Peugeot 1.1 ne prima gas kada je hladan

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • TECA
    CBC Senator XXL
    • 14.10.2007
    • 2355
    • Oz

Re: Peugeot 1.1 ne prima gas kada je hladan

Moze biti taj MAP u problemu....

Comment

• mikonos
      CBC Član
      • 29.04.2010
      • 69
      • Sombor

Kako se proverava taj map senzor, da li se preko kompjutera (dijagnostike) uporedjuju njegovi parametri sa potrebnim ili kako? Moze li se, mozda, nekako izmeriti unimerom?
      Da se ja pitam, ja bih proter'o autobus ovuda, nije to tako lose kao sto izgleda.

Comment

• TECA
        CBC Senator XXL
        • 14.10.2007
        • 2355
        • Oz

Kako se proverava taj map senzor, da li se preko kompjutera (dijagnostike) uporedjuju njegovi parametri sa potrebnim ili kako?
        Tako nekako,ali je malo komplikovano za objasnjavanje

Moze li se, mozda, nekako izmeriti unimerom?
        ali u tvom slucaju je izgleda evidentno da neki signal,zbog necega kasni.To kasnje moze biti bas sa ovog senzora . Vdecesi unimerom ako posmatras voltazu na onoj zici od MAPa koja menja napon u zavisnosti od dodavanja gasa,kako dodajes gas,istog trenutka voltaza raste,u naglom dodavanju punog gasa moras istog trenutka imati ocitano preko 4V.Obratiti paznju sta se desava sa voltazom u problematicnim trenutcima,tj.simptomima koje si naveo.

Comment

• ZilijenNS
          CBC Početnik
          • 24.11.2010
          • 2
          • Novi Sad

Poštovani,

u potrazi za rešenjem svog problema našao sam i ovu temu. Imam pežo 206 1.4 dve godine i par meseci star. Problem sa hladnim autom sam imao i ranije ali u manjoj meri. Posto je bio pod garancijom pripisivano je lošem benzinu u Srbiji.
          Pre dva meseca sam ugradio plinski uredjaj i prilikom ugradnje majsto mi je rekao da su dizne prljave, da sam imao probelma sa paljenjem ujutru i da predlaže čišćenje, što sam prihvatio. Sve dok je bilo toplije stanje je bilo podnosljivije. Pre par dana, kada je temperatura bila oko 5 stepeni zaverglam, upali , pa se ugasi, tako par puta i on upali, ali ne smem dodavati gas.
          Nazovem majstora koji je ugradio auto gas i on kaze da razlozi mogu biti sledeci: prljave dizne, problem sa pumpom za gorivo ili "star" benzin u rezervoaru. Na opasku da je cistio dizne pre mesec i po dana, to je iskljucio. I dao mi je savet kako da proverim pumpu. Ujutru pre nego sto upalim auto da dam kontakt, pa da oduzmem i tako nekiliko puta. Ako upali i radi OK, znaci da pumpa ne dovede dovoljnu količinu goriva. To sam probao jutros i bilo je OK, upali, primao je gas, nije se gusio. Probacu i sutra pa javljam da li je tako.

Veliki pozdrav.

Comment

• mikonos
            CBC Član
            • 29.04.2010
            • 69
            • Sombor

Daj Boze da je kod tebe to problem i da ces resiti problem zamenom pumpe. Drzim ti palceve! Kod mene to, sigurno, nije problem jer ne prima dobro gas i kad radi na benzin i kad radi na plin (problem gasenja su mi resili ciscenjem motora i leptira ler gasa). Javi sutra!

Pozdrav
            Da se ja pitam, ja bih proter'o autobus ovuda, nije to tako lose kao sto izgleda.

Comment

• ZilijenNS
              CBC Početnik
              • 24.11.2010
              • 2
              • Novi Sad

Stanje ovog jutra.
              Nakon par davanja i oduzimanja kontakta upali bez problema, ali naglo prihvatanje gasa tek kada malo podigne temperaturu. Ali kao i kod vecine, kada predaci na plin nema problema. Kada u toku voznje prebacim na benzin, nema problema.
              Koliko kosta pumpa?

Pozdrav.

Comment

• zmedak5
                CBC Član
                • 16.06.2010
                • 35
                • hrvatska

Nek te to ne brine, novi peugeot 207, i citroen c3 2008g imaju identičan problem.

Comment

• mikonos
                  CBC Član
                  • 29.04.2010
                  • 69
                  • Sombor

Originally posted by ZilijenNS
                  Stanje ovog jutra.
                  Nakon par davanja i oduzimanja kontakta upali bez problema, ali naglo prihvatanje gasa tek kada malo podigne temperaturu. Ali kao i kod vecine, kada predaci na plin nema problema. Kada u toku voznje prebacim na benzin, nema problema.
                  Koliko kosta pumpa?

Pozdrav.
                  Nemam pojma. Vidi u Euro O7 u Veterniku. Tamo imaju svaki deo od vise proizvodjaca, pa su cene razlicite.

Comment

Working...
                  X