Fiat Ducato kombi 2.0

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gordibg
    CBC Početnik
    • 19.11.2008
    • 3
    • Beograd

Uzrok je verovatno kajla opruge ventila koja nije legla kako treba u svoj zljeb, naknadno je sama uskocila. Zato se posle montaze obavezno glava motora izdigne sa stola pa se onda izlupaju svi ventili preko tanjira opruga, da bi se onaj ko montira uverio da je svaka kajla "legla". Verovatno je neko u zurbi prevideo ......i nije namerna greska.

Comment

• dieselman
      CBC Senator XXL
      • 14.11.2005
      • 833
      • tt

Originally posted by Valent Vudriga
      Pitanje je pitanje je pit................
      Ako je zazor bio po propisu, jedini nacin da se otvara prerano je da se pomakne sami breg
      ..ja se i dalje sa ovim stavom slazem...

Comment

• comi 1342
        Moderator
        • 28.09.2005
        • 1126
        • NS
        • Giulietta ,PUG 106,

"Pri tom,provereno dobar zazor ventila i vizuelno neostecena bregasta.Takodje probano sa drugom,polovnom,bez razlike. "
        Šampione, ovo ti se ne uklapa u teoriju, ali... ništa se tu ne uklapa...
        "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
        "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Tech
          CBC Senator XXL
          • 13.01.2008
          • 384
          • Novi Sad

Hm,da pojasnim.Ako se meri zazor na 4.izduv. ventilu u momentu tj. polozaju kad je 1.cil. na "vagi" a 4.cil. negde oko GMT pri kraju takta kompresije i pocetku ekspanzije,onda je zazor po propisu 0,40 mm.

Medjutim,problem je sto se na oko 50 stepeni posle GMT tj. 130 stepeni pre DMT izduvni ventil otvori NE zato sto je naisao na breg od bregaste vec zato sto se izgubio zazor i bregasta mimo brega dodirnula/pritisnula "stepslu" ventila i otvorila izd. ventil.

Problem je resen sa tanjom plocicom ventila za 0,20 mm tj. povecanjem zazora za pomenuti iznos.

comi1342,mislis li da bi,ako je doslo do odstupanja bregaste za recimo 0,20 mm,to obavezno trebalo da se primeti i vizuelno?

Nista nije iskljuceno.

Comment

• Boki Ar
            CBC Senator XXL
            • 11.11.2004
            • 2827
            • Aranđelovac
            • Vektra

Čudne 'rampe" ima ta brega...?

Comment

• Tech
              CBC Senator XXL
              • 13.01.2008
              • 384
              • Novi Sad

Originally posted by Dr Boca
              Čudne 'rampe" ima ta brega...?
              Uf,nista mi ne pricaj,bilo je igranke sa ovim...

Comment

• comi 1342
                Moderator
                • 28.09.2005
                • 1126
                • NS
                • Giulietta ,PUG 106,

Re: Fiat Ducato kombi 2.0

Originally posted by Tech
                comi1342,mislis li da bi,ako je doslo do odstupanja bregaste za recimo 0,20 mm,to obavezno trebalo da se primeti i vizuelno?
                Nista nije iskljuceno.
                Ma ne, ja sam to za bregaste pisao kao odgovor na diselmanov post, on je šampion (u pecanju
                smuđa ).
                "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

Working...
                X