Kako prevesti actuator? Na srpski ili hrvatski?
Zveckanje ventila na jugicu 55...
Collapse
X
-
Hm.. aktuator, tesko za prevesti , ko zna sta je zna
Mehanichka naprava za transformaciju rotacionog u parvolinisko kretanje ili obratno
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Delija, na razvodniku palenja nalazi se (vjerojatno) pecurka na koju je spojeno vakum crijevo. Kad se motor optereti taj mehanizam aktivira unutrasnji dio razvodnika i pomjeri palenje s 10 na 15, 20, 30 stupnjeva, vec prema potrebi. Ta krivulja mora biti precizno dozirana. Ako membrana pocne pustati, vakum opada i palenje pocne kasniti. Cinjenica koja je vazna isto koliko i osnovno podesavanje na 10 stupnjeva. Motor se postavi na 2000 obrtaja i palenje se provjeri stroboskopskim svjetlom te usporedi sa normama. Cak i modeli koji nemaju vacumsko predpalenje imaju odredjeni raspon predpalenja.
Comment
-
-
pitanje u vezi paljenja...
menjam staro sa platinskim dugmadima za elektronsko...
prateci servisno uputstvo, kupio sam Rudi Cajavec razvodnik, Iskra bobinu i kablove komutatora (super sam cene nasao).
pitanje:
koji komutator da kupim i gde? vecinom mi nude neki za 999(!?)dinara a marka je B... nesto i daju 6 mes. garanciju na njega. izlepljen je sa "odobreno od zastave" i slicno, ali mi ne uliva poverenje. trazio sam Iskru ali nesto ne mogu bas da je nadjem.
moze savet? sta da radim? koji da kupim?.
Comment
-
-
@Dfast
ja presao posle "osvezavanja" 100.000km, i razmisljam se da isto uradim opet. otvoricu motor, pa ako mi cilindri kazu da sam najebao, jebiga. sta je tu je. generalna.
pitanje
koliko kostaju delovi za generalnu za Fiat 128A blok, a koliko ruke?.
Comment
-
-
Rekoh, vratis se na staro, sto ne znaci ako osvezis na 70 da ne mozes preci jos 100. Ali sa 170 to je vrlo blizu generalne. Naravno da zavisi i od odrzavanja, rezima rada/voznje motora.
Kao sto si rekao sve zavisi od cilindara.
Comment
-
-
Pa ovako, prva specijala za taj motor kec/jugo 1,1 je svega 0.2mm. S obzirom na kvalitet blokova koje zastava lije, budi siguran da je blok posle 100hiljada vec zreo za obradu. Taj motor svakako moze jos da ide ali duva na iberlauf, troskari ulje, slabije vuce ali to sve vecinom nema veze jer sluzi. Sa kilometrazom od blizu 200hiljada pitanje je da li se moze izvuci i treca specijala ili mora na hilznovanje.
Sve je naravno stvar licnih zelja i mogucnosti.
Preporuka za dobre hilzne, nadjite na otpadu cilindre od Bube, ne znam napamet od kog motora pasuju ali cilindri od vazdusno hladjenih motora su daleko kvalitetniji i otporiniji na habanje. Obrade se na strugu i sa tim hilznama se prelazi duplo vise.
Comment
-
-
1.1 motor ima klip od 80mm, 1.4 i 1.3 turbo imaju 80.5, a 1.3, 1.5 i 1.6 imaju klip od 86.0 i 86.4 na novijim motorima.
Znaci u obe varijante su klipovi veci za 3mm od bubinih. A kolika je debljina zida bubinih cilindara?
RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
Comment
-
-
jes se ti Urose zabunio ili sta?
128 1.3(1290ccm) ima 86x55.5 mm
1.4 je 80.5 a 1.5 i 1.6 su kao sto si i rekaowww.smchiptuning.com najnize cijene u ex YU
Comment
-
-
Pa nije mu jasno da ako se hilzne od bube bile jedne bile druge skinu za 3mm u unutrasnjem precniku, koliki je zid hilzi koji ce ostati tj. dal bi se uopste mogao koristiti onda.
A za precnike klipova je lepo rekao ne znam sta si ga hteo ispraviti ako si uopste to hteo =]To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
Comment