DODGE NEON

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Tech
    CBC Senator XXL
    • 13.01.2008
    • 384
    • Novi Sad

VV,da pojasnim.Znam da se radi o DIS sistemu i da je signal vis.nap. sa 1.cil. jer vidim varnicu na kompresiji i na izduvavanju(exhaust),ali se takodje vidi i "potpis" u vidu smetnji koje pravi "breakdown kv spike" bobine koja pali 2. i 3. cilindar,na tom istom signalu.
    Ako se pazljivo prati samo donji deo CKP signala(deo kad je signal na 0 volti) vide se mali "skokovi" koje mislim da izazivaju drajveri bobina za vreme dwell perioda.Na osnovu toga sam izveo zakljucak da dolazi do izostanka varnice,jer ne vidim smetnje na VN signalu i padove napona na CKP signalu kad je 3.cil. na kompresiji.
    Medjutim,sve ovo nije toliko bitno za ovaj slucaj,samo sam izneo svoja zapazanja.Iz radoznalosti sam hteo da vidim koje su brizgaljke iskljucene.
    Pitam se kako reaguje vlasnik posle vremena koje je proslo ili je auto napravljen?Znam da meni u slicnim situacijama stranka vec sedi na glavi

Comment

• Valent Vudriga
      CBC Senator XXL
      • 02.04.2005
      • 2778
      • USA

Musteriju ne brine nista, imaju jedno 50 automobila na parkingu.

VN signal ima male nepravilnosti, no nije bilo povratnog utjecaja na primarnoj strani.

Auto je napravljen, zamijenjen je jedan dio. Ako zelite pogoditi...........

Comment

• dieselman
        CBC Senator XXL
        • 14.11.2005
        • 833
        • tt

..mene i dalje brine ona ravna zelena linija...

Comment

• Originally posted by Valent Vudriga
          Auto je napravljen, zamijenjen je jedan dio. Ako zelite pogoditi...........
          jooooj k...k...kaa...kako montira!

Comment

• low rider
            CBC Senator XXL
            • 03.04.2006
            • 613
            • Beograd

^lol

Moze li pomoc 50-50%, mehanika ili elektronika ?

Sem utvrdjivanja cinjenice da povecanje frekvencije signala sa radilice ne prati povecanje frekvencije signala sa bregaste i pocetne opservacije da dolazi do asinhronizacije ova dva signala u trenutku trokiranja, ne secam se da je brainstorm negde napredovao.

S obzirom na takvo stanje stvari, i ako stvarno dolazi do gubljenja sinhronizacije radilca-bregasta, tj. ako senzori ne lazu to je mehanicki problem, opet kako je moguce da kada se motor ohladi dve osovine ponovo imaju sinhronizovan signal, styo bi znacilo da su se nekao opet mehanicki sinhronizovale. Dakle ipak je elektronika.

Ako je nesto od senzora onda je neki od ova dva osovinska ili ecu.

Interesantno ostali senzori nisu pomenuti...
            Nazalost ovog puta nije bilo prilike da se upotrebi onaj vakkuum metar

Ja sam ispunio bingo tiket , cekam da i ostali opale.

Comment

• Valent Vudriga
              CBC Senator XXL
              • 02.04.2005
              • 2778
              • USA

mene i dalje brine ona ravna zelena linija...[/quote
              Zelena linija predstavlja nedostatak okidanja ubrizgavacha. Posljedica, ne
              uzrok.
              [quote:3eyarene]Moze li pomoc 50-50%, mehanika ili elektronika
              Nije mehanika. Elektrika.
              Nazalost ovog puta nije bilo prilike da se upotrebi onaj vakkuum metar
              Hladan motor je imao dobar vakum, pri kraju price vakum bi opao sto je normalno kad funkcija ubrizgavaca pocne opadati.
              Interesantno ostali senzori nisu pomenuti...
              Ostali senzori nisu bili faktor.
              Ja sam ispunio bingo tiket , cekam da i ostali opale.
              [/quote:3eyarene]
              I ti i ostali ste vrlo dobro odreagirali na situaciju i niste se dali lako zavesti. Bit cete razocarani jer sumnjam da cu moci prezentirati relevantne podatke. Lap top se opasno razbolio.

Zamijenjena je jedna elektricna komponenta koja nije do sada uopce
              pominjana. Na odredjeni n acin povezana je sa cijelim elektricnim sistemom na autu.
              ???????????????????????

Comment

• dieselman
                CBC Senator XXL
                • 14.11.2005
                • 833
                • tt

..da nije zamenjen uredjaj koji okida tanku zelenu liniju?

Comment

• milan_g1
                  CBC Senator XXL
                  • 07.02.2007
                  • 863
                  • Karaburma

Ja nemam pojma o cemu vi pricate ali mi mnogo zanimljivo da citam!!!
                  "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• nijebitno
                    CBC Senator XXL
                    • 14.03.2006
                    • 629
                    • Modrica

Alternator
                    @VV
                    Skracuj pricu, pobicu djecu
                    Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• Valent Vudriga
                      CBC Senator XXL
                      • 02.04.2005
                      • 2778
                      • USA

da nije zamenjen uredjaj koji okida tanku zelenu liniju?
                      Prije nego sam ja nasljedio ovaj projekt promijenjena su tri ista uredjaja bez uspjeha.

Alternator ?
                      Na koji bi nacin alternator bio krivac?

Comment

• nijebitno
                        CBC Senator XXL
                        • 14.03.2006
                        • 629
                        • Modrica

Mene i dalje mori ideja o tome da je problem sinhronizovan sa polozajem radilice. Alternator je na neki nacin sinhronizovan. Ali to je samo malcice utisalo TUP koje se culo kada sam LUPIO alternator. Obrati paznju na recenicu koja je slijedila
                        Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• Valent Vudriga
                          CBC Senator XXL
                          • 02.04.2005
                          • 2778
                          • USA

Opusti se, pogodio si dobro.

Comment

• low rider
                            CBC Senator XXL
                            • 03.04.2006
                            • 613
                            • Beograd

Alternator, ko bi rekao, mislim bar ja ne bih. Ako je neko trebao da pogodi to je nijebitno , on je vukao.

Istina sinoc sam razmisljao sta je jos mehanicki vezano za radilicu i kako bi moglo da utice na rad i ne setim se alternatora, vec mi u glavi pumpa za vodu to je zato sto sam se nedavno napatio menjajuci je .

Svaka cast za resen problem, kao i za vreme i volju da nam ga ilustrativno prezentujete !!
                            Mozemo li saznati kako je tekao tok misli i radnji koje su prethodile tacnom utvrdjivanju krivca, bez obzira sto je laptop u vecnim lovistima ?

Comment

• Tech
                              CBC Senator XXL
                              • 13.01.2008
                              • 384
                              • Novi Sad

VV,hvala na ulozenom trudu i vremenu

Comment

• Tech
                                CBC Senator XXL
                                • 13.01.2008
                                • 384
                                • Novi Sad

VV,mozes li,molim te,malo pojasniti na koji nacin je alternator razlog problemu gubitka sinhr. CKPvs.CMP.Jasno mi je da alternator kad se ugreje blokira i pocne da koci preko kaisa radilicu.Bregastu preko zubcastog pokrece radilica,kako ona usporava tako usporava i bregasta.Ne vidim tu logiku osim u varijanti da remenica bregaste pokrece kais koji vrti alternator(nepoznat mi je taj motor),pa kako alternator blokira,koci bregastu,dodje do istezanja zubcastog i CMP signal pocne kasniti u odnosu na CKP signal.
                                S druge strane ne vidim razloga da ako je alternator elektricno neispravan to uzrokuje gubitak sinhronizacije.
                                Kad budes imao vremena,odgovori.Nesto mi je tu cudno?

Comment

Working...
                                X