Moze li gas - plin u ovaj auto i koji?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Plus naravno, Basic je zamena za stare sisteme, pasuje na staru instalaciju i takve su mogućnosti...
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• The Punisher
      CBC Senator XXL
      • 01.03.2006
      • 503
      • Beograd Wozhdovatz
      • Ford Taunus TC1

Kavi su ovi Reno 0.9 turbo motori sa plinom?

Pretraga automobila | Polovni automobili - auto oglasi Najposećeniji sajt za polovne i nove automobile u Srbiji. Kupite ili prodajte auto putem besplatnih oglasa.

Da li su ovo modeli sa fabričkim plinom, ima ih par u oglasima, kako podnose plin, neke mane?
      Da li imaju odvojeni indikator za plin i benzin rezervoar ili zajednički?
      https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Ako je fabrički ugradjen ok, ako nije ili nema nije baš omiljen za gas.

https.autogas.rs

Comment

• PPZ
          CBC Veteran
          • 31.01.2009
          • 167
          • Atina, Grcka

Planiram da kupim novi auto, imam izbor između benzinca sa automatskim menjačem, i dizela sa manuelnim.

U pitanju je Toyota Proace City, u osnovi je to Citroen Berlingo, sa PSA motorom.

Uzeo bih benzinca, pa kad istekne garancija bih mu ugradio plin.

To je trocilindrični turbo, 130ks, pa me interesuje može li plin u njega?

Znam da mora da ide uređaj sa ubrizgavanjem gasa, i kontam da nije baš jeftino, ali ako se odlučim na kupovinu hoću da znam da li je uopšte moguća ugradnja?

Ne bih išao na onu varijantu ubrizgavanja u usisnu granu sa sagorevanjem benzina + plin.

I još me nešto interesuje, te dizne koje se ugrade za direktno ubrizgavanje, da li omogućavaju i rad na benzin, ili konverzijom na plin gubim mogućnost vožnje na benzin?

Послато са Mi 9 Lite помоћу Тапатока

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Brkaš lončiće... Direktno ubrizgvanje znači da benzin brizga u cilindar a ne u usisnu granu. Tada i samo tada ide poseban uredjaj za direktno ubrizgavanje. Ne bih da dužim oko toga ali kod nas se ugradjuje uredjaj koji radi na plin i u nekom taktu dodaje benzin da bi benzinske dizne preživele. Ne dira se ništa oko benzina pa nastavlja da radi kao i pre ako ugasiš plin. Postoje sistemi koji koriste benzinske dizne alito nije kod nas zaživelo zbog cene.
            Da bi znao da li može gas moraš znati da li je direktno ubrizgavanje ili nije. Nemam taj model u programu.
            Ako nije direkno ubrizgavanje, to što je turbo i ostale trte mrte ne znači ništa ali uvek mogu da pitam podršku iz Poljske, oni sv znaju

https.autogas.rs

Comment

• PPZ
              CBC Veteran
              • 31.01.2009
              • 167
              • Atina, Grcka

Ne brkam lončiće, to je Pure Tech 1.2 trocilindrični motor sa direktnim ubrizgavanjem i turbo punjačem, od 130ks. Isti onaj koji ide u sve Citroene/Peugeote/Opele, pa eto i u Toyote.

Zato i pitam.

Neću tu varijantu da rade i benzinske dizne, hoću uređaj kao što proizvodi Prins recimo, kad radi na plin, da radi čisto na plin.

I interesuje me da li ugradnjom takvog uređaja gubim trajno mogućnost vožnje na benzin.

Ono što ne nalazim je taj motor u spisku podržanih na njihovom sajtu, ali oni sad više nisu jedini koji prave plinske uređaje za automobile sa direktnim ubrizgavanjem.

Da smem da ugradim u Srbiji, ne bih pitao, već bih ti doterao auto, ali nažalost moraću da se natežem sa ovdašnjim majstorima, pa moram biti potkovan, da znam šta ne može, a šta može, i kako.

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Za lončiće sam napisao jer si pitao da li će ostati funkcija za benzin...

Kod Prinsa ili kod Staga 500 (koji nije zaživeo) se koriste benzinske dizne naizmenično za plin i za benzin. Ostaje normalna funkcija benzina.
                Nisam se skoro raspitivao ali poslednje je bilo da je prednji deo od Prinsa bio oko 1600 evra ovde kod nas. Osnovni problem kod tih sistema, sem pumpe, je ventil koji razdvaja benzin od tečnog gasa i reguliše da gas ne dodje u benzinski rezervoar i obrnuto...

Prins nisam nijedan ugradio ali sumnjam da se dodaju posebne dizne, koriste se postojeće na motoru. I ako se dodaju (menjaju) opet mora ostati funkcija auta na benzin. Tečan gas i benzin su što se dizni tiče sličnih karakteristika.

https.autogas.rs

Comment

• Chubbs
                  Everybody lies
                  • 29.01.2006
                  • 5807
                  • Novi Sad
                  • Audi A6 1.8T

nisam strucnjak ali moderan 1.2 trocilindricni motor ne može da prebaci 6 litara prosek, sto ce reci sa trenutnim cenama, cuj mene pljackom, cenama, i ustedom od recimo 3 eura na 100km, treba ti bar 50 hiljada km da bi bio na nuli pa sledecih 50 da se investicija vraca. Ako ce to biti godisnja ili tu negde kilometraža, ima smisla ugradnja.
                  You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                  Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                  Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• PPZ
                    CBC Veteran
                    • 31.01.2009
                    • 167
                    • Atina, Grcka

Pa tako sam i ja računao, isto.

A da će biti kilometraže, biće, možda i više od toga.

Comment

Working...
                    X