosta VISA a ja vam kazem da "Mobydic" sa dva kabla kosta SAMO 150 evrica. Daleko moderniji i bolji univerzalni dijagnosticki set. Nema potrebe za oba serijska porta odjednom niti mu je software onako horror (bar po izgledu) kao onaj od Visa sistema.
                Posto moje postojanje ovde na forumu nije da cuvam tajne "kao zmija noge" jer sam tek samo guster evo vam i adrese gde mozete naci informacije za gore navedeno. Ne kazem da nema negde jos bolje ili jevtinije jer me, ponavljam, takve stvari ne zanimaju posebno (cisto tehnicki i iz radoznalosti).

www.ozenelektronik.com/ da, Turci su napredniji od nas, niste znali?

ima da se kupi recimo i ovde: http://www.digimar.be/scantool/scanproducts.html

a software je odavde : www.digimoto.com/

"Lite" je naravno besplatan a onaj 3.7 ima da se nadje sa crack-om na netu a ako bude problema imam ga i ja pa se obratite. Nazalost probao sam samo da li radi crack jer software vrsi analizu portova a nemam "spravicu" pa ne ide dalje a mrzelo me je nesto da ga "emuliram" kao da se nesto nalazi ukljuceno. To su vam onako na brzaka skupljene informacije. Treba traziti vise po netu i moguce je da se svasta nadje, nego, ko ce to da radi za 150 evra.

Ponavljam da se uredjaj pojavio u Elektoru 7/8 (letnji dvobroj) 2005 sa detaljnim opisaom rada (u tehnickom smislu) pa ako nekoga i to zanima da postavim.

Comment

• Boki Ar
                  CBC Senator XXL
                  • 11.11.2004
                  • 2827
                  • Aranđelovac
                  • Vektra

Dijagnostika

Ok je Dranix
                  No ,ovi programi su zasnovani na OBD ISO 9141 te kao takvi ne završavaju pos*o na Alfi.
                  Pozdrav!
                  BP

Comment

• Darth Nihilus
                    CBC Senator XXL
                    • 13.04.2005
                    • 417
                    • Srbija, Paracin

Po struci sam elektroničar, programirao sam mikrokontrolere još 90-ih godina, prvo Microchip PIC-ove a posle i Atmel proizvode, pisao neke programčiće za njih, setite se kako gledate Sat Tv , nekad je to radio Season interface , imam sadržaje i Atmela i seriskog eeproma za Vistu, pa ću kad nahvatam vremena da napravim pločicu i polemim komponente. Hvala na ponudi, ako prolazim, svraćam na dijagnostiku i pivo . Problem je ovde što niko nema dijagnostiku za Alfe, a pogotovo za one koje nemaju OBD, a daleko je da idem do Niša ili BG-a, pogotovo sa današnjom cenom goriva i putarine. Ima ovde lik koji remontuje Bosch pumpe za dizele i ima njihov preskupo plaćeni dijagnostički kompjuter, koji bi trebao i moju Alfu da radi, a problem je ,pogađate, ŠTO NE ZNAJU DA GA KORISTE!
                    Do not underestimate the power of the Dark Side

Comment

• Valent Vudriga
                      CBC Senator XXL
                      • 02.04.2005
                      • 2778
                      • USA

Stex...Taj auto radi Visa uniscan,nije mi poznato da postoji poseban program i i nterfejs samo za nju...
                      Moze li netko pojasniti situaciju sa Visom? Gledao sam na WWW i nabrajaju da radi toliko puno modela. Dali se to odnosi na OBD I nivo ili ih radi samo na
                      OBD II nivou gdje postoji 16pin uticnica.

Ako moze raditi sve te aute na OBD I nivou, u cemu je tajna? Dali zato sto su u svima Bosh kompjuteri ili nesto trece?

Comment

• darko-sice
                        CBC Senator
                        • 01.11.2005
                        • 200
                        • Aleksinac

Dranix nismo se mi razumeli,kada sam rekao "najeftinija" mislio sam na samogradnju plocice,bez kupovine uredjaja... zto sam i rekao da je najbolja...
                        POZDRAV

Comment

• Boki Ar
                          CBC Senator XXL
                          • 11.11.2004
                          • 2827
                          • Aranđelovac
                          • Vektra

VISA

Valent,naći ću potpun spisak šta radi i poslaću...
                          Radi ne samo Bosch nego i Marelli i Weber i Sagem i ni sam ne znam šta već.Lično , dugo sam bio protiv ovog programa (ponajviše me "nervirao" zbog 2 COMa) , no kad sam video spisak... rekoh,ako ovo radi 30% od navedenog,ok je...ispostavilo se da radi mnogo,mnogo više.
                          Pozdrav!
                          BP

Comment

• dranix
                            CBC Senator XXL
                            • 04.10.2004
                            • 3079
                            • Antwerpen/Belgium
                            • Saab 9-3

Pa nije Darko problem sesti i uraditi plocicu posto su to sasvim jednostavne konstrukcije sa par elemenata. Nego kako isprogramirati kontroler? Prvo, cime? Da kupis programator ili da pravis i njega za jedan komad? Ne isplati se to na kraju krajeva. Jos s obzirom na trziste u SCG. Ma nije zgodno a ni bas sasvim jevtino. U zapadnoj Evropi se ne isplati garant. Materijal je skup u principu kad se kupuje na malo a na veliko ti dodje neverovatno jevtin. Jedino sto mozes da kazes da si nesto napravio sam. To je isto svojevrsno zadovoljstvo. Ovde imas u prodavnicama materijala recimo servis da ti se nesto isprogramira ako imas napisan program. To je u SCG jos uvek veoma retko. Najbolje je da svako radi svoj posao. Treba dosta vremena da se ulozi u odredjenu problematiku i resavanje funkcionalnih problema a to strahovito mnogo kosta. Svako bi da nesto dobije na tanjiru a nama je recimo skupo da platimo mozda reda 10-tak evra ekstra za programirani kontroler. Ne vidim logiku. Ako si mislio cisto na samogradnju u vidu sklapanja kita to je druga stvar. Znam ja da su elementi osim onog Atmela i eeproma sasvim "obicni". Ja sada imam sve to sto treba kod kuce u fijokicama (osim Atmela). Meni je samo malo smesno da je tako visoka cena za takav rang uredjaja. Voleo bi da znam ko je autor tog celog projekta ali je kao sto vidim to "top secret". Niko zvanicno ne prodaje gotov proizvod. Sve neka fama. Pa tako smo mi pravili jos pre 20 plus godina svasta korisno kad nije bilo nista da se kupi fabricko. Sada vise nije isto pa svaka samogradnja gubi onu vaznost a mozda to sve ide i sa godinama. Posle izvesnog duzeg vremena pocne se veoma selektivno posmatrati masa raznoraznih sema "koje obecavaju". Mene licno veoma retko nesto ugreje sto vidim mada pratim jos uvek a ne znam ni sam zasto. Navika valjda.

Comment

• Valent Vudriga
                              CBC Senator XXL
                              • 02.04.2005
                              • 2778
                              • USA

rekoh,ako ovo radi 30% od navedenog,ok je...ispostavilo se da radi mnogo,mnogo više.
                              Pa bas me zanima. Koliko raznih kablova se mora kupiti, dali su ukljuceni u istu cijenu. Koji obim poslova obavlja isti software. Za BMW, Benz, Opel i VAG mora se uzeti dodatni software i kablovi. Dali Uniscan ima graficki prikaz parametara za razliku od numerickog?
                              Dali je 450E cijena za goli aparat na koji se mora dokupiti dosta dodataka
                              ili ...............?

Comment

• dranix
                                CBC Senator XXL
                                • 04.10.2004
                                • 3079
                                • Antwerpen/Belgium
                                • Saab 9-3

Ja bi ipak voleo da vidim na fotki ceo set VISA. Tako stvari postaju jasnije. Zar niko nije nasao za shodno da napise uputstvo za upotrebu ili je i to velika tajna. Daj nam bre Boco malo mesa na kostima sto kaze Boost. Ovo citaju svi ucesnici foruma. Mislite li stvarno da neko razume sve ovo ili vas i nije briga?
                                Ja bi bas voleo da postoji nesto sto "moze sve" a da bude upotrebljivo u radionicarskim uslovima i da uputstvo za upotrebu ne podrazumeva diplomu ETF i tri toma. Takvima i ne treba nista jer onih par parametara koje mogu da ocitaju mogu da nauce 6 puta napamet a automehanicarski zanat 36 puta. Alat po meni sluzi da olaksa posao i da se "kupi" vreme. Sve sto nije tako NIJE za profesionalnu upotrebu mada se veoma uspesno mozemo igrati kad vreme nije vazan faktor. Naravno, ako znamo kako se igrati odredjenom igrackom.

Imam ja Valent ekrane VISA software-a a mozes ih naci i na :

Moram da dodam za vecinu ucesnika foruma da neki uredjaji (hardware) mogu da rade sa razlicitim vrstama (od razlicitih proizvodjaca) software-a i da oni izmedju sebe cesto NEMAJU nikakve veze. Neprestano se vrsi dogradnja software-a (svih vrsta) i za to postoje forumi gde se raspravljaju funkcije i korisnici daju primedbe a programeri koji aktivno ucestvuju komentarisu i prepravljaju svoj software ako je to korisno. Kao i kod svakog software-a, ne postoji konacni proizvod vec samo verzije i verzije. Zato da vas ne cudi kad vidite razne vrste prikaza na ekranu jer interface moze biti potpuno isti a software potpuno drugaciji u estetskom ili funkcionalnom smislu. Ova vrsta "nauke" je u usponu zbog preskupih "krstenih" dijagnostickih aparata. Kako i ne bi kad je razlika u ceni po 10,20 i cak 50 puta. Da, bas toliko, ne preterujem ni malo. Jedan laptop je postao jevtin a ima mnogo potencijala samo to treba inplementirati u upravljanje odredjenim periferijama (automobil) preko za to prilagodjenih interface-a.

Comment

Working...
                                X