PRAZNICKI KVIZ

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

I pitanje je da li bi iko, naviknut na I4 motore gde uvek imas reper prema kome gledas (drugi cilindar) video razliku u nivelaciji izmedju cilindara na V6 motoru.

Meni je ovo bogami koristilo, ovo za kombinaciju leakdown + kompresija, da se uvek moraju slagati, cu da zapamtim...
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Valent Vudriga
      CBC Senator XXL
      • 02.04.2005
      • 2778
      • USA

Meni je ovo bogami koristilo, ovo za kombinaciju leakdown + kompresija, da se uvek moraju slagati, cu da zapamtim...
      Nije uvijek jednostavno uspostaviti korelaciju izmedju kompresije i odljeva pritiska, to nitko ne radi koliko ja znam.

Comment

• RANK
        CBC Senator XXL
        • 28.02.2007
        • 1635
        • Beograd
        • FIAT MAREA WEEKEND 1

lepo sam u startu pitao lolika je kompresija na prvom, ali vrdao si tamo-amo bez potrebe. inace, moze da se vozi yugo 45 sa zestoko krivom klipnjacom dosta dugo, 30000km sam presao nakon hidroudara, ali tada su bile sankcije...
        "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• Boki Ar
          CBC Senator XXL
          • 11.11.2004
          • 2827
          • Aranđelovac
          • Vektra

Poučno jest, svakako..A kako je bilo majstoru kad je morao ponovo da digne glavu? Pa ponovo zaptivač, pa steži...pa... I-ha, igranka..

Comment

• Valent Vudriga
            CBC Senator XXL
            • 02.04.2005
            • 2778
            • USA

RANK, nema ljutis. Da ti pojasnim. Nisam imao namjeru da te izoliram, ili ne uvazim tvoje misljenje. Vazno je da slucaj krene odredjenim tokom i da se razvija u svim elementima. Jasno je receno u odredjeno vrijeme da je kompresija bila niza i jos se nije moglo odgonetnuti o cemu se radi. Zao mi je sto nisi bio tu u zavrsnici. I prije se desavalo da je netko dao veliki dio doprinosa rjesenju problema ali nije bio tu da pobere lovorike u velikom finishu. Jedini nacin da se nekoga priblizi realnosti tog tipa koji je popravljao taj auto je da se ide ovim nacinom. Otuda pitanja, podpitanja i zagonetke.
            Ovo ti dodje kao reality show. Neko voli vise , neko manje.

Comment

• Boki Ar
              CBC Senator XXL
              • 11.11.2004
              • 2827
              • Aranđelovac
              • Vektra

Originally posted by Valent Vudriga
              Ako nismo sigurni, tesko je zadrzati povjerenje musterije. Individualni servis gubi doticnu musteriju, a cijela industrija gubi ugled kod generalne populacije vozacha. Smatraju nas shlampavima i neodgovornima te dolaze kod nas s nepovjerenjem.

U doticnom slucaju, vlasnik je odobrio obradu glava sto je i uradjeno.

Sto bi vi uradili po zavrsetku radova, cak prije nego se motor upali?
              Evo, lepo se vidi..izvinjenje zbog citata i ponavljanja, a bez namere da stajem u bilo čiju odbranu (ili napad),no, moram da vas podsetim, profesor je lepo PITAO:Sto bi vi uradili po zavrsetku radova, cak prije nego se motor upali?

Nema ljutnje, sve Ok...

Comment

• M-power
                Moderator
                • 10.01.2005
                • 10060
                • Bg; Banovo Brdo
                • CorsaC, astra H,

Bravo Valent...odlican kviz.

206...cilindar je naravno palio smesu ali sa manjom kompresijom i ne u pravom trenutku...otuda trokiranje a manje zbog nedostatka kompresije...V motor je u pitanju pa mene interesuje da li se stvarno taj motor uspeo ugasiti sa felericnim jednim klipom ili je to prenesena informacija od musterije...
                To date there has never been a faster car built for the public road and,
                it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• 206
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

A zasto i kako nije palio u pravom trenutku? Kakve veze ima kriva klipnjaca sa tajmingom paljenja? Receno je da je davanje goriva bilo u dovoljnoj kolicini i na vreme, kao i varnica koja je bila dovoljno jaka i data pravovremeno. Dakle paljenje jeste bilo onda kada treba da bude odnosno u pravom trenutku, ali sa mnogo manjom kompresijom.

Comment

• M-power
                    Moderator
                    • 10.01.2005
                    • 10060
                    • Bg; Banovo Brdo
                    • CorsaC, astra H,

Izvini moja greska....nisam se lepo odrazio Palio je on u pravom trenutku ali klip nije bio na pravom mestu gde bi trebalo da bude...

Comment

• 206
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

To je vec bolje

Comment

• RANK
                        CBC Senator XXL
                        • 28.02.2007
                        • 1635
                        • Beograd
                        • FIAT MAREA WEEKEND 1

ma ne ljutim se, daleko bilo, nego mi je neshvatljivo da majstor skine glavu (glave) a da ne okrene radilicu par krugova, makar da opipa cilindre.
                        @m paljenje je u pravom trenutku, ali smesa nije sabijena, pa je sagorevanje delimicno, sto registruje o2-senzor. da je karburatorski auto u pitanju, primetio bi se samo nemiran rad i gubitak snage.
                        @all da se ja prekvalifikujem?primate li me? :-)
                        "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• M-power
                          Moderator
                          • 10.01.2005
                          • 10060
                          • Bg; Banovo Brdo
                          • CorsaC, astra H,

Moze Rank...sve si bolji i bolji...batali elektroniku, mehanika je zakon

Comment

• Boki Ar
                            CBC Senator XXL
                            • 11.11.2004
                            • 2827
                            • Aranđelovac
                            • Vektra

Ooo, momci..uranili, zoru prevarili...

Šta reći..gužva, žurba, frka i plaćena cena za previd...Cunder u gornjoj zoni cilindra, ukazivao je da se nešto nepredvidjeno dogadja..Nema ga u na pr. cilindru #2.

Dodao bih da, ovde negde ranije pominjana, "Okamova Oštrica" je OK stvar..

@ VV imaš li slike ostalih klipova iz ovog motora, voleo bih da pogledam nešto...?

Comment

• TECA
                              CBC Senator XXL
                              • 14.10.2007
                              • 2355
                              • Oz

Na slici se vidi da je 2 cil.smirglan u gornjoj zoni,a ja mislio zbog provere poderanosti hilzne.Video bi se tu venac od cadji samo plici od prvog.Zamaskirano dobro nema sta reci

Comment

• TECA
                                CBC Senator XXL
                                • 14.10.2007
                                • 2355
                                • Oz

Boco,i meni je tu nesto sumnjivo

Comment

Working...
                                X