Moze li gas - plin u ovaj auto i koji?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Sloba
    CBC Član
    • 11.07.2005
    • 25
    • Novi Sad
    • Opel Ascona 1.8i

Originally posted by 3nidad View Post
    naime, zanima me da li je moguce ugraditi gas uredjaj, i ako jeste koji, u subaru forester 2,0 benzin 2008.
    uspeo sam da pohvatam da se trazi majstor a ne uredjaj. ipak me interesuje da li je vazno da majstor ima iskustva sa istim modelom automobila ili barem motora (boxer).
    Originally posted by Dora View Post
    Ja ti toplo ne bih preporučio ugradnju gasa u taj auto...
    Originally posted by borbar View Post
    Dora,jesi li mislio na Clio ili na Subaru Forester?
    Originally posted by Dora View Post
    Subaru.
    Pozdrav za Doru i pitanje: zbog cega se ne preporucuje ugradnja gasa u ovaj auto? Diskusija je bila pre 8 godina, da li se nesto promenilo u medjuvremenu?
    Pitam jer planiram da iz inostranstva dovezem ovaj auto pa da znam da li da trazim sa vec ugradjenim gasom, ili cist benzinac pa ovde ugradim, ili cist benzinac pa uopste ne ugradim gas.

Hvala unapred!
    - Znate li vi ko je Abarth? Šta je to frizirani motor? Šta su to polirani kanali u glavi? Bregasta u glavi? Prednji diskovi...svećice sa platinskim elektrodama...magnezijumske felne?
    - Priznajem da sam zbunjen...

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Pa sad, u vasioni su se desile neke promene...
      U medjuvremenu smo uradili jedno 8+ komada, svi sem jednog su živo i zdravo a taj jedan je dolazio na servis kad crknu dizne
      Uglavnom čovek je baš koristio auto dok ne umre...
      Uredjaji su mnogo napredovali tako da sad osnovni problem u smeši može lepo da se reši, može i malo benzina da pljucka pa je to onda skoro 100 posto rešen problem. Nije 100 posto jer ostaje faktor čovek za održavanje.

Moj savet za kupovinu auta sa gasom (iz inostranstva) je uvek ne kupuj. Prešao je znatno više nego isti takav bez gasa a obzirom na godine korišćenja taj uredjaj je leš samo još nije počeo da smrdi.

U ovom konkretnom slučaju ako bi bila fabrička ugradnja imao bi pogodnost da su verovatno glave sredjene za plin što je dobro ali ostaje ono za kilometražu i leš. Ako nije fabrička ugradnja to pokazuje da je uz dobru opremu i podešavanje moguć rad tog motora na plin.

Ukratko, sad može da se ugradi gas u taj auto, treba dobra oprema, dobro postavljanje i podešavanje pa to onda lepo i dugo radi.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• vojislavbb
        CBC Senator XXL
        • 04.05.2009
        • 373
        • Novi sad
        • Forester Turbo

Kao sad vec dugogodisnji korisnik Subarua na plin i benzin (Imam trenutno 2x Forester turbo na LPG i Legacy na cist benzin) imam samo da dopunim, nijedan Subaru ikada nije dosao sa fabrickom konverzijom na bilo koje drugo gorivo tako da to sto uvoznici koriste izraz fabricki, to su mahom vozila iz Italije sa konverzijom dilera za Subaru (verovatno) pre isporuke prvom kupcu. Ispravite me ako gresim.
        SUBARU Forester XT, Legacy SUBARU Forester Sturbo TOYOTA Celica 4WDTurbo, Celica STi
        http://www.bud3.net/2011/08/white-lily-toyota-celica-awd-turbo/

Comment

• hirurg83
          CBC Senator XXL
          • 26.02.2014
          • 398
          • Banjaluka
          • VW Jetta

Mislim da si upravu. Nisu azijati ludi ljudi. Ko ima para da ga novog kupi, njemu lpg ne treba. To je sirotinjsko veselje manje vise. Moj sugradjanin kupio bentlija i ugradio plin, da ga englez cuje i vidi oduzeo bi mu auto i vratio pare da ga ne sramoti

Poslato sa COL-L29 uz pomoć Tapatoka

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Subaru pravi glavu za plin, bila je neka doplata od 700-800 evra... Daš staru glavu i doplatiš.. Razlika su sedišta ventila i neka sitnica.

Što se tiče siroitinje i bogataša već sam unoran od objašnjenja da su mnogi na zapadu puk sirotinja pošto ugradjuju gas, kao Engleska kraljica naprimer, drugima za primer.

Danska princeza skuplja u centru govna za svojim psom jer je sirotnja a naši bogataši mi kite travnjak ispred kuće svakodnevno.
            Stvar percepcije ko kako vidi novac koji je zaradio...

https.autogas.rs

Comment

• Sloba
              CBC Član
              • 11.07.2005
              • 25
              • Novi Sad
              • Opel Ascona 1.8i

Hvala na odgovorima, slazem se da je ipak pametnije uzeti cist benzinac pa eventualno ovde ugraditi TNG.
              Tacno je i ovo za Italiju, nabasao sam na nemackim oglasima na auto sa ugradjenim gasom, koji je dovezen iz Italije, a medju uslikanim papirima je racun iz servisa gde se vidi da su menjane solje ili lezista ventila na 110.000 km. A zahvaljujuci linku koji je neko postavio, za proveru kilometraze kod vozila iz Italije, nasao sam da je taj auto presao oko 260.000, dok u nemackom oglasu pise 147.000. Vise ni sebi ne verujem
              - Znate li vi ko je Abarth? Šta je to frizirani motor? Šta su to polirani kanali u glavi? Bregasta u glavi? Prednji diskovi...svećice sa platinskim elektrodama...magnezijumske felne?
              - Priznajem da sam zbunjen...

Comment

• zulurbr
                CBC Veteran
                • 27.03.2010
                • 169
                • Zrenjanin
                • Nuova Bravo Sport Tj

Generalno znam ali čuti stručni savet uvek je dobrodošlo.
                Fiat Nuova Bravo 1.4 110kw 2010.
                Šta je aktuelno i najoptimalnije od gasnih uređaja venčati...?
                Imam neku predstavu ali, ponavljam, rad sam čuti reč stručnjaka.
                Na kraju, okvirno, koliko izađe svadba? [emoji16]

sa TT

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Qbox ili nešto što ima OBD kontrolu, srednji isparivač i W02 dizne...
                  Što se svadbe tiče cena zavisi od mesta održavanja svadbe

https.autogas.rs

Comment

• zulurbr
                    CBC Veteran
                    • 27.03.2010
                    • 169
                    • Zrenjanin
                    • Nuova Bravo Sport Tj

Hvala majstore, u najboljem smislu.
                    Kad dođe momenat za nešto konkretnije, ja ću Vas kontaktirati.
                    Do tada, u zdravlje! [emoji482]

sa TT

Comment

• shuxx
                      CBC Član
                      • 05.11.2012
                      • 33
                      • Prokuplje
                      • škoda fabia 1.2HTP

clio III 1,2 sa TNGom

Kao i URKE 80, i ja sam u potrazi za malim karavanom, naravno benzinac + TNG,

jedan od mogućih je Renault Clio III restajling 1.2 75 ks,

retka je instalacija TNGa u taj motor, a tek u karavana, pa sam pregledao ovaj i mnoge forume, i ne nađoh odgovor

e sad, mnogima ne smeta boca u gepeku, ali ja bih samo ako može toro boca da se stavi

clio je nezgodan, jer mu je rezervni točak odozdo, pa se diže sajlom

pitanje, može li toro boca na clio karavan, ali da bude van gepeka, tj odozdo, na mestu rezervnog točka

Comment

• URKE 80
                        CBC Veteran
                        • 02.01.2013
                        • 102
                        • Požarevac
                        • Renault Clio mk3 1.2

Ja sam kupio pre 2 godine Clia 3 i odustao od plina. Ne iz razloga da li može ili ne u ovaj model 1.2 75ks nego zbog potrošnje. Za moje potrebe a to je oko 10k km godišnje potrošnja od 6l leti i 7l zimi je za sada podnošljiva.

Послато са Redmi 8 помоћу Тапатока

Comment

• shuxx
                          CBC Član
                          • 05.11.2012
                          • 33
                          • Prokuplje
                          • škoda fabia 1.2HTP

urke,

poslah ti poruke PP ali ne odgovaraš...

prelazim oko 23000 godišnje, i svaki dinar mi je važan, video sam tvoje raspitivanje, baš se obradovah, ista vozila nas interesuju, mali karavani, benzinci+TNG.. pogledaj poruke

Comment

• fantom
                            CBC Senator
                            • 24.06.2005
                            • 218
                            • Subotica
                            • Fiat 500, StreetKa

Koja konfiguracija Stagovog uredjaja, dizni, isparivaca bi dobro funkcionisala na Smartu Fortwo 2003 od 600 kubika?
                            Sretoh čoveka koji tvrdi da je imao Smarta sa Stag go fast elektronikom i da je radio odlicno.
                            Old school...

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Može Go Fast ali za 50 evra Qbox je daleko bolji, ostalo standard u kitu što ide..

https.autogas.rs

Comment

• fantom
                                CBC Senator
                                • 24.06.2005
                                • 218
                                • Subotica
                                • Fiat 500, StreetKa

Dora, mnogo ti hvala na odgovoru!
                                Konkretno i jasno kao i uvek, icu na varijantu q box.
                                Da li ici na Q box basic ili Q box plus?
                                Pretpostavljam plus, jer nije velika razlika.
                                Old school...

Comment

Working...
                                X