Za početak, znaš više nego pre a i nekom majstoru će pomoći ovo saznanje. Sumnjam da je baš tolika nauka utvrditi zašto je ler povišen.
Golf IV 1.6 16V problem klapna gasa
Collapse
X
-
-
Slazem se. Zato i skupljam sve prethodna saznanja i ovde pitam za neke nove ideje ne bih li pomogao i ubrzao rešenje problema kad odem kod sledećeg majstora!
Prosto mi je neverovatno da pored toliko golfova sa ovim motorom da se nikom nije dešavao ovaj isti problem i da majstori ne znaju da ga reše!
Comment
-
-
-
Ne razumem pitanje, osim ako nije provokacija! Da li je tebi jasno da se bezmalo desetak majstora što specijalizovanih za Vagena, što ovih univerzalaca izređalo i niko nije znao šta je! E, sad pošto je auto u voznom stanju, a auto vozim svakodnevno nisam se usudjivao da sad ostavim auto kod nekog na mesec dana da se neko igra sa njim dok ne reši problem. Da auto ne može da se vozi siguran sam da bih preduzeo drugačije mere. Ne znam šta ti tu nije jasno, osim što sam uporan da se reši kvar. Svestan sam da bi većina na mom mestu ili prodali auto, ili vozili ovako i ne bi obraćali pažnju na to!
Comment
-
-
A da prestanemo da pričamo o kapama, Jancima, i doktorima za glavu i predložimo nekog majstora koji zna kako da utvrdi zašto je povišen ler.
Comment
-
-
Zdravo svima, konačno sam rešio problem povišenog ler gasa i "paljenja lampica". Nakon odlaska kod svih mogućih majstora i probanja i zamena ne zna se više čega sve pukim slučajem naleti drugarov kum koji ima identičan auto sa identičnim motorom (par meseci stariji) i onako od muke mu se požalim, i iz zezanja uzmem njegovu klapnu i auto proradi. Ja, naravno u neverici - mislim da sanjam, provozam auto, drndam, palim, gasim, obrtaji na 670rpm i nema check engine i EPC. E, sad, znam reći ćete jesmo ti odmah rekli da je klapna, a ti ideš i menjaš nešto levo! Pre toga sam mislim probao jedno 6-7 klapni, od toga ja 4, ostalo majstori kod kojih sam terao auto. Bilo je tu i novih i polovnih, ma ne znam kojih više.... Nebitno, kad sam skontao da postoji klapna sa kojom auto radi kako treba bacim se u poteru po otpadima i nađem klapnu. Naravno ne iz prve, ali nakon probanja ko zna koliko komada auto proradio sa onom "najprljavijom", iako su sve bile sa istom oznakom - originalne iz prve ugradnje. Toliko je bila garava da sam bio ubeđen da nema šanse da radi sa njom. Ali, eto proradio je i radi još uvek! No, s obzirom na to da je toliko prljava dešava se ponekad na leru osciluju obrtaji, ali se ne pali ništa od lampica i nikako se ne manifestuje drugačije osim u variranju obrtaja od oko 100-tinak RPM gore-dole. Pretpostavljam ili bolje rečeno nadam se da bi čiščenje klapne donekle rešilo problem, ali posle cele ove igranke se ne usuđujem da očistim klapnu. Ili bolje rečeno ne sprejom za karburatore koji je predviđen za to, jer bojim se da se posle toga opet ne poremeti...
To bi manje-više bilo ukratko šta se sve izdešavalo. Toliko muke i cimanja za naizgled banalan, rutinski kvar, ali samo naizgled...
Dakle, na kraju da li da probam da očistim klapnu ili da uopšte ne pokušavam?Last edited by Filke; 26.09.2015, 01:33.
Comment
-
-
Ja rekoh odmah na početku, bio treći ili četvrti post, a sada vidim da je izbrisano. Pre deset godina je isti auto imao moj druga i iste probleme i isto rešavao dok nije našao pravu klapnu. To im je boljka i ako ideš na polovne očekuj češće kvarove i zamene istih.Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
E, jbaji ga...Mlatismo ovde na 8 strana, i ništa... a tvoj post je obrisanNebitno pukim slučajem sam provalio šta je. Samo mi je
fascinantno da sam bio kod tolikog broja majstora (i kod dobrih i onih drugih), utrošio vremena, i para ko zna koliko i niko nije imao pojma
za foru, a nije da vozim nekog Jaguara ili ne znam Leksusa, nego Golfa koji je bezmalo svaki treći auto na ulicama...
Nebitno, sad je gotovo, barem dok ova polovna ne zakuca, a bojim da neće ni ona dugo. I dalje ne mogu da verujem da prodaju novu, kao
zamenski deo i da ona ne završava posao!
Zato sam i pitao kako da očistim, ovu tj. šta da joj radim, a da je ne s*ebem!
Comment
-
Comment