AJ ako neko zna kako da resim problem . Gurnem kljuc a on prijavi
security failure i nece da pokrene kola samo vergla Cak sam i akumulator otkacio i nista
Imas gresku na "CODE" sistemu.Postoji dosta mogucih uzroka.Da li imas drugi kljuc,ako imas probaj sa njim.Toliko ti mozes da uradis a dalje...Da li imas kod karticu ili petocifreni broj sa nje oznacen sa "elektonic code"?
Koji motor,koje godiste?Istorija problema,da li se desavao ranije,da li je auto bio udaren,uleteo u rupu na putu?Vise informacija
motor 1.9 jtd 59/80 ,2002g probao sam s drugim kljucem i nista , karticu nemam , auto sam parkirao i kad sam hteo ponovo da krenem jadac. Cak sam i otkacio akumulator ali nista. Nije udaran ali sam pre neki dan naleteo na kamencinu i malo iskrivio felnu.
Znam da mi ne gine sutra diagnostika i da moram da ga slepam .
Neverovatno da krs nece da prepozna oba kljuca.
Eee bio na diagnostici i .. pise da je greska u Imobilajzeru(izvinite ako nisam lepo napisao) . i sta sad ..
To jest bio sam kod dvoice razlicitih tipova jer kod nas Delta ne radi elrktronoku kaze mi tip koga sam zvao.
E sad jadan mi kaze da das 150 evr. da ti * ubacim nov softver u comp i to cas za pola sat i ti ima da radi, a drugi mi rece da je verovatno greska u klucu i da treba da se nareze drugi .
J...te sta sad kd kod nas nema judski covek de da otkloni kvar .
Da, to je ta prica oko nagadjanja i zamene delova dok se napamet ne ubode problem. A vlasnik auta nek finansira isprobavanja i zamenu ispravnih delova.
Ma danas sam slepovao auto od jednog do drugog ko idiot i na kraju ga vratio kuci neobavljena posla sa praznim akumulatorom Bar da sam zavrsio posao pa da ni ne bude zao ovako sam opet na pocetku .
Car Security Failure means that the "handshaking" process between the ECU and CODE Immobiliser computer, managed by the Body Computer, has not completed successfully. There could be many causes, for example
* Battery Problems - low battery could cause incorrect voltages and bad messages.
* Poor Contact on CODE Antenna - as shown by Deckchair's picture in post 5, if the connector for this ring is loose, or if the ring isn't sat down properly, error messages could occur.
* D4 - most likely cause, since Engine ECU wiring passes through here.
* Faulty Key - dropped the key recently? Any damage to the chip inside the key could bring up errors.
The D4 connector on the Stilo is located in the engine bay, inside the battery box. It is a very loaded connector, and takes multiple CAN feeds from the engine node, brake node and the instrument cluster, as well as permitting other connections.
What faults will this cause?
Mainly, this connector will cause the following faults on engine/ignition startup;
* Engine Fault
* Any combination of ABS, ASR, EBD, ESP faults
* Car Security Failure
E sad jedna od ovih gresaka je sigurno i najbezbolnije bi bilo da je D4 konektor .
...meni je zimi uglavnom izbacivao te greske na ABS, ASR, EBD sistemima prilikom verglanja...
Medjutim, od proleca problema nema...
Te greske hoce nekada da izbaci i ako je akumulator na izdisaju...
Onda gasi sve te sisteme da bi mogao da zaverglas, ali zato cim upalis auto prilikom cekiranja sistema on prijavljuje greske na njima jer su ostali bez napona kako bi uopste mogao da zaverglas...
Promenio sam akumulator, i broj pojavljivanja tih gresaka se znatno smanjio...ali nije do kraja nestao...
Al' eto...upamtio sam sad i ja taj D4 konektor....za ubuduce...
p.s. I, jednom na pumpi mi je izbacio ''Car Security Failure'', ali sam mogao da upalim auto bez problema...
Po svemu tome, i meni je onda nacet taj D4 konektor...
Po svemu tome, i meni je onda nacet taj D4 konektor...
Što ga ne raskačiš i pogledaš kako stoje stvari? Gde se uopšte nalazi da pogledam moj?
Naprskaj WD i pusti da se osuši, pa ga prikopčaj nazad.
edit:
----------------------
Introduction
The D4 connector on the Stilo is located in the engine bay, inside the battery box. It is a very loaded connector, and takes multiple CAN feeds from the engine node, brake node and the instrument cluster, as well as permitting other connections.
What faults will this cause?
Mainly, this connector will cause the following faults on engine/ignition startup;
Engine Fault
Any combination of ABS, ASR, EBD, ESP faults
Car Security Failure
Obviously, as it is carrying a CAN feed to the dashboard, any other errors might have their cause here.
--------------------------
Je'l potreban prevod?
Evo je i slika konektora, kaže da se nalazi u kutiji za akumulator.
..ne treba prevod, i znam gde se nalazi, ali...
Kad sam menjao akumulator, video sam još jedan konektor baš takav, koji međutim stoji slobodan...pun prašine [ sto znaci da nije nigde ni bio priključen ], ali slobodan...
Tako da '' ne bih ja tu ništa dir'o ''...
Na sledećem servisu spomenuću i tu stvar, pa ću videti sta kažu
majstori...
Ma opet smo ga danas kacili na komp i prijavio da ma greska u kljucu.
(key transporder)
Zvao sam opet deltu i kazu ako je kljuc mora da se naruci iz italije nov kluc, kartica sa sifrom i rezevni i da sve to kosta 16800 dim. To je kaze jeftino jer mi kluc nema daljinac inace bi bilo 28000. I ceka se 15 dana...
i traze novac unapred
Radili to neko kod nas uopste.
Comment