Originally posted by maki
Greska na motoru Alfe Romeo
Collapse
X
-
-
-
Zahvatis prstom pa liznes
Ne stvarno je glupa tema za raspravu jer ne znamo nista konkretno nego nagadjamo a svi znamo da ima 1001 varijanta da se to dogodi.To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
Na prvoj slici se jasno vide osusene naslage ispod rupe.
Prvi kontakt ulja sa spoljnom povrsinom koja je hladnija dovodi do momentalnog sjedinjavanja svih ugljenih partikala.
OdatleAtt mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Originally posted by Uros PiperskiBoost, kako se to vidi? Kako izgleda takvo ulje? Kako dolazi do toga?
Comment
-
-
Originally posted by Uros Piperski
Takav je bio svaki motor koji sam otvorio
Comment
-
-
I sta je uzrok toga, osim neredovne zamene? Primetio sam da su motori posle sklapanja mnogo cistiji, ulje posle zamene nije crno kao i obicno... Verovatno sam jedini koji je na tim motorima redovno menjao ulje
RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
Comment
-
-
Originally posted by Uros PiperskiI sta je uzrok toga, osim neredovne zamene? Primetio sam da su motori posle sklapanja mnogo cistiji, ulje posle zamene nije crno kao i obicno... Verovatno sam jedini koji je na tim motorima redovno menjao ulje
Filteri su tepsija ribe ali ih ljudi opet ne menjaju svaki put. Kad se zaprlja većina ovde dostupnih motora će preko pumpinog bajpasa vraćati ulje u karter. Takodje većina motora meri pritisak u magistrali radilice gde ga uvek ima pa neće paliti lampicu. Talog po talog, napravi mulj a jedno malo bolje izduvavanje motora digne temperaturu i eto naslaga. Posle sve ide progresijom.
Comment
-
-
Ok, a sta jos osim kvaliteta ulja i intervala zamene utice na to? Mislim kako to izbeci na friziranom motoru koji ima povecanu kompresiju i razvija vecu temperaturu? Podrazumevam hladnjak za ulje koji drzi ulje na normalnoj temperaturi.
RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
Comment
-
-
Ne znam, meni se cini da je najveci problem od uljnih para koje se preko leptira vracaju u usis i cilindre na dosagorevanje. Tu je najveci problem koji dovodi do koksovanja i dr. plus sto skoro svi frizirani motori koriste malo bogatiju smesu na visokim obrtima-zbog hladjenja vazduha u komori sagorevanja.
Jedini nacin je regularno ispiranje motora, min. 1 godisnje. ili 2 zavisi koliko se cesto vozi auto i u kakvim uslovima (gradska guzva, mnogo hladnih startova, kratka rastojanja, itd.). Plus da se stavi "oil catcher".Boost or bust...
Comment
-
Comment