zdravo svima, nov sam na saitu ali posto nisam nasao nijednu temu sa ovakvim problemom morao sam da otvorim novu temu, pre nekih 10 meseci kupio sam hondu integru Vtec tipe R trosila mi je ulje i nije htela da prodje 200km/h ja joj uradio konpletan servis dihtunga, gumica, karika, svecica itd. nakon nekih 4000km malo je razradio i probao da vidim kako gura, dostigao sam malo preko 250km/h spustio gas i nabio ponovo ona je lepila za sediste, posle 10 000km pocela je slabje da mi vuce na 12 000km polomi se pipak svecice i unisti mi hilznu i izrendise klip, posto se sve to desilo morao sam ili da zamenim motor ili da uradim sve novo, posto imam 50% popusta na delove narucio sam klipove od titana i ventile titan, kupio nove vodjice, blok odneo dole i tamo ubacio nove hilzne zigovane nemacke kao dobar kvalitet, zamenio sve u motoru samo mi je blok radilica i klipnjace ostale stare, sklopio sam konplet motor, evo imam vec nekih 3000km posle reviziranja ali i dalje problem slabo vuce, uradio konplet dijagnostiku ali mi ne nalaze nikakve greske, fakticki test pokazuje da je sve u redu , sada bih trebao u njoj da imam nekih 220ks sa ovim klipovima, ventilima i spustenom glavom a ona vuce samo sa mozda nekih 150konja sto znaci da imam neki problem u elektronici. imate li vi neku ideju sta bih mogao da uradim jer vise neznam ni sam
problem na hondi integri Vtec type r
Collapse
X
-
Ovde je dosta pominjano da dijagnostika predstavlja dosta obiman posao, koji izuskuje ?itav niz testova i merenja.
(@ Valent, sada se pojavljuju i nove metode merenja snage, pored onih za merenje izpušnih gasova...)-opaska upu?ena moderatoru..
Potrebno bi bilo izvu?i radne parametre, po?ev od koli?ine ubrizganog goriva, vreme trajanja ubrizgavanja, koli?ine u****nog vazduha..i td.
Da li je motor korektno "uzubljen"?
Pozdrav !
BP
-
-
sve je lepo uskladjeno uzubljeno, svaka dizna ociscena, proverio sam i katalizator i sve, mada je to pocelo 2 000km pre pucanja svecice sto znaci da problem nije u motoru drugari nego u elektronoci, gorivo baca lepo paljenje nastelovano, samo nece da vuce ja mislim da ne dobija dovoljno struje ali nemogu da dodjem do ideje sta i odakle to moze doci, doduse malo je bolje osecam dok je hladna ali opet je sve to slabo, usporena je za citav jedan stepen brzine. KaTaStRoFa samo da poludis, ako ne nadjem uskoro problem prvo cu da ubijem auto pa mene da ne robijamKo PiJe PiVo RaDi SvE ZiVo
Comment
-
-
EGR nece biti odgovoran za takav gubitak snage.
sve je lepo uskladjeno uzubljeno, svaka dizna ociscena, proverio sam i katalizator i sve, mada je to pocelo 2 000km pre pucanja svecice sto znaci da problem nije u motoru drugari nego u elektronoci, gorivo baca lepo paljenje nastelovano, samo nece da vuce ja mislim da ne dobija dovoljno struje
Na koji je nacin provjereno da dobiva dovoljno goriva?
Na koji je nacin ustanovljeno da ne dobija dovoljno struje?
mada je to pocelo 2 000km pre pucanja svecice
Comment
-
-
Originally posted by Valent VudrigaVTEC shalta?
[quote:3gc9mkts]Dali motor dise dobro?
Dali motor dise dobro? u prevodu VTEC shaltaAtt mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
oterao sam ga na konpletan test tamo su mi sve proverili ceo sistem system elektronike i proverili ubrizgavanje znaci sve ono sto ja nisam mogao mojim alatom, upravo sam ocistio opet ceo usisni system malo mi daje bolje rezultate ali to samo na leru, neki dan odjuricu do susednog grada ima jedna integra pa da vidim dali ce mi dati da probam da zamenim sonde , kaptor, itd sa njegove na moju cisto da vidim dali je problem u tome... mada sam danas skidao dzek sa svake sonde pojedinacno i proverio i lampica se uvek palila.Ko PiJe PiVo RaDi SvE ZiVo
Comment
-
-
dobronamerne savete si ve? dobio, da dodam- prvo dijagnoza gde je UZROK kvara ili kvarova pa tek onda zamena/ štelovanje delova.
napamet menjanje delova je skup sport i ne daje obi?ni nikakve rezultate.
btw, konplet-> koMplet
poz.
ovde ekipa kada pita o?ekuje brojke sa merenja, dakle šta je izmereno na motoru od radnih parametara (naravno mernim instrumentima).volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
I da li slabo vuce u visim obrtajima...da li mozes i kako da dosegnes redline?
Sondu ces dzabe menjati jer kada ga gazis ona nema uticaja.To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
Comment