Moze li gas - plin u ovaj auto i koji?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • drma
    CBC Član
    • 14.02.2006
    • 10
    • beograd-novi pazar

I mene interesuje ugradnja za Mazdu 6 2005 1.8 oko 120ks i da li to moze sve normalno da radi tokom eksploatacije.

Comment

• *IvanT*
      CBC Senator XXL
      • 30.01.2005
      • 3234
      • Srbija, Beograd, Kara

Mondeo i Mazga rade bez problema na gas. Potreban im je FlashLube.
      http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• goxy
        CBC Član
        • 20.06.2007
        • 15
        • Podgorica

Audi A6 96' 2000cm3 16V

Interesuje me ugradnja plina za automobil
        Audi A6 Avant 1996 god.
        Oznaka motora je ACE.
        2000 cm3 16V
        103 kW (140 KS)
        Ke-Motronic
        Kojeg god mehanicara da sam pitao u vezi ugradnje plina za ovaj tip motora svi su
        iskljucivi da to nikako ne radim jer mu plin nikako ne odgovara.
        Navodno su kasnije neizbjezni problemi sa paljenjem, radom motora, potrosnjom, itd.

Koji sistem plina bi mi preporucili da ugradim i koliko ugradnja okvirno kosta.

Comment

• divlji
          CBC Član
          • 20.02.2005
          • 48
          • ne vise Paris-samo Bataja

Subaru outback 2.5i 165ks 2005, elem znam da moze ali me zanima da li mogu imati probleme u eksploataciji obzrom da taj motor ima 4 leptira na svakom cilindru po jedan tj grani? hvala unapred
          divljina je moja vrlina

Comment

• mishio
            CBC Senator XXL
            • 29.05.2007
            • 1204

ivant, dora javljajte se sad .. interesuje me mogucnosti i cena uredjaja za Mercedes C 200 kompressor karavan, i jel moze u rezervni kod njega da stane posto ima ono duplo dno veliko ?! motor je 1800ccm i 120kW

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

@goxy

Majstori su u pravu, na taj sistem može samo običan plin da se stavi ali ume da pravi problema, što ne mora da znači. Cena je kako gde od 300 pa nadalje. Ako detonira može napraviti priličan problem, plus što nisam video ni jednu ispravnu (matoru) K glavu.

@divlji

Za sekvencijalni sistem ne predstavlja problem koliko ima leptira, jedino mora da ih ima.

@mishio

Od 650 pa nadalje, ne znam za prtljažnik ovako napamet....
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• mravojed
                CBC Član
                • 18.06.2008
                • 17
                • Shumadness

pozdrav narode, jopet ja sa hondom accordom ca5, 2.0i, 88kw, '88 god, bla bla truc

daklem, 'teo sam da joj metnem plin i bio sam malopre kod jednog majstora koji je kroz brke procedio ''300 jura za uredjaj i kazan od 55l''. pa mi to nesto izgleda skupo? ja sam kont'o da je taj plin 200 jura, a sad ispade 300, pljus da istresem kes za atest (uzgred, zna li ko makar okvirno ko'lko li mu dodje taj atest i 'de se obavlja za podrucje Sumadije?)

i jos, valj'o bi mi veci kazan, ova honda ce tih 55l da posrce za cas cini mi se, a i rece mi jedan da ne mozes da potrosis sve iz kazana, valjda nesto mora d' ostane?

i tako resih da pitam ovde, da ne ispadam vise glup u drustvu, a i da bi sacuvo neki juro za leba i uz leba, jerbo pogiboh od zene otkad sam kupio auto, veli da vise brinem o kolima nego o njoj i sitnoj deci, pa oce da me usaravi

Comment

• Dren
                  CBC Senator XXL
                  • 24.08.2005
                  • 1068
                  • Sarajevo

Za pocetak dobrodosao...

Dalje, cini mi se da je i ta cijena od 300 EUR malo preniska za posteno odradjen posao na Hondi... Jest' da je '88, ali da bi bila Honda, onda bi je trebalo uraditi kako treba... Pretpostavljam da se to moze odraditilijepo uz doplaticu manju od 100 EUR, ali da vozis i ne razmisljas, i ne pitas kasnije ovdje svake sedmice po 2-3 puta, sta joj je, zasto ne ide, zasto detonira, zasto.......

Prvi savjet, nadji majstora koji je po preporuci poznatih ljudi, i to onih koji se ne daju lako "preveslati", dobar, i konacan proizvod mu mora davati Hondu koju kada vozis ne mozes bez vecih napora proniknuti da je na plin, a ne na benzin... To ti je 80% posla, ostalo ide lakse... Ne daj se navuci preslatkim pricama, ni o parama, ni o performansama...

Drugi savjet, uz svu zeninu kuknjavu, potrosi slobodno 50-80 EUR vise, za nesto sto ce dugorocno vrijediti vise... Dakle krsten plinski sistem, ugradnju, i podesavanje istog (taj dio ti je cesto najveci izazivac problema u exploataciji)...

I na kraju, ne gledaj na tu ugradnju kao na trosenje para, vec na ustedu... Sto ga kasnije ugradis, potrosices vise para na preskupi benzin... Jedino ako neces dugo zadrzavati auto kod sebe, pa se onda ne isplati svakako nista puno ulagati u njega...

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Originally posted by mravojed
                    pozdrav narode, jopet ja sa hondom accordom ca5, 2.0i, 88kw, '88 god, bla bla truc

daklem, 'teo sam da joj metnem plin i bio sam malopre kod jednog majstora koji je kroz brke procedio ''300 jura za uredjaj i kazan od 55l''. pa mi to nesto izgleda skupo? ja sam kont'o da je taj plin 200 jura, a sad ispade 300, pljus da istresem kes za atest (uzgred, zna li ko makar okvirno ko'lko li mu dodje taj atest i 'de se obavlja za podrucje Sumadije?)
                    Sarkazam ON/ Ne daj da te prevari, samo oće da te izludu i da ti otmu pare, samo traži i biće jeftinije 100% pa nije on jedini... / Sarkazam OFF

https.autogas.rs

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Mravojedovu poruku sam obrisao ja, ovo nije pop-off tema.

https.autogas.rs

Comment

• mravojed
                        CBC Član
                        • 18.06.2008
                        • 17
                        • Shumadness

ok. svejedno, hvala Drenu na korisnim savetima

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Mravojedu, nemo da se ljutiš ali je ovaj forum za pomoć oko tehničkih pitanja i treba da bude na nivou.
                          Kod Gige izakuće u servisu može da se ugradi gas u taj auto za manje ili 200 jevreja. To nije za ovaj forum. Biće kad uspeš da nadješ Gigu pa se posle žališ. Rado ćemo ti pomoći pravim savetima koje nisi hteo da čitaš.

https.autogas.rs

Comment

• Neshtry
                            CBC Član
                            • 01.06.2008
                            • 53
                            • Odzaci

Pazario bih Fiat Cromu Turbo i.e. 1990.godiste ,pa me zanima da li moze LPG uredjaj u ovaj auto (zbog turbo kompresora) i koliko bi kostala postena ugradnja i konfiguracija istog?Ovo je slika motora,jer ne razumem bas puno u automehaniku,nadam se da je od pomoci ....Ima BOSCH L2 Jetronik Injection

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Može, preporučeno je sekvencijalni sistem a to je negde od 650 pa na gore, zavisi gde i koji proizvodjač opreme.

https.autogas.rs

Comment

• Neshtry
                                CBC Član
                                • 01.06.2008
                                • 53
                                • Odzaci

Thanx
                                U Dori bi ga radio,da li to sad malko pomaze u obracunavanju cene?
                                Nisam skrtica,samo hocu da "uracunim" citavo ulaganje,jer mora i karoserija da se radi(zub vremena....)
                                U Asconi imam Lovato i jako sam zadovoljan!

Comment

Working...
                                X