Priguseno lupkanje?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • snoop
    CBC Član
    • 26.11.2006
    • 46
    • Zajecar

Priguseno lupkanje?

Pre nekih mesec dana dok sam vozio auto po ravnom putu cujem sa prednjeg desnog tocka povremeno se cuje kao neko krcanje znaci nema pravila i nije ujednaceno vremenski da se cuje kao recimo lager kako se cuje, onako kako se obrce tocak tak i lager ujednaceno se cuje ovo se cuje, kako kada nema pravila. Mehanicar je pregledo lagere sva cetiri kaze dobri su svi, zatim podmazo klipove za kocenje i nista, to se i dalje cuje? I ja tako vozim ima mesec (skido sam ja prednji desni tocak i stavio rezervni da vidim da nije do pneumatika ali nije ni to i dalje se cuje mogo bih to opisati kao prigusen zvuk hhhhhh ili hrkljanja ili tako nekako kao da je prigusen zvuk) i sada kontam verovatno to se negde prenosi taj zvuk od negde mozda je da kocione plocice diraju disk ali mehanicar je gledo kaze to je ok i podmazo? E sada zadnja stvar koju sam skonto, ostavio auto u garazu i tako on radi i ja cujem da nekako cudno radi otvorim haubu i slusam sada se tako veoma nesto slicno onom prigusenom hkrljanju cuje ali to se cuje sa desne strane motora gde se nalazi zupcasti kais i cuje tako nekako kao da kais dira onu plastiku kojom je zasticen cuje tako nekako kao da krci povremeno??? (alternator nije jer je njemu zamijenjen lager) Sada sam totalno zbunjen da li je to sto sam mislio da je tocak da to ima veze sa ovim kaisem i sta je to sada sto se cuje kod kaisa zna li neko sta je problem? Inace auto lepo ide, dobro vuce???
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Proveri španer ili španere od zupčastog kaiša. Njihov ležaj može napraviti takav zvuk a to je dosta opasno ako zariba odjednom....
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• snoop
      CBC Član
      • 26.11.2006
      • 46
      • Zajecar

Sta su spaneri izvinjavam se na pitanju da li su to kao zupci zupcastog kaisa? Sta da radim da promenim zupcasti kais ili...?
      Jos nesto sam primetio ono hrkljanje sto se cuje u toku voznje cuje se i kada recimo vozim 50 60km/h i onda izbacim iz brzine znaci i kada je izbacen iz brzine cuje se to u toku voznje imam utisak kao da metal dira neki metal na desnoj strani.

Edit #023: nema potrebe da citiras tekst posta koji je direktno iznad tvog

Comment

• Fabia & Avensis
        CBC Senator
        • 25.05.2006
        • 215
        • Podgorica - MNE!

Juce sam imao isti problem na Jettu (Boru) 2.0.
        Promijenio zatezac zupcastog kaisa i sve OK.

Edit #023: nema potrebe da citiras tekst posta koji je direktno iznad tvog
        DRIVE A BMW IF YOU WANT TO BE SOMEBODY
        DRIVE A LEXUS IF YOU ARE SOMEBODY

Comment

• snoop
          CBC Član
          • 26.11.2006
          • 46
          • Zajecar

Ljudi sta predlazete sta da radim, da promenim zupcasti kais ili spaner ili zatezac zupcastog kaisa?

Comment

• Delkan
            CBC Senator XXL
            • 14.06.2005
            • 829
            • 60 km From BG,West

Mogao si napisati o kom se autu i motoru radi.Posto je verovatno u pitanju kadet sa slike,u zavisnosti od verzije motora,mozda i nema spaner zupcastog vec se spanuje na vodenoj pumpi.Idi kod nekog mehanicara neka ti skine plastiku od zupcastog(to je 4 min. posla) pa ce vam sve biti jasno...
            I sledeci put daj ime i prezime auta...

Spaner=zatezac kaisa(zupcastog,kakvog god...)=lezaj preko kojeg ide zupcasti(ili kakav god) kais

Comment

• snoop
              CBC Član
              • 26.11.2006
              • 46
              • Zajecar

Auto kadet 88god 1.3i motor
              Ako nema spaner zupcastog da li moram kupiti vodenu pumpu da bih zamenio spaner?

Comment

• Fabia & Avensis
                CBC Senator
                • 25.05.2006
                • 215
                • Podgorica - MNE!

Originally posted by snoop
                Ljudi sta predlazete sta da radim, da promenim zupcasti kais ili spaner ili zatezac zupcastog kaisa?

Spaner = Zatezac.

Gle, ja ne mogu da ti kazem kupi ovo kupi ono, jedino ako mozes da stavis novi dio pa ako problem ostaje nerijesen da vratis dio.

Probaj da skines onu plastiku koja pokriva zupcasti, pa upali motor.
                DRIVE A BMW IF YOU WANT TO BE SOMEBODY
                DRIVE A LEXUS IF YOU ARE SOMEBODY

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141
                  • Beograd, barajevo-zemun
                  • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

da kocione plocice diraju disk ali mehanicar je gledo kaze to je ok i podmazo?
                  jos jednom je pomenuto podmazivanje klipova kocionih kljesta.

kocnice i masta , ulja se nikako ne podnose i bilo kakvo podmazivanje je strogo zabranjeno.
                  takve kocnice su poziv na nezgodu, izgubice funkciju trenja i tada je guzvanje lima sledeci dogadjaj.

sto pre, skini tockove, sprejem za odmascivanje veoma temeljito odstrani svaki trag masti ili ulja.

ne salim se, masne kocnice su velika opasnost pre svega za tebe a onda i za ostale.
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• snoop
                    CBC Član
                    • 26.11.2006
                    • 46
                    • Zajecar

Eh ma ko je blesav da podmazuje diskove nego sam ja to u brzini napisao pisao sam da je podmazao klipove za plocice. Cuo sam da 1.3i motor nema spaner nego se vodenom pumpom spanuje, da li ako hocu da promenim spaner to znaci da moram kupiti drugu vodenu pumpu ili se to moze bez kupovine, samo da se zategne?

Comment

• vega
                      CBC Senator XXL
                      • 21.02.2006
                      • 324
                      • Beograd

Pumpa moze da se zarotira i tako se zatese/otpusta kais, ali ako provalis da huce onda je otisao njen lezaj i mora nova.
                      ... and then the damn thing gone wild!

Comment

• snoop
                        CBC Član
                        • 26.11.2006
                        • 46
                        • Zajecar

Hm, vodenu pumpu sam promenio ima nekih 6 meseci ali fiatovu sam stavio jer nije je bilo pumpe tada trenutno u GM-Opel prodavnici?
                        Bio kod mehanicara kaze da je to jedan od hidropodizaca??? Mada me buni ono u voznji sto se cuje kao i kada ga izbacim iz brzine i tako dok ide cuje se nekako kao metal da dira metal prigusen zvuk? Ja sam razmisljao da promenim pumpu i lager?

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Budeš li ti tako sve redom menjao biće ti skuplje nego da odeš kod majstora
                          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Valent Vudriga
                            CBC Senator XXL
                            • 02.04.2005
                            • 2778
                            • USA

Nemoj tako nadzornice, mogao bi mehanicar zaraditi koju paricu.
                            Bogohuljenje zabranjeno na forumu.

Comment

• BARTONE
                              CBC Senator XXL
                              • 25.09.2006
                              • 398
                              • Bor

snoop kazes da si menjao lezaj na alternatoru!
                              ajd za pocetak da se uverimo da definitivno nije on
                              znaci olabavi alternator,skini kais i rukom zavrti rotor alternatora
                              vidi zapinje li i ima li kakvog lufta.
                              trebao bi lagano da se okrece,bez veceg otpora i sumova
                              upali auto
                              ako je zvuk i dalje prisutan-alternator i njegovi lezajevi su o.k.
                              ugasi auto-vrati klinasti kais-zategni alternator
                              skini zastitnu plastiku zupcastog kaisa-pogledaj sa unutrasnje strane,vidi da eventualno kais ne zapinje o plastiku,proveri njegovu zategnutost
                              upali ponovo samo pazi da ti ne ostane nesto alata na motoru koje bi kais mogao da zahvati-ako je zvuk i dalje prisutan onda ostaje samo v.pumpa,da je hidropodizac zvuk bi bio slican kakvom kloparanju.
                              kad si vec isprljao ruke sta kosta da skines i onih 8 ili10 srafova koji drze poklopac kucista bregaste i pogledas u kakvom su stanju bregovi na bregastoj

tvoj kadet nema spanera-kais se zateze ko sto vega rece rotiranjem v.pumpe
                              kad njeni lezaji stradaju obicno se cuje to hucanje sa desne strane motora

Comment

Working...
                              X