Juce kupih ulje i filtere i odoh kod majstora da mi promeni iste na bmw e39 520d. Majstor ispustio ulje, zamenio filtere ulja, vazduha i goriva ali prilikom montiranja filtera goriva nije ispustio falsh vazduh vec samo stavio creva na filter goriva. Dolio 5 litara ulja od mogucih 6 (rece da podigne nivo ulja pa ce doliti ostatak), okrenuo kljuc, auto radio 5 sekundi i ugasio se. Nakon toga je okretao kljuc - verglao jedno 10 puta po 10 sekundi, video sam da nesto nije uredu pa sam mu predlozio da nije uvukao falh vazduh ili nesto slicno cim nece da upali. On je nakon toga uspeo da dovede gorivo iz filera u crevo koje ide ka motoru ali i dalje je isto bilo, verglao je kao majmun ali auto je samo po malo ispustao beli dim iz auspuha. Akumulator su mi skroz ispraznili.
Nakon toga je dosao drugi majstor koji je rekao da je izgleda prezupcio lanac, pitali me dali se cuo ka se upali auto ujutru ali sam im odgovorio da se nikada nije cuo.
Otvorili su motor i kao ustanovili su da je prezupcio, to me je toliko izneviralo da sam hteo da ih pobijem! Rekose da se to desava jednom u milion slucajeva!!!
Ako neko zna da mi pomogne, dali je auto na osnovu moje price prezupcio njihovim nemarom ili je to puka slucajnost jer auto sam doterao u radionicu potpuno ispravnog na redovan servis ulja.
Sta da radim sad, verovatno je sve pokrivio unutra, treba da mi jave koliki je kvar ali ne znam dali da im zovem inspekciju ili sta?
Molim za pomoc i savete.
Hvala!
Nakon toga je dosao drugi majstor koji je rekao da je izgleda prezupcio lanac, pitali me dali se cuo ka se upali auto ujutru ali sam im odgovorio da se nikada nije cuo.
Otvorili su motor i kao ustanovili su da je prezupcio, to me je toliko izneviralo da sam hteo da ih pobijem! Rekose da se to desava jednom u milion slucajeva!!!
Ako neko zna da mi pomogne, dali je auto na osnovu moje price prezupcio njihovim nemarom ili je to puka slucajnost jer auto sam doterao u radionicu potpuno ispravnog na redovan servis ulja.
Sta da radim sad, verovatno je sve pokrivio unutra, treba da mi jave koliki je kvar ali ne znam dali da im zovem inspekciju ili sta?
Molim za pomoc i savete.
Hvala!
Comment