Golf IV 1.6 16V problem klapna gasa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

u cemu je fora po drugi put, posto kazes da niko nije imao pojma za foru? trebalo je obijati otpade i probavati jednu po jednu klapnu pa koja se potrefi?

el nas ********s ili ? ako je brate to fora onda da gazimo svetlo i turimo kljuc u bravu foruma .
    Last edited by zverko; 29.09.2015, 17:32.
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Filke
      CBC Član
      • 07.09.2010
      • 61
      • Beograd

Originally posted by cikabosko View Post
      postoji li vise tipova zamenskih delova, mislim po kvalitetu ?
      Sad me teraš da ulazimo u bespotrebnu diskusiju, ali 'ajde da ti odgovorim.

Klapna gasa za Golfa 1.6 16V nova jedino može da se kupi (pričam za Srbiju i Beograd za ostale zemlje ne znam!!!) od proizvođača
      Siemens VDO koji je ujedno i proizvođač za prvu ugradnju, što sam se i sam uverio - klapne su i po oznakama i vizuelno identične sem što
      na fabričkoj klapni stoji VW Audi znak! Dakle ta priča to nije original je smešna!!! Da li je original ili falsifikat originala, kakva Siemens klapna stiže
      na naše tržište - lošija klasa nego za Zapad, ne bih znao da ti kažem. Ali, znam da druga, a da je nova i originalna u Srbiji nema da se kupi!

Tako da u ovoj tvojoj izjavi ne vidim poentu! Šta treba da radim po tvom mišljenju da idem u Volfsburg da kupim "originalnu" klapnu?!

Comment

• Eon
        Moderator
        • 10.03.2005
        • 4225
        • Beograd-NBG-44
        • Superb 2.0 4x4 DSG

Zverko, oladi malo.

Drugar moj prodao tog Golfa, iako ga je sredio, ali baš zbog te zaebancije. Imao je osećaj prema kolima kao da ga je devojka prevarila. Jednostavno klapne se ubrzano amortizuju i ljudi voze auto i u takvom stanju dok ga ne prodaju. Zato ni na otpadima nema ispravnih. Suština je da nije ona potpuno neispravna, ali nije ni ispravna.

U ovom slučaju samo nova klapna rešava problem na dužu km.
        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

Eone, to mozes zeni svojoj da kazes, ako smes ! Meni ne !

@Filke
          Tu vatijantu koju si ti napravio si jedino ti mogao da izvedes kao sto si i uradio. majstora zabole da se hebava sa tvojim golfom i menja klapne jer vreme koje ce da izgubi ne moze da ti naplati, prosta stvar. tako da nije to nikakva fora i ne mozes da kazes da majstori nisu znali u cemu je problem.
          Last edited by zverko; 30.09.2015, 11:56.

Comment

• Filke
            CBC Član
            • 07.09.2010
            • 61
            • Beograd

Mogu slobodno da kažem da nisu znali zato što su nekoliko njih probali klapnu da zamene i veruj mi da bi im se isplatilo. Nisam pravio
            pitanje oko cene samo da se popravi auto. Opet ovako je ispalo bolje, samo sa se iscimao kao konj!

Comment

• speedplus
              RIP Bio nam je drug!
              • 15.01.2007
              • 2419
              • LAZAREVAC

dali si potpuno siguran,da ta klapna,koju si stavio,je baš ispravna ??? nije sve crno-belo baš kao što izgleda,veruj mi.To jest,probaj upaliti tih 10 auta sa kojih si skidao klapne,a kako kažeš,nisu valjale,smem da se kladim,da će na 9 njih,motor raditi na ler-u perfektno.Kako i zašto,jbg, ne mož baš sve na forum,to jest može,ali za koju godinu,kad taj auto postane old-timer

Comment

• Filke
                CBC Član
                • 07.09.2010
                • 61
                • Beograd

Nigde ja nisam rekao da ''nisu valjale'', niti da su neispravne. Rekao sam da nisu radile na mom autu. Vidi idem ovom logikom - polovan deo je mačka u džaku, čak i veća nego sam polovan auto. Može da radi dva dana, a može i 2 godine, pogotovo klapna koja je osetljiva i crkava posle nekog vremena. Ali, ako kupim nov deo zar nije za očekivati da radi na autu? Ajde nije dobra (ne radi) jedna, dešava se, ali 3 nove neće da rade i svaka kupljena u drugoj radnji!

Comment

• speedplus
                  RIP Bio nam je drug!
                  • 15.01.2007
                  • 2419
                  • LAZAREVAC

Upravo ono što ja kažem,na nelogično nadoveži logično i to je to u suštini,najbitnije je da si rešio problem

Comment

• Filke
                    CBC Član
                    • 07.09.2010
                    • 61
                    • Beograd

Slazem se. Nije ni bila poenta mojih postova da sad ulazimo u raspravu da li sam ja u pravu ili oni koji tvrde da nova Siemens VDO nije original, odgovarajuća ili šta već. Želeo sam samo da okončan više agoniju sa kolima i da ako neko ubuduće ima sličan problem ne plaća moju ''školu''!

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

KOja klapna se prodaje u Autokomercu ?

Comment

• rados
                        CBC Senator XXL
                        • 02.03.2011
                        • 539
                        • G.Milanovac SRBIJA
                        • OPEL ASTRA G Z16XE

veliki problem kod vw je kalibracija-prilagodjenje klapne racunaru,ja to kad menjam uzimam na otpadu klapnu i racunar sa auta -stranca-a racunar sa auta gde zeza ler vratim na plac coveku,jer je racunar ispravan ali nemoze da se prilagodi klapni.Ja tako uradim i to radi jer mi se desilo da uzmem klapnu i namontiram nece da radi vratimo na stranca veze i od tada radim tako

Comment

• Zikki
                          CBC Član
                          • 15.01.2007
                          • 52
                          • Beograd

Originally posted by rados View Post
                          veliki problem kod vw je kalibracija-prilagodjenje klapne racunaru,ja to kad menjam uzimam na otpadu klapnu i racunar sa auta -stranca-a racunar sa auta gde zeza ler vratim na plac coveku,jer je racunar ispravan ali nemoze da se prilagodi klapni.Ja tako uradim i to radi jer mi se desilo da uzmem klapnu i namontiram nece da radi vratimo na stranca veze i od tada radim tako
                          Kalibracija se radi sa VCDS tako da nema potrebe da se mučiš sa skidanjem računara.

Comment

• zoranbg
                            CBC Senator XXL
                            • 23.03.2005
                            • 4098
                            • Rooster's Hill , Beog
                            • Grande Punto 1.2

da li je moguce da nisu radili kalibracije,nego samo trpali klapne?!?
                            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• M-power
                              Moderator
                              • 10.01.2005
                              • 10060
                              • Bg; Banovo Brdo
                              • CorsaC, astra H,

To i ja čitam i pretpostavljam. Gotovo je nemoguće da su probali toliko polovnih a tek novih klapni i da neće da rade...
                              To date there has never been a faster car built for the public road and,
                              it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• zverko
                                CBC Senator XXL
                                • 19.08.2005
                                • 7085
                                • BGD
                                • Audi A4

To se valjda podrazumeva
                                Moze adaptacija da se uradi i bez vcds, ima procedura na netu.

Comment

Working...
                                X