Prezupcio bmw 520d prilikom menjanja ulja kod majstora!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: Prezupcio bmw 520d prilikom menjanja ulja kod majstora!

P.S. Doro, nemoj da braniš svoju majstorsku struku u ime drugih, jer ja mislim da ti ne spadaš u tu klasu majstora koje sam ja isprozivao. Da spadaš ne bi te ljudi hvalili u toj meri. Verovatno se i tebi desi da si neki dan tanji sa živcima pa odbiješ nekog, ali ne verujem da je to trend kod tebe kao kod nekih... U svakom slučaju nisam mislio na majstore tvog kova.
    Ne branim ja mene ni majstore, o meni može da misli ko šta hoće a mušterije misle ono što im je servirano kroz rad. Neko je zadovoljan neko nije.
    Branim ovaj forum, stotine majstora je ovde dalo korisne savete, neke znate da su majstori a neki se ne eksponiraju, isto kao i stotine amatera koji se dovoljno razumu u problem da pomognu drugima. U poslednje vreme je tendencija da se pljuje po majstorima a mušterije su sve cvećke i kad pdnu bosiljak miriše...
    Očekujete neku pomoć a svaka druga reč je kako da ojadim majstora, recite mi šta da radim pre nego ga ispajserišem, šta da znam da me ne bi mutio itd....

Jednostavno, ne treba da znaš ništa sem ako is radoznao i radi svog ličnog proširenja znanja. Ostalo prepustiš ovlašćenom servisu, pri tome mislim na one koji imaju pravo da rade u garantnom roku. Sad ako to košta 10.000 a kod onih što im smrdi kad prdnu 2000, bože moj, nema stisneš i prdneš...

Prosta operacija zamene ulja se pretvorila u 50 do 60 mrtvih majstora, stotinak u zatvorima, a duplo još sa inspekcijom za vratom. pa ko će kola da vam radi kad nemate para za ovlašćene servise?
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• banekg
      CBC Senator XXL
      • 06.09.2010
      • 1274
      • Nis
      • Toyota Carina e 2.0

Mozda moze pomoci trzisna inspekcija, odeljenje za zanatske usluge, ali samo u slucaju da imate validan dokaz, da vam je neko ustupao usluge. Ja nemam ni jedan za ovih 15 godina, koliko imam auto, ni od ovlascenog, a ni onog drugog servisa.
      Osim toga, potrebno je sudsko ekspertsko vestacenje, da bi se utvrdilo sta je izazvalo kvar. Vestacenje se moze izvrsiti tek kada se udje u sudski postupak. Pre toga moze samo istraga policije, po prijavi ostecenog.
      Long Live CBC!!!

Comment

• aleksabgd
        CBC Član
        • 04.12.2009
        • 84
        • beograd

Itekako postoji trag -automobil je u radionici ...Ljudi ovakvih slucaja ima ,desavaju se, prosto treba iskoristiti sve mehanizme koji mogu pomoci da se dokaze ko je u pravu.Svi mi radimo i vrlo dobro znamo kako se tesko dolazi do novca pa ga netreba rasipati uzalud.Daleko od toga da je to atak na majstore i oni ljudi rade svoj posao i treba da prihvate i ovakve situacije kao sastavni deo istog a ne da odmahuju rukom i nude zamenu jednog dihtunga kao u pomenutom slucaju

Comment

• Boki Ar
          CBC Senator XXL
          • 11.11.2004
          • 2827
          • Aranđelovac
          • Vektra

Originally posted by banekg
          ... nemam ni jedan za ovih 15 godina, koliko imam auto, ni od ovlascenog, a ni onog drugog servisa.
          Bane, račune veliš - nemaš. Rekao bih da ovo možemo tumačiti na način da imaš poverenja u majstore kojima voziš auto na popravku?

Poz
          BP

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Na ov osam mislio kod onog "ne može mu ništa"... Može samo lično da mu napakosti isto kao i majstor (servis) što ne može mušteriji ništa po bilo kom sporu oko plaćanja itd... Za sve ostalo je nadležan sud pa veštaci pa troškovi pa... Majstorima ne ide u prilog da ih mušterije panjkaju i obično se trude da poprave stvar i kad nisu baš krivi. Mušterije bi se iznenadile šta bi veštak imao da im kaže o stanju njihovog odličnog automobila...

I šta sam zaboravio u prethodnoj poruci.. "ja taj i taj, bio u tom i tom servisu taj i taj dan, dogovoreno jedno a uradjeno drugo, prevario me tako i tako ili učinio lošu uslugu na taj i taj način" njih par komada i eto loše reputacije, zato postoje teme o dobrim i lošim iskustvima. Dobra iskustva ili preporuke se svode na poznanike i prijatelje ili pritajene reklame a loših iskustava nema niogde sem kad se treba pajserisati majstor...

Konkretno u ovoj temi ja ne vidim šta se očekuje od nas, kakav vid pomoći, ako je stručan, bez mnogo podataka, istorije auta, nekoliko slika itd.. teško je dati bilo kakav savet. Ako je pravni, nema pravnog saveta sem gore navedenog, papir u ruke pa na sud.
            Jedini savet je sporazum što je koliko vidim već ponudjeno i zbog toga mislim da ej tema gotova pa ću je zaključati.

Otključaću je jedino na zahtev pokretača da napiše epilog šta i zašto je bilo.

P.S. Aleksabgd
            I majstori teško dolaze do novca pa ni oni ne vole da ga bacaju uzalud ili opet dolazimo do toga da majstori ne spadaju u kategoriju ljudi i time nemaju nikakav prava sem da budu na usluzi ljudima.
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
            X