Moze li gas - plin u ovaj auto i koji?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Moze li gas - plin u ovaj auto i koji?

Svaki čas neko otvori temu sa pitanjem da li može da se ugradi gas u baš njegov auto.
    Ovo je mesto gde možete postavljati takva pitanja pa bar da ostane na jednom mestu za buduće pitače.
    ]
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs
  • Flavio
    CBC Senator XXL
    • 13.06.2006
    • 1926
    • 012 Centar
    • KaraWagon 1.4T.Spark

Pa da je pustimo u rad onda -mislim temu .

LM,kolega sa posla ima Micubishi Galant 2.0i Automatik '91..Rezim upotrebe je 10-12k km/god.,pretezno gradske voznje.Znajuci njega,bio bi happy ako to sve moze da proradi za 150€ max al zato sam ja tu da ga uputim na pravi put uz vase argumente .Evo i par slika radi lakseg uvida u situaciju.

Hvala unapred .

p.s.
    Mene licno zanima (informativno),moze li/isplati li se sekvent (650 opcija) u ovom slucaju?

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Može običan a može i sekvent. Za 150 evropljana će teško to da se uradi.
      Sekvent se uvek isplati i sto kao i običan samo je razlika u ceni. Ono što je faktor isplativosti je namera koliko da se zadrži auto kod sebe i planirana predjena kilometraža.
      Sa 3000 godišnje ne isplati se ni da ima auto.

https.autogas.rs

Comment

• AlexRS
        CBC Senator
        • 27.10.2007
        • 234
        • Borca

Ajde i ja da dam doprinos sa jednim pitanjem...
        Dakle zanima me ugradnja plina u Alfa Romeo 156 2.5 v6 2002 godiste, koja je cena za ugradnju sekventa?

Comment

• Dren
          CBC Senator XXL
          • 24.08.2005
          • 1068
          • Sarajevo

Hmmm, racunaj bar 40-50% vise od 4-cilindrasa, jer tu ide 6 dizni umjesto 4, kapacitetniji isparivac, da "nahrani" vise konja...

Comment

• mishio
            CBC Senator XXL
            • 29.05.2007
            • 1204

Mitsubishi Carisma 1.8 GDI, koji sistem najbolje radi i cena ?

Comment

• Dren
              CBC Senator XXL
              • 24.08.2005
              • 1068
              • Sarajevo

S tim GDI-em ce biti problema... Normalni sistemi ne mogu, a ovi "osiromaseni" su sto skupi, a jos nisam puno citao o kvalitetu...

Comment

• JAPANX
                CBC Senator XXL
                • 10.08.2006
                • 2159
                • Beograd

mene zanima koliko bi para kostalo da se gurne plin u pinzgauer sa duplim karburatorima i vazdusnim hladjenjem??

planiram da ga pazarim pa da vidim koliko izlazi...

Comment

• dranix
                  CBC Senator XXL
                  • 04.10.2004
                  • 3079
                  • Antwerpen/Belgium
                  • Saab 9-3

Imas temu o Pinzgaueru.
                  Ne racunaj sa velikom cenom ako ne mislis da atestiras gasnu instalaciju ili ako mislis da se to moze za par crvenih.
                  Posto je motor vazdusno hladnjen bice u svakom slucaju malo vise posla.
                  Nisam bas siguran da bi se majstori za gas rado bavili modifikacijama.
                  Problem bi jos eventualno mogao da bude kod izbora odgovarajuceg miksera tj. da se isti napasuje na malo specificne karburatore.
                  Sve u svemu to ne bi bila bas "cista" ugradnja gasnog sistema kao u dobro poznat model auta.
                  Racunaj da bi te rad kostao malo vise nego obicno ako prevaris nekog od majstora da se uopste prihvati takvog posla.
                  Ne verujem da bi bilo koji majstor koji drzi do svoje reputacije zalepio svoju nalepnicu na tank a namotao cev oko auspuha kad zna da se to NE SME po zakonu.
                  Modifikacije u vezi grejanja uljem ili vodom su vec malo zahtevnije po pitanju rada i cene materijala samo za to.
                  Sama gasna instalacija je ista kao za svaki karburatorski motor tj. spada u najnizi cenovni rang osim ako neko ne zeli sekvencijalni.
                  Jedino bi ugradnja tecnog ubrizgavanja gasa resila odjednom sve probleme ali to ne verujem da iko u Srbiji radi a i ko zna koliko bi takav sport kostao.
                  Ja bi 6x razmislio pre nego sto bi uopste kupio Pinzgauer ma za koju cenu ali da ga ja vozim i odrzavam. Jeste superiorno vozilo ali nije za kratke setnje jer posle svakog izlaska bi trebalo da se detaljno pregleda, opere, podmaze i skloni u garazu. Za tako nesto danas retko ko, osim JNA nekada, ima vremena.

Comment

• JAPANX
                    CBC Senator XXL
                    • 10.08.2006
                    • 2159
                    • Beograd

pranje podmazivanje i te stvari nisu problem, nije problem cak i da se vozi svaki dan, imam auto koji je skoro toliko dugacak a bio bi i atrakcija ako ga zafarbam u maskirnu boju

zanima me neka okvirna cena tipa ako je venturi 250, za pinza je 300.. ili 350...

to je vec ok a i majstor ima kad zavrsi da kaze "jeste, radio sam ali sam uradio i naplatio"

to me zanima, dizel kao opcija ubacivanja je totalno iskljucena kao prevelika zahebancija

Comment

• mishio
                      CBC Senator XXL
                      • 29.05.2007
                      • 1204

Originally posted by Dren
                      S tim GDI-em ce biti problema... Normalni sistemi ne mogu, a ovi "osiromaseni" su sto skupi, a jos nisam puno citao o kvalitetu...
                      pa jel moguce sekvent staviti ?

Comment

• Dren
                        CBC Senator XXL
                        • 24.08.2005
                        • 1068
                        • Sarajevo

To ce ti bolje objasniti strucnjaci iz ugradnje... Ali, GDI su motori koji su projektovani da rade sa (u odredjenim rezimima) "tanjom" smjesom benzina i zraka... E tu nastaje problem sa "obicnim" LPG sistemima (i sekvencijalnim), te je potrebno staviti sistem koji je sposoban da to radi i na plinu, a ti su sistemi jos skuplji nego "obicni" sekvencijalci, a ne znam koliko zasad ima iskustva sa ugradnjom takvih, i kako su se pokazali...

Ne sumnjam da ce ti ovdje dati i potpuniji odgovor oni koji o tome znaju vise od mene...

Comment

• gane 33
                          CBC Veteran
                          • 14.10.2007
                          • 103
                          • Zemun

Koliko je uradnja i koji uredjaj staviti?

Alfa 156 1.8TS 2001 103kw

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

@Gane
                            Sekvencujalni, od 550 do 1000.

@ Mishio
                            Moguće je ali nije isplativo niti to neko kod nas radi ozbiljnije, bar ja ne znam za to.
                            Udri po tražilici u autogasu pa traži GDI ili FSI ili JTS i plin postoje teme oko toga.

@AlexRS

Od 650 do 1300

Mislim sve morate pa pokvarite pa i ovakvu da ne kažem kakvu temu.

Ovo nije oglasna tabla niti pijaca, za cene lepo okrenete neki servis pa se raspitate.

https.autogas.rs

Comment

• ffm
                              CBC Početnik
                              • 12.06.2008
                              • 1
                              • Banja Luka

Ford Mondeo, 1.8, 125 KS, 2001 g.

Naišao sam na oprečna mišljenja kad je ovaj motor u pitanju; kod jednih radi bez problema, kod drugih se javljaju različiti problemi. Tipičan problem je "to hot" za ventile, bez obzira na ugrađeni Flash Lube.

Kakva su ovdašnja iskustva i preporuke?

Comment

Working...
                              X