Peugeot 1.1 ne prima gas kada je hladan

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mikonos
    CBC Član
    • 29.04.2010
    • 69
    • Sombor

Peugeot 1.1 ne prima gas kada je hladan

Imam problem sa Pezoom 1.1, 2002. god, 95000km, tako sto kada ga upalim, a bio je hladan (nije vozen nekoliko sati) ne prima gas nekih 20-30 sekundi. Ukoliko mu se tada naglo doda gas - odmah se ugasi. Zato mu polako dodajem gas i ne pritiscem do kraja. Kada auto krene ili radi na leru 30s vise nema nikakvih problema i radi normalno. Ovo mi se prvi put desilo 3 nedelje posle ugradnje sekvent plina. Citao sam dosta o tome na ovom sajtu i internetu i mahom se spominje lambda sonda kao uzrok. Medjutim svi automobili o kojima sam citao u vezi sa lambda sondom imaju vece probleme od mog auta (gase se u voznji, trzaju, skace im broj obrtaja, nepravilno rade). Da li se na dijagnostici vidi jasno ako je ona problem? Da li moze biti nesto drugo, banalno, problem? Auto je redovno odrzavan. Svecice su nove kao i filter za vazduh. Molim za pomoc!
    Da se ja pitam, ja bih proter'o autobus ovuda, nije to tako lose kao sto izgleda.
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Re: Peugeot 1.1 ne prima gas kada je hladan

Probaj dva-tri dana da voziš samo na benzin i biće mnogo jasnija situacija.
    I,naravno,napiši ima li ikakvih promena.

Comment

• mikonos
      CBC Član
      • 29.04.2010
      • 69
      • Sombor

Probao sam vec da ga vozim 1 ceo dan na benzin. Sve je bilo isto. Probacu sada 2-3 dana pa cu javiti. Inace, taj problem mi se desava dok radi na benzin (prebacuje na plin na 35 stepeni Celz.), ali ipak prestane pre nego sto postigne tu temp. i prebaci na plin.
      Da se ja pitam, ja bih proter'o autobus ovuda, nije to tako lose kao sto izgleda.

Comment

• mikonos
        CBC Član
        • 29.04.2010
        • 69
        • Sombor

Da li jos neko ima ideju sta bi mogao biti problem?

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Ako si probao da voziš dan dva na benzin i problem je ostao, onda bi trebalo da odeš negde na skener da se vidi šta se dogadja. Ne verujem da je lambda sonda a pre sam ubedjenja da plin nije dobro podešen i da zbog toga zeza. Teško da se nešto pokvari baš tri nedelje posle ugradnje ali nije nemoguće. To što si naveo su simptomi loše podešenog plina ali ne mora da znači.
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• mikonos
            CBC Član
            • 29.04.2010
            • 69
            • Sombor

Danas je drugi dan da ga vozim samo na benzin i sve je isto. Probacu jos i sutra pa ako nista ne bude bolje zakazacu dijagnostiku. Lampicu za check engine mi uopste ne izbacuje.

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

U prvih 30 sekundi auto obično ne sluša ni jedna senzor sem neophodnih a tu en spada lambda sonda pošto joj treba vremena da se ugreje, otrilike toliko, oko 30 sekundi. Kad ona počne da radi ECu je sluša i koriguje smešu, i ti verovatno imaš problem sa smešom prilikom startovanja. To može da bude svašta od lošeg temperaturnog senzora do... To ne pali lampicu i ne vidi ga običan skener, treba ti dijagnostikai to da ga pali ladnog da bi utvrdio šta je problem.

https.autogas.rs

Comment

• mikonos
                CBC Član
                • 29.04.2010
                • 69
                • Sombor

Zvao sam danas servis da zakazem dijagnostiku i majstor kaze da nema potrebe za dijagnostikom jer su sigurno zaprljane benzinske dizne i da odem za nedelju dana da to odradi. Sta mislite o ovome?

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Ako garantuje da će time rešiti problem, uradi, ako bude isto da ti vrati pare....

https.autogas.rs

Comment

• Stratos
                    CBC Senator XXL
                    • 10.09.2008
                    • 2594
                    • Novi Sad

Baš tako.Šta te briga da li će da ih pere ili masira,bitno je da reši problem.

Comment

• mikonos
                      CBC Član
                      • 29.04.2010
                      • 69
                      • Sombor

Originally posted by Dora
                      Ako garantuje da će time rešiti problem, uradi, ako bude isto da ti vrati pare....
                      E, to ce biti tesko. Jos nisam doziveo da mi neko vrati pare ako omasi. Verovatno ce se vaditi time da je to, definitivno, moralo da se uradi i da je sigurno bolje i da je jos nesto "otislo" pored toga. Mislim da se u Srbiji "vade" pare samo ako si spreman za fight. U svakom slucaju cu pokusati bez toga. Inace, trazi 2500 din. za ciscenje dizni.

Comment

• mikonos
                        CBC Član
                        • 29.04.2010
                        • 69
                        • Sombor

Originally posted by Stratos
                        Baš tako.Šta te briga da li će da ih pere ili masira,bitno je da reši problem.
                        Ne razumem se u to. Pitao sam ga da li to radi ultrazvucno, a on je rekao da spoji benzinsku pumpu sa necim i da kroz nju pusta neko sredstvo za ispiranje - ciscenje. Kaze da se talog na ventilima spekao zbog toga sto se ne vozi na benzin i da kad ovo uradi da ce raditi kako treba.

Comment

• Gavra
                          CBC Senator XXL
                          • 06.03.2008
                          • 2031
                          • Beograd

To je Wynn's metoda i nije preporucljiva kad imas problem vec kao prevencija. Bez skidanja i testiranja protoka,kao i kontrole pre i posle pranja ne znam kako mislis da budes siguran ni da su bile prljave ni da da li su ociscenje?!
                          Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• mikonos
                            CBC Član
                            • 29.04.2010
                            • 69
                            • Sombor

Tako je. To cu znati tek sutradan ujutru kada ga upalim hladnog. Kako se zove ta metoda kada se skida i testira protok i kako se tu ciste dizne (da li istim tim sredstvom) ?

Comment

• Gavra
                              CBC Senator XXL
                              • 06.03.2008
                              • 2031
                              • Beograd

Neces znati dok ih ne skines i stavis na aparat za TESTIRANJE a ne PRANJE dizni.... ne znam zasto ljudi to mesaju?! bez testiranja mozes i nove da stavis sta ti znaci kad ne znas kako rade u svim rezimima od 2-18ms....temperaturama, mozda cak i da li neka curi kada predje 3,2 bar-a.....a sta ako ima grumen garezi i jedna rupa ne moze da se ocisti?
                              Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

Working...
                              X