Vratim dzek na NTC davac, spojim mu zicu ulaznog napona 5V tacnije 4,95 +-0,05V i merim na kraju izlaznog, napon isti ali tacno isti ni za nijansu slabiji od ulaznog
da se vratimo na problem-
sve do citiranog dela koliko kapiram se sve ponasa savrseno kako i treba ali ovde mi nastaje sumnja.
to sto zoves ulazna zica je ok, a to sto si izmerio na izlaznoj (koristim tvoju terminologiju da se lakse nadjemo) je pogresno jer je to masa po shemi, znaci mora da bude napon tu nula.
moj zakljucak je da je ta izlazna zica u prekidu od samog senzora do ulaska u ECU negde- i da kroz nju ne tece struja.
znaci, ja bih uzeo parce zice odnosno dve zice i sa njima radi probe privremeno povezao senzor direktno na pinove ECU konektora, tacno ta 2 za to predvijdena.
nekih 99,9% sanse su da je taj deo problema na instalaciji lokalizovan.
tih blizu 5V na izlaznoj zici odgovara nekih -30C doziranju goriva pa je logicno i da se onda motor gusi u visku benzina i otuda ta knedla- poremecena smesa koja ne moze da sagori kao tesko prebogata.
to je moje vidjenje...
Spojim i precvikanu izlaznu iz davaca i upalim. Ha, auto odmah u knedli skinem bilo koju precvikanu dolaznu il odlaznu motor se vrati u normalan rad ali opet samo 55 sec
probaj sa 2 provizorne zice pa javi rezultat, samo proveri 3 puta koji su tacno pinovi na ECU konektoru za senzor.
ajd sa srecom da i to resimo...
Comment