Prezupcio bmw 520d prilikom menjanja ulja kod majstora!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • miky
    CBC Početnik
    • 24.12.2010
    • 6
    • Kraljevo

Prezupcio bmw 520d prilikom menjanja ulja kod majstora!

Juce kupih ulje i filtere i odoh kod majstora da mi promeni iste na bmw e39 520d. Majstor ispustio ulje, zamenio filtere ulja, vazduha i goriva ali prilikom montiranja filtera goriva nije ispustio falsh vazduh vec samo stavio creva na filter goriva. Dolio 5 litara ulja od mogucih 6 (rece da podigne nivo ulja pa ce doliti ostatak), okrenuo kljuc, auto radio 5 sekundi i ugasio se. Nakon toga je okretao kljuc - verglao jedno 10 puta po 10 sekundi, video sam da nesto nije uredu pa sam mu predlozio da nije uvukao falh vazduh ili nesto slicno cim nece da upali. On je nakon toga uspeo da dovede gorivo iz filera u crevo koje ide ka motoru ali i dalje je isto bilo, verglao je kao majmun ali auto je samo po malo ispustao beli dim iz auspuha. Akumulator su mi skroz ispraznili.
    Nakon toga je dosao drugi majstor koji je rekao da je izgleda prezupcio lanac, pitali me dali se cuo ka se upali auto ujutru ali sam im odgovorio da se nikada nije cuo.
    Otvorili su motor i kao ustanovili su da je prezupcio, to me je toliko izneviralo da sam hteo da ih pobijem! Rekose da se to desava jednom u milion slucajeva!!!

Ako neko zna da mi pomogne, dali je auto na osnovu moje price prezupcio njihovim nemarom ili je to puka slucajnost jer auto sam doterao u radionicu potpuno ispravnog na redovan servis ulja.

Sta da radim sad, verovatno je sve pokrivio unutra, treba da mi jave koliki je kvar ali ne znam dali da im zovem inspekciju ili sta?

Molim za pomoc i savete.
    Hvala!
  • vladaomega
    CBC Senator XXL
    • 11.10.2010
    • 484
    • beograd

Re: Prezupcio bmw 520d prilikom menjanja ulja kod majstora!

prezupcio njihovim nemarom. NIJE

Comment

• M-power
      Moderator
      • 10.01.2005
      • 10060
      • Bg; Banovo Brdo
      • CorsaC, astra H,

Prica ne pije vodu. Sad da li je prezupcio ili je nesto drugo u pitanju verovatno ce se jos videti. Ako jeste, kao sto ljudi kazu jednom u ne znam koliko..
      To date there has never been a faster car built for the public road and,
      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• miky
        CBC Početnik
        • 24.12.2010
        • 6
        • Kraljevo

Nije mi jasno kako lanac moze da prezupci na 190 000 a da pritom se nikada nije ni cuo da zvekece! Znam da je lanac trajan, menja se na 250000 ili 300000km.

Comment

• Gavra
          CBC Senator XXL
          • 06.03.2008
          • 2031
          • Beograd

Lanac nije trajan kao ni auto,los kvalitet ulja u kombinaciji sa losim gorivom moze da dovede do stradanja istog mnogo pre 300k km.......Da li se cuo ili nije nije mnogo vazno ako je otkazao nepovratni ventil na spaneru, istog momenta kad otkaze spaner auto ce prezupciti cak i ako je lanac u dobrom stanju.

To sto se desilo kod majstora je puka slucajnost,desilo bi se i da si bio na putu negde. Cesto se desavaju takve stvari samo sto su ljudi uglavnom svesni da je u pitanju kasnjenje servisa ,zamor materijala i zla sreca......

Nije prijatno da se auto pokvari pred praznike i zbog potreba i zbog novca,ALI mozda bi se slupao negde da si krenuo autom iz servisa.....ko zna sto je to dobro da je prezupcio u preticanju ne bi sad pisao ovu temu tako da popravi i vozi dalje .
          Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• miky
            CBC Početnik
            • 24.12.2010
            • 6
            • Kraljevo

Mene muci dilema da je mozda, mozda prezupcio zato sto su verglali 20 puta kao ludi a dovod goriva nije bio moguc zbog falh vazduha jer filter goriva nije bio napunjen gorivom.

Comment

• zoranbg
              CBC Senator XXL
              • 23.03.2005
              • 4098
              • Rooster's Hill , Beog
              • Grande Punto 1.2

ma mozda je samo povukao vazduh i sabio pred dizne . slucajevi koji se desavaju jednom u milion slucajeva se ne desavaju

jel su ispustali vazduh na samim diznama ,ono .dok vergla neko da otpusti diznu da izvaci penu,dok ne krene cisto gorivo
              i tako na svakoj dizni ? ( ako je to izvodljivo na tom motoru ,ako nije noviji tip dizel motora )

a mogli su i da te povuku na sajlu da upalis.

ps: ako ne lupa nista dok verglas,ja bi to u 3 brzinu i niz ulicu probao da upalim,
              Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Gavra
                CBC Senator XXL
                • 06.03.2008
                • 2031
                • Beograd

Muci te sto znas da se popravka racuna u one skuplje i da ce kostati kao zimovanje,da se ne lazemo

to sto su verglali je SPORIJE okretanje motora od onog kad motor upali i radi.......jedina razlika izmedju verglanja i rada je to sto se tada motor okrece sporije(laicki) ....
                Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• miky
                  CBC Početnik
                  • 24.12.2010
                  • 6
                  • Kraljevo

Muci me i to, ko je blesav da daje pare ako je neko drugi kriv. Ja sam ovde otvorio temu da mi ljudi pomognu i da dodjemo do zakljucka dali govore istinu u servicsu ili su zaista krivi.

Comment

• Stratos
                    CBC Senator XXL
                    • 10.09.2008
                    • 2594
                    • Novi Sad

Pa ljudi ti upravo i pomažu.
                    Obrati pažnju na Gavrin opis hidrauličnog zatezača lanca,uzroke i posledice.

Comment

• maliomladinac
                      CBC Senator XXL
                      • 21.11.2008
                      • 995
                      • Beograd, Zvezdara, Bulbulder

Evo iskustvo ne licno ali sam prisustvovao.
                      Cekao sam nesto kod mog redovnog majstora. Lik je dovezao RAV4 na redovan servis, mislim da je bio dizlo. Majstor po rutini promeni sve, sedne, upali ga, radio je 10minuta i ugasio se. Dolazi se do zakljucka da je prilupao motor skroz. Kako? Zasto? Lik koji je doveza RAV4 je koristio one preparate za ciscenje motora, pa se valjda sito na pumpi zapusilo, nije ni bitno to, poenta je da je auto dovezen u servis "ispravan", nakon zamene ulja i filtera je prolupao skorz. Naravno sve je to bilo o trosku majstora ni krivog ni duznog jer nije mogao da se nateze sa covekom koji nije hteo da slusa. Samo jedan primer, desilo se dok je auto bio kod njega, a maler hoce sa tudjim kolima. E sad, znam i jedan primer gde je majstor cacnuo nesto na Colt-u od prijatelja koji je bio kod njega na servisu, cim je izasao iz radionice, auto mu je stao na 2km od iste. Da bi doticni majstor trazio 3000din da izadje na teren i da popravi. Jbg, ne znam sta da ti kazem...

If i was awake, i would think it was a dream!

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
                      061/665-94-23

Comment

• zverko
                        CBC Senator XXL
                        • 19.08.2005
                        • 7085
                        • BGD
                        • Audi A4

ja bi im ostavio kljuceve i pitao kad da dodjem po ispravan auto. nije tebi prezupcio nego njima. dakle nije tvoj maler nego njihov. da se to desilo tebi kad si ti bio u autu ok pa cak i kad si izlazio iz garaze ili na putu do kuce. jesi dovezao ispravan auto, jesi, jel sad nispravan, jeste, molim lepo. to sto neko nije strucan ne znaci da ne treba da plati skolu za drugi put. insistiraj da ti se aut popravi, ako ne inspekciju na vrata. meni licno se desilo da mi kontakt brava od E39 ostane u rukama, eto desilo se. Radio rezervni kljuc, ubacio ga u bravu, upalio auto, ugasio, kad sam hteo ponovo da ga upalim sam je kljuc poceo da se okrece u krug a od paljenjanista. sta cu, skinem bravu, Delta, nova brava 650e i cao . hebi ga, desava se, jednom u milion ali se desilo i to bas meni...
                        deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• vladaomega
                          CBC Senator XXL
                          • 11.10.2010
                          • 484
                          • beograd

zverko znaci ovi majstori treba da kupe nov motor u bmw i to je to

Comment

• Stratos
                            CBC Senator XXL
                            • 10.09.2008
                            • 2594
                            • Novi Sad

Sve češće se više isplati sedeti u kafani nego raditi Tužni zato što smatram da je to naopako.

Elem,jednom prilikom,posle velikog servisa u Volvo servisu Bgd. na komercijalnom b12b motoru,vozilo ostaje u kvaru posle 500km.
                            Obavešten servis,ekipa došla na teren i utvrdila da su dve pumpe-dizne crkle...Nema dalje.
                            Da ne dužim,epilog je sledeći: prevoznik je snosio štetu pretovara i sve što uz to ide a servis je o svom trošku odšlepao vozilo u servis i popravio agregat.
                            Ceh i jednima i drugima ogroman,ali podeljen,kako i dolikuje.
                            Obostrano zadovoljstvo!
                            I lično iskustvo.

Edit: Čija je greška? Ko bi gubio energiju na to utvrđivanje. Život ide dalje,bitno je da si u dobrom društvu.

Comment

• gorans
                              CBC Senator XXL
                              • 09.03.2010
                              • 1525
                              • Beograd

Mom kumu iz Kelna,na redovnom servisu,crkla je dizna na Mecki E220cdi.Naravno da je dizna crkla slucajno bas u servisu i da nema veze sa time sto su mu menjali ulja i filtere ali servis je prihvatio troskove na sebe,cak mu nisu naplatili ni ruke za taj redovan servis vec samo delove (ulja,filteri).Medjutim,to je Nemacka.Auto je crkao u servisu,nije kod tebe,ti si doterao ispravan auto,neka ti vrate ispravan.
                              Moj brat je auto lakirer i dok je isterivao iz komore Golf tdi pukao mu je zupcasti.To nema veze sa farbanjem ali je morao da popravi auto i vrati musteriji u ispravnom stanju,kakav je i dosao.

Comment

Working...
                              X