Neće mu biti od pomoći, jer se radi samo o jednom točku! Na optici, može se snimiti, koliko stepeni odstupa nagib desnog točka od propisanog. To je jedini uzrok bržeg habanja spoljašnje ivice samo jednog točka. Eventualni problem sa servom, ne manifestuje se tako i otkrio bi se na valjcima.
servo ili ...
Collapse
X
-
Pa bio je kod dva majstora koji kažu da je ok, izmenjao je sve ali nema rezultata, nije siguran da li je auto lupan, misli da nije. Neće da meri kanapom ali će da proda auto jer niko ne zna kako da popravi ono što se popraviti ne može.
Naravno da može ali se niko nije našao da nadje kvar, pa nije to sonda koja obilazi Jupiter i ide dalje u svemir...
Ako su svi delovi ok (viljuške, spone, silen blokovi, amortizeri, ležaj točka), podešavanje trapa ok, onda ide pravo kao strela. Znači, ili delovi nisu ok, podešavanje nije ok ili je auto iskezečen od sudara ili su točkovi (gume) iskezečeni..
Hint broj dva,
Opet uzmeš kanap i vežeš neku maticu na kraj kanapa. Može i zidarski visak, staviš kanap na gornji deo gume a dole gledaš koliko je od gume, odeš na drugu stranu pa isto. Opet trebaš vozizi makar 5 metara napred da se trap rastereti.
I ovo ne košta ništa a sve se vidi.
Comment
-
-
da se ispravim, kada sam isao kod oba majistora oba su nesto kao stelovala, dali jesu ili ne to samo oni znaju, jer da kazu sve je u redu kako bi mi uzeli novac tj. naplatili. Kada su zavrsiili ja sam seop probao vratio se i rekao da i daqe vuce u desno. U oba slucaja su seli majistori u auto i uvedli da je ne filozofiram tj. nelazem. Obojica su rekla da je sto se njihovog posla tice sada sve u redu da nece trositi gume, a za to sto vuce eee to nisu znali popraviti. Evo slike koje sam uslikao krisom pre nego su bilo sta radili na laserskom optikom(znaci nakacili te panele nazad ukucali parametre vozila i ove vrednosti su se pokazale na kompu). Slike su malo losije jer sam zumirao mobilnim, neznam koje sta znaci. rezultat posle stelovanja nisam mogao uslikati niti videti jer je dosao gazda i zamolio da sacekam u cekaonici ili dodjem kasnije. Probao sam hint dva i u liniji su bez da gura i odstupa od donjeg dela gume. Na drugoj slici sto je zuto -053 za to je kazao da su vredneoti koje on nemoze da popravi tj tu pokazuje da je levi tocak bio malo uvucen prema desnom, asto je crveno to je uspesno resio. Napominjem da je ovo bila prva optika a posle sam isao na tu drugu sto sam negde gore naveo
Last edited by macisro; 07.09.2014, 18:32.
Comment
-
-
Ako je to što je Clico poslao dovoljno da pogledaš vidi koji su normalni uglovi, ta tri.
Comment
-
-
Originally posted by macisro View Post
Ne bih se zabrinjavao, a ako si pic... kao što si rekao, dobar, autolimarski servis to može rešiti. Ali, pre rada - pitaj za cenu!
Comment
-
-
to su mi i majsitori rekli "nije strasno vozi tako ako ti nesmeta, nece ti jesti gume". Ali mene izuzetno nervira i resio sam da to uradim, videcu da nadjem onda nekog "sposobnog" limara da mi to vec nekako resi. nebih hteo da mi neko karabdzi oko limarije, ako treba da se nesto menja onda nek se menja
Comment
-
Comment