Prezupcio bmw 520d prilikom menjanja ulja kod majstora!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

Re: Prezupcio bmw 520d prilikom menjanja ulja kod majstora!

Originally posted by RANK
    Originally posted by JAPANX
    ja mislim da zverku nije ni radio lcd kad je doneo kod ranka a on kako hoce
    Nije sve tako prosto, ali neka bude tako kako Zverko kaze. Ja se iz ove teme odjavljujem.

Evo ja priznajem da sam RANK-u dao laptop sa crkunutim LCD-om i da mi je namera bila da ga izvacarim !

back on the track. da se razumemo. ja ne osudjujem nikog i samo kazem kako bi ja postupio tj kako nasa radnja postupa sa musterijama. mislim da nema gore reklame nego ostecena ili nezadovoljna musterija.
    fora je dobro naplatiti da ne kazem odrati ali i zavrsiti posao maximalno i takva musterija se uvek vraca i od takve musterije uvek imate preporuku.

dalje, ne slazem se sa tim da ovo treba da zavrsi na sudu. ono, moze ali to je bas, bas ako ne postoji drugi nacin i po meni je ono, dno, kraj. ako je taj majstor iole normalan lik uradice kako treba zbog sebe, radnje i svoje dece. neko rece sta ako je lik namerno oterao neispravan auto sa namerom da uvali patku majstoru. jeste , evo i ja sam namerno ranku odneo nespravan ekran a posle se napravio blesav. ne kazem da je covek namerno pokvario auto ili iz neznanja ali eto, desava se i to je rizik. neko rece teo da uzme 10e a sad treba da ga kosta 1000e... to je taj rizik sa kojim moras da se nosis i sa kojim ulazis u posao. nemoj da radis BMW pa neces imati toliki rizik. zasto gavra cepa sa cenom za neki posao za koji neko drugi uzima 3x manje. bas iz ovog razloga sto moze da mu se desi peh sa autom i covek se u startu osigura. nije on to izmislio nego se tako radi na zapadu. x puta se meni desilo recimo da se posao od realnih pola sata i 2000din pretvori u 4 sata drkanja i nerviranja a pogodio sam 2000din i sad ne mogu da menjam cenu. zato ima stvari koje ili odbijem da radim ili tresnem cenu jer znam sta moze da me snadje pa ako odgovara radim.
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Chubbs
      Everybody lies
      • 29.01.2006
      • 5807
      • Novi Sad
      • Audi A6 1.8T

rank je karakter i posto se odjavio iz teme, neces ga provokacijom uvuci nazad
      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• BOOST
        Founder - Admin od Začetka
        • 29.09.2004
        • 8726
        • Gislaved//Sweden
        • SAAB 9000 AERO R; SA

LCD deiver na Laptopu zna da crkne sam od sebe.. sledeci put kad startujes nema osvetljenja
        Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
        move your mind

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

nije mi to ni bila namera,niti da ga prozivam sto sam reko u predhodnom postu. to sto se on naso prozvanim je njegov problem. jednostavno sam imao potrebu da ga pitam za to posto je malo kontjadiktojan.

generalno, evo neka kaze, nisam mu nista reko nakon svega toga. jedino sto sam malo ispizdjeo je sto LT nije bio moj nego od burazera te me je mali sprozivao najstrasnije pa je malo falilo da ga bijem .

Comment

• M-power
            Moderator
            • 10.01.2005
            • 10060
            • Bg; Banovo Brdo
            • CorsaC, astra H,

Originally posted by Chubbs
            a zanimljivo da su drazen i borec jedna te ista osoba...
            I tek registrovani
            To date there has never been a faster car built for the public road and,
            it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Stratos
              CBC Senator XXL
              • 10.09.2008
              • 2594
              • Novi Sad

I slatko nam se smeje .

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Dobra tema, čitača dole ko kokica
                Nema me 6 sati a vi odma paljba, a nema me 6 sati jer sam menjao disk na kompu, ne ja nego Miloš i reče čovek pola sata i gotovo... Pazi, meni je sve radilo samo ej mašina bila malo usporena. Znači kao ono "na benzinu radi ko sat" i onda dodje majstor i slejbe sve redom... CD neće da čita njegove diskove a stavio je nov, čara bara i nekom dobitnom kombinacijom uradi to da se vide oba diska ali jedan klepeće, šta klepeće kad je sve radilo ko puška.. Posle utvrdimo naučno da je vlasnik kompa malo nagluv za neke frekvencije i nečuje klepetanje. Mislim da je hteo da svali krivicu na mene i nije me ubedio da vlasnik ne čuje dobro. Druga stvar, kuler je bio ćebenisan, ne zaprljan nego kao ćebe, lepo gust fini sloj, to ej montirao dok sam ja išao po kafu a sa namerom da me oguli za novi kuler. Meni našao da uvaljuje kamenčiće za bubrege...
                Da nisam visio nad glavom i pono pratio šta radi a usput pretio sa inspekcijom i pajserom, ne bih sad ovo pisao ili možda tek neki dan kasnije dok utvrde na elektro fakultetu tačno šta mu je bilo a onda u ovlašćenom servisu poprave to.... Obzirom da se dugo godina poznajemo a ima i sitnu decu, nisam hteo da ga ugrobarim baš skroz....

Što sam ja sad ov opisao? Na ovom forumu svakako ima pametnih tema i puno šta može da se nauči a im i onih glupih... Ova ima dobru poziciju medju tim drugima...

Nemam pojma šta je pitač hteo da pita i na šta da se žali ustvari ali mi jako liči da bi na kraju iskrslo neko ime servisa koji nije ili jeste za spomen.
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• zverko
                  CBC Senator XXL
                  • 19.08.2005
                  • 7085
                  • BGD
                  • Audi A4

bas neugodna ova tisina...

i... niko nema komentar dalje na ovu temu doso komunalac i rasterao zurku

Comment

• vladaomega
                    CBC Senator XXL
                    • 11.10.2010
                    • 484
                    • beograd

zbog fals vazduha prezupcio? sta to znaci ? bmw kad ostane bez goriva i povuce vazduh iz rezervoara prezupci. to je cista glupost a ne konstatacija ovlascenog servisera. nije ispostovana procedura zamene ulja???

Comment

• Gavra
                      CBC Senator XXL
                      • 06.03.2008
                      • 2031
                      • Beograd

Najvise mi se svidja NIZAK pritisak koji se stvara ispustanjem ulja a posle se verovatno isti koristi da povuce ulje iz kante da ne moras da dignes dok sipas...
                      Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• M-power
                        Moderator
                        • 10.01.2005
                        • 10060
                        • Bg; Banovo Brdo
                        • CorsaC, astra H,

Pa da, nije ispostovana. Procedura je ta da ides u ovlasceni servis inace procedura nikako nije ispostovana. To je prvi clan procedure zamene ulja u ovlascenom. Clan 1. Doterati auto u ovlasceni servis. Posto to nije uradjeno procedura naravno nije ispostovana
                        To date there has never been a faster car built for the public road and,
                        it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• zoranbg
                          CBC Senator XXL
                          • 23.03.2005
                          • 4098
                          • Rooster's Hill , Beog
                          • Grande Punto 1.2

Originally posted by miky
                          Juce kupih ulje i filtere i odoh kod majstora da mi promeni iste na bmw e39 520d. Majstor ispustio ulje, zamenio filtere ulja, vazduha i goriva ali prilikom montiranja filtera goriva nije ispustio falsh vazduh vec samo stavio creva na filter goriva. Dolio 5 litara ulja od mogucih 6 (rece da podigne nivo ulja pa ce doliti ostatak), okrenuo kljuc, auto radio 5 sekundi i ugasio se. Nakon toga je okretao kljuc - verglao jedno 10 puta po 10 sekundi, video sam da nesto nije uredu pa sam mu predlozio da nije uvukao falh vazduh ili nesto slicno cim nece da upali. On je nakon toga uspeo da dovede gorivo iz filera u crevo koje ide ka motoru ali i dalje je isto bilo, verglao je kao majmun ali auto je samo po malo ispustao beli dim iz auspuha. Akumulator su mi skroz ispraznili.
                          Nakon toga je dosao drugi majstor koji je rekao da je izgleda prezupcio lanac, pitali me dali se cuo ka se upali auto ujutru ali sam im odgovorio da se nikada nije cuo.
                          Otvorili su motor i kao ustanovili su da je prezupcio, to me je toliko izneviralo da sam hteo da ih pobijem! Rekose da se to desava jednom u milion slucajeva!!!

Ako neko zna da mi pomogne, dali je auto na osnovu moje price prezupcio njihovim nemarom ili je to puka slucajnost jer auto sam doterao u radionicu potpuno ispravnog na redovan servis ulja.

Sta da radim sad, verovatno je sve pokrivio unutra, treba da mi jave koliki je kvar ali ne znam dali da im zovem inspekciju ili sta?

Molim za pomoc i savete.
                          Hvala!
                          @miky da nas obavestis sta je bilo na kraju .

ovo sto sam boldovao po meni ukazuje na nedostatak goriva ,falsh vazduh , ne-dopremanje goriva od strane AC pumpe ..

1. prvi bold : zasto je upalio i radio 5 sekundi ako je prezupcio ?!
                          2. gorivo NIJE bilo u crevu i ako je sama AC pumpa trebala da ga dopremi vrlo brzo ?!
                          3.majstor je odma PRETPOSTAVIO da je prezupcio .. ili mi nemamo informaciju,da ga je kacio na dijagnostiku,proverio da li ubacuje naftu u cilindre..itd , pa tek onda ukazao na lanac.

velike su sanse da ne saznamo sta je bilo , ako je otvaran motor odmah .
                          sto ga nisu uzubcili i probali da upale?

mnoogo lici na klasicne probleme zbog kojih majstori i ne obozavaju da menjaju filter nafte na dizelima ( a i nema potrebe da se menja precesto )taman koliko je i predvidjeno fabricki.
                          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Pele
                            CBC Senator
                            • 01.07.2006
                            • 262
                            • Požarevac

čekamo epilog ....

Comment

• matrix_023
                              CBC Član
                              • 16.12.2008
                              • 93
                              • Zrenjanin

iZgleda da je jedino resenje da svako nauci da radi svoj auto, pa onda nema koga da krivi kad mu nesto rikne
                              Renault 19 16V 150 ks....Pure renault sport power http://www.youtube.com/watch?v=rVMSdnkAg_4

Comment

• Crki
                                CBC Član
                                • 26.07.2008
                                • 71
                                • Požarevac
                                • ford fokus

Neznam rešenje problema,ali imao sam sličan problem.Pa da podelim sa vama kako sam rešio.To je bilo pre 4 godine.
                                Imao sam zastavu 128,odem kod mehaničara da mi uradi nešto oko menjača,kad sam polazio nije hteo da upali.Kaže majstor razvodna kapa ti ne valja.Probušio rupu na njoj.Posle toga kresne iz prve.Ja zamenim kad ujutru neće da upali.Ja probao na gurku,neće pa neće.Dođe majstor odšlepa,kažem ako je popravka do 20 evra radi,a ako je više nemoj.
                                Kaže meni veliki majstor,kada sam otišao popodne kod njega,prezubio motor,popravka 300 evra.Skinuo sve do motora....Kaže daj mi 20 evra.Kaže rekao sam da 20 evra hoću da mu dam.Ja mu rekoh da za popravku,a ne dijagnostiku.Neće da me pusti.Ja lepo mobilni i kažem mu prvo zovem policiju zbog toga što me ne pustaš iz servisa,a potom inspekciju...Odšlepam auto kod drugog i problem je bio raštelovano paljenje.A cena 100-ti deo što je ‚‚majstor" hteo da naplati.
                                Tako da ti je moj savet da se prvo raspitaš kako ide dijagnostika tvog kvara,pa onda da li je uradio sve kako procedure nalažu.
                                A mnogo puta su me stručnjaci urnisali sa popravljanjem njihovih popravci da ne pišem previše

Comment

Working...
                                X